Da li Pink ima udela u odgovornosti za Ribnikar, Dubonu i Malo Orašje?

Управо су наведени медији, Пинк на првом месту, глави копиранти онога најгорег са тог Запада. Причам о начину и методологији рада.
Сад питање, зашто баш то копирају, а не неке друге моделе, који нису са Запада, или нешто позитивније са тог Запада?
To da, nego opet ne vidim vezu izmedju rijalitija i naslova. Glupost. Rijalitiji se vise bave seksualnom tematikom. Drustvo je evoluiralo u tom pogledu, nekad su promiskuitetne zene i devojke nazivane ku*vama a danas se to tretira kao pozitivna pojava.

Znaci doslo je do seksualne revolucije zahvaljujuci rijalitijima a ne povecanog nasilja.

To da, nego opet ne vidim vezu izmedju rijalitija i naslova. Glupost. Rijalitiji se vise bave seksualnom tematikom. Drustvo je evoluiralo u tom pogledu, nekad su promiskuitetne zene i devojke nazivane ku*vama a danas se to tretira kao pozitivna pojava.

Ријалитији су само један сегмент. Јесте да се најчешће спомињу у негативном контексту, али читава програмска и уређивачка политика наведених медија је управо копија онога најгорег са Запада. Поготово тамо где се, као, "озбиљно" ради, као што су вести тих станица, а о такозваним ток-шоувима у којима се као друштвена елита промовишу осуђивани криминалци, старлете, и разноразни ликови за које нико и не би знао да постоје, да их не промовишу као...не знам шта.

Sto se ono kaze od malih nogu slusam rock, pa i punk, alternativnu muziku itd...Naravno kao klinac imao bend, svirao bubnjeve...I u to vreme devedesetih, isto kao i danas, mi smo bili teska manjina..Slusala se ubedljivo najvise narodna muzika, eventualno neki pop, dens, rap isto vemoa malo...I glavne medije je zauzimala narodna muzika, ali smo mi verovali da upravo zato ima najvise onih koji slusaju tu narodnu, folk muziku...Mislili smo da samo treba da im se da vise rocka i da ce to postati mejnstrim...Ili klasicne muzike...Ali to je bila velika zabluda...To je takva zabluda da se od nje veoma tesko leci..Ne namecu mediji ljudima nista, vec drustva sama sebi stvaraju medije, sama ih cine gledanima, sama ih cine mejnstrimom, publika kreira program i izgled emisija, publika odlucuje sta ce se vise emitovati...Publika danas ima sve, ima 300 kanala i njoj se ama bas nista ne namece, ona od tih trista kanala kreira program i gle cuda, vecina ga kreira veoma slicno...Vecina gleda isti program, slusa istu muziku, trazi iste filmove, iste analiticare, odabere i istoriju koja joj treba...Ne postoji nikakvo nametanje! Publika trazi i nadje sta joj treba! Na kom god programu da ga sakrijete, oni ce pronaci sadrzaj za sebe...Kada cujem rec nametanje dodje mi da kazem ono sto kaze mali Coda: "Hocete da me sacekate da odem da se...."Svi imaju internet koji je pun raznovrsnosti, imaju aleksandrijske biblioteke u dzepovima, svi...Ne namece im niko nista, kultura ih gusi, smeta im...

Jok nema.
Decenijima medijski prostor ustupa kriminalcima i prostitutkama, a vlast mu daje mogućnost da preko brojnih dobijenih nacionalnih frekvencija ispušta toksine svuda po Srbiji.
Sreća pa ova deca ne gledaju televiziju uopšte. Oni koji gledaju su u Ćacilendu. Verovatno bi tamo bio i ovaj iz Dubone, da nije bukvalno shvatio Kristijanove bajke sa Pinka.

Sto se ono kaze od malih nogu slusam rock, pa i punk, alternativnu muziku itd...Naravno kao klinac imao bend, svirao bubnjeve...I u to vreme devedesetih, isto kao i danas, mi smo bili teska manjina..Slusala se ubedljivo najvise narodna muzika, eventualno neki pop, dens, rap isto vemoa malo...I glavne medije je zauzimala narodna muzika, ali smo mi verovali da upravo zato ima najvise onih koji slusaju tu narodnu, folk muziku...Mislili smo da samo treba da im se da vise rocka i da ce to postati mejnstrim...Ili klasicne muzike...Ali to je bila velika zabluda...To je takva zabluda da se od nje veoma tesko leci..Ne namecu mediji ljudima nista, vec drustva sama sebi stvaraju medije, sama ih cine gledanima, sama ih cine mejnstrimom, publika kreira program i izgled emisija, publika odlucuje sta ce se vise emitovati...Publika danas ima sve, ima 300 kanala i njoj se ama bas nista ne namece, ona od tih trista kanala kreira program i gle cuda, vecina ga kreira veoma slicno...Vecina gleda isti program, slusa istu muziku, trazi iste filmove, iste analiticare, odabere i istoriju koja joj treba...Ne postoji nikakvo nametanje! Publika trazi i nadje sta joj treba! Na kom god programu da ga sakrijete, oni ce pronaci sadrzaj za sebe...Kada cujem rec nametanje dodje mi da kazem ono sto kaze mali Coda: "Hocete da me sacekate da odem da se...."Svi imaju internet koji je pun raznovrsnosti, imaju aleksandrijske biblioteke u dzepovima, svi...Ne namece im niko nista, kultura ih gusi, smeta im...
Bez obzira, država i postoji da zaštiti građane od štetnih uticaja, a ona je u slučaju Pinka i Zadruge zakazala. Plus se Zadruga emituje na nacionalnoj frekvenciji što je još tužnije.
P.S. Narodna muzika ne propagira nasilje.

Bez obzira, država i postoji da zaštiti građane od štetnih uticaja, a ona je u slučaju Pinka i Zadruge zakazala. Plus se Zadruga emituje na nacionalnoj frekvenciji što je još tužnije.
P.S. Narodna muzika ne propagira nasilje.
Uzeo sam primer narodne ili folk muzike u odnosu recimo na klasicnu...Mozemo uzeti filmsku industriju ili knjizevnost...Mozemo uzeti sta drustvo najvise pretrazuje na googlu ili gleda na preko interneta...Televizije su danas manje gledane...Sta god da uzmes od toga videces da ljudi sami traze ono sto im kasni televizije samo isporuce...Oni ce na youtube traziti bolesne emisije odredjenih televizija, nema tu jikakvog nametanja...A da Pink i Hepi pocnu da emituju kulturniji sadrzaj, edukativni, svi ti ljudi bi prestali da ih gledaju i nasli ono sto im odgovara, hajp televiziju recimo(isti urac), dakle samo bi se to desilo, nebi ukidanje pinka ljude promenilo...Drustvo stvara televizije za sebe, a ne obratno....Velika je greska tako misliti...

To poređenje ne stoji. Filmovi i serije su umetnički i fiktivni sadržaj, publika ih doživljava kao glumu i narativ, zna da gleda izmišljenu priču. Rijaliti programi, sa druge strane, predstavljaju stvarne ljude u stvarnim situacijama, gde se agresija, psovanje i ponižavanje ne samo tolerišu nego i nagrađuju. Publika tu ne vidi glumce nego "idole" koje oponaša. To je razlika: film ne pretenduje da bude život, rijaliti se trudi da to bude. A kad ti je normalizacija nasilja svakodnevna i autentična, onda to ima mnogo dublji društveni uticaj.

Publika je različita. Na veliki deo publike gledanje nasilja ne utiče uopśte a kod onih kod kojih utiče istraživanja su pokazala da utiče bez obzira da li je realno ili filmsko, za podsvest je to svejedno. Uostalom šta je gore za labilne osobe , da svaki dan gleda 5-6 sati farme gde se nekad psuju i rvu ili da gleda 5-6 sati horor ili ratnih filmova gde se otkidaju glave, kopaju oči, siluje...?
Ovo za Pink je samo spin jer je dotični na vučkovoj strani, da podržava blokadere niko ne bi ni pričao o Pinku i štetnosti rijalitija.Ja to znam, ti to znaš, mnogi to znaju.

Publika je različita. Na veliki deo publike gledanje nasilja ne utiče uopśte a kod onih kod kojih utiče istraživanja su pokazala da utiče bez obzira da li je realno ili filmsko, za podsvest je to svejedno. Uostalom šta je gore za labilne osobe , da svaki dan gleda 5-6 sati farme gde se nekad psuju i rvu ili da gleda 5-6 sati horor ili ratnih filmova gde se otkidaju glave, kopaju oči, siluje...?
Ovo za Pink je samo spin jer je dotični na vučkovoj strani, da podržava blokadere niko ne bi ni pričao o Pinku i štetnosti rijalitija.Ja to znam, ti to znaš, mnogi to znaju.
Publika je za ludnicu ili zatvor.

Sta se bre prepirete kad postoji tacna statistika LINK, LINK <----- i tu mozete videti rang listu dzrava po ubijenim na 100 hiljada gradjana u 2023-coj godini (kada su se desila ta dva masovna ubistva u Srbiji).

Pa tako da se manemo juzno i centralno americkih te azijskih i africkih drzava i da bacimo fokus samo na evropske zemlje (plus USA):
1. USA - 5,76 (ubijenih na 100 hiljada stanovnika)
2. Turska -3,23
3. Litvania - 2,63
4. Moldavia - 2,54
5. Latvia - 2,5
6. Estonia - 1,54
7. S.Makedonija - 1,53
8. Albania - 1,39
9. Francuska - 1,34
10. Srbija - 1,31
11. BiH - 1,22
itd.

Inace broj ubijenih je u 11 godina ( od pocetka 2012 do kraja 2022) je 1016 osoba.

Masovna ubistva su posebna prica, sem ta dva iz 2023 sva masovna ubistva su se desavala u manjim sredinama, medju ljudima koji se znaju i u rodjackim/komsijskim odnosima su. Srbija je kao prvo jedna od naoruzanijih dzrava u Evropi (mada se sa sigurnoscu ne moze reci koliko komada ilegalnog oruzja ima po kucama), takodje je drzava sa poprilicnim uplivom patrijarhalnih odnosa medju ljudima ( sramota je da muskarac zaplace ili potrazi psihicku pomoc pa na kraju pukne i napravi masivan pokolj), u Srbiji starda poprilican broj zena (partijarhalni razlozi), mnogo ljudi strada iz imovinskih razloga ( "bratska" rasprava oko nasledstva) itd.
No, broj ubistava na 100 hiljada stanovnika u odnosu na okolne drzave je tu negde, nismo mi Srbi ekstrem, jednostavno podneblje, nasledje i socijalni uslovi su slicni u tom delu Evrope.

Da li Pink sa svojim rijalitijima ucestvuje u toj cifri? Ne vise od filmova Kopole ili Tarantina ili igrica po interMetu. Ma koliko protivnici Mitrovica to tvrdili.
Uzroke treba traziti u svemu sto okruzije prosecnog psihopatu u Srbiji.

Back