Da li pijete vodu iz česme?

Kažu da je normalno da se pije voda iz česme, tj. iz vodovoda. U različitim državama ovako i onako, u gradovima Srbije ko zna kako ?
sticajem okolnosti sam ucestvovao u nekim renovacijama spomen doma amerikancu pupinu u selendi Idvor.

goru vodu od te nisam VIDEO. uzeo sam gutljaj u nameri samo da isperem usta a ukusa je imao kao uljani razredjivac (ne pitaj kako znam za ukus)

zrenjaninska voda je kao izvor mladosti naspram idvorske.
mirise kao tamis, ima boju kao tamis a kvalitetna je kao fekalna kanalizacija :aha:

*podsecanja radi, dok se vecini banatskih sela vodovod radio od svoje donacije sami, ili u saradnji sa nekim jugoslovenskim firmama koje su radile striktnije po jusu u idvoru je to radila vojska za dzaba kao pocast nasem velikanu pupinu.i naravno, vremenom se pokazalo da su dzaba majstori iz jna isfuserirali vodod iz nekog razloga. najverovatnije nemarnog.

i tako je selendra idvor, pasnjak koji je izrodio mihajla postalo jaloviste i trovaliste za sve ljude, zivotinje i one lepe banatske crnice. oh olimpijado, what have i done to my fellow idvorians?
 
Poslednja izmena:
Kod vas nije pitka, bljutava je.
Оно у шта сам могао лично да се уверим, најбоља вода са чесме коју сам пробао је била у Лозници и Марибору. Не значи да је нема феномалне и на другим местима и да је и тамо сада тако, али то су моја лична искуства. Пили смо ту воду после ручка као неко врхунско пиће.
Опет, у Паризу сам на почетку веома давно опоменут да ни случајно не пијем ту воду.
Други ће да наведу друге воде из чесме које су пробали, у добром или чак катастофалном смислу.
У филтере никада нисам веровао. Не прави се од го*ана пита.
Београдска је увек била пуна каменца и хлора, али има и додатак флуора, па ми за све ово време није нанела штете по здравље, бар не да сам ја приметио. Напоменух, уз "Пролом" (скоро сви уролози га препоручују) и њу трајно сам решио проблем са песком у бубрезима, баш захваљујући комбинацији.
Свака флаширана вода има нешто добро и специфично, али ни једна све што треба.
Најважније је да се дневно уноси до две - три литре пристојне воде, али већина људи веома ретко пије воду. Ја морам, једино стално пазим да ми не отичу чланци на ногама, што је изузетно опасно јер је знак да се нешто у телу трајно покварило, да је нечастиви однео шалу и то је веома лоше.
Срећом по мене, још нисам дошао до те фазе.
 

Back
Top