Da li novac donosi sreću?

Dali novac može da donese istinsku sreću

• Ukupno glasova
    20
  • Anketa je zatvorena .
U Sloveniji osoba dobila na EuroJackpot 37 Milijuna Eura pa čekala zadnji dan prije isteka da se javi lutriji kao pobjednik, upravo sad sam pročitao o tome. Da li će njega ili nju usrećiti taj novac ako je penzioner jer najviše oni igraju lutriju širom svijeta po procentu uplate sigurno 60% igraju penzioneri. Što će mu toliko novca ako je jedan od penzionera i jednom nogom u grob zagazio već što bi se reklo. Pun pogodak je kad dobije mlada osoba od 35 do 40 godina ima na što da ulaže i poboljša sebi život, kao također najbližoj obitelji. To je bar moje mišljenje.
Pa da, za penzionere je samo bolest, smrt a najbolje lapot, šta li

Iako jedni žele decu i hoće da usvoje, a drugi isto žele decu ali ne žele da usvoje, to ne znači da su ovi koji ne žele sebični. Ako postoji rizik da dete ima nasledne bolesti – uključujući i psihičke – roditelji koji odbijaju usvajanje donose odgovornu odluku, jer takve bolesti mogu ozbiljno ugroziti i njih i dete. Odluka je vođena brigom o bezbednosti i stabilnosti svih učesnika, a ne egoizmom.

Sebično je ne razmišljati o posledicama, jer tada stavljaš svoje želje ili udobnost iznad tuđeg dobra ili realnih rizika.

Kada neko proceni moguće posledice – za sebe i za dete – i donese odluku zasnovanu na toj analizi, to je odgovorno, a ne sebično.

Dakle, razmišljanje o posledicama je suprotno sebičnosti: pokazuje pažnju, zrelost i etičku odgovornost.
Hajde sad ponovo pročitaj šta si napisao, razmisli pa se vrati

Lepsi ti je njihov rastrzani zivot na luksuznim Maldivima ili tvoj sopstveni mir na Zlatiboru?
pa moze on na Zlatibor kad god mu se ćefne.
Ja sam lenčuga, mene mrzi vikendom da skonem do Fruske Gore. Al bih zato rado isao na Maldive ovog trena.
Novac je jako bitan, kupuje mnogo stvari.
Ali, nemoj zaboraviti da se ono najbitnije u zivotu ne placa novcem, ne kupuje se.
slažem se, to je i bila poenta.
Al u svakom slucaju lakse je sa novcem i mnogo srece moze da se priusti, kao recimo, e idem sutra na Havaje i odes, ili hocu li imati za rentu.

Ja sam lenčuga, mene mrzi vikendom da skonem do Fruske Gore. Al bih zato rado isao na Maldive ovog trena.

Al u svakom slucaju lakse je sa novcem i mnogo srece moze da se priusti, kao recimo, e idem sutra na Havaje i odes, ili hocu li imati za rentu.
Pitanje teme je da li novac donosi srecu.
Sta je toj odgovor?
Da ili ne?
Moj je ne.
Inace mozemo se preganjati ovako do sutra.

Uvek možeš da se preseliš na maldive ili havaje ako su vam mora toliko bitna. Ja da želim to i da uporedim sa srbijom, šupkom kosmosa, pa ne bi ni trepnuo.
A imaš i bliža i lepša mora, ne znam što mora tako daleko, i sve pare uglavnom daš na put. Nije boravak skup, možeš i na plaži da spavaš...

Ovo je tema o novcu, da li novac donosi sreću.

Kada neko želi da usvoji dete, pored godina, socijalni radnici postavljaju pitanje egzistencije i finansija.

To znači da postoji životna granica do koje može neko da usvoji dete. Budući usvojitelji bi trebalo da imaju stan i novčane mogućnosti kako bi mogli da usvoje dete.

To je jedina spona koja vezuje temu o usvajanju dece sa uvodnim postom i temom.

aha, onda DA. Novac definitivno donosi srecu.
Bas razmisljam sta bi me ucinilo najsrecnijim, da se ostvarim kao roditelj... pa i za dete treba novac.
Za dete najviše za ajfon i er maks patike. Haha
Može da jede jaja i sir sa hlebom i paradajzem. Što je to sirotinjski? Nikad lepše, zdravije i ukusnije i prirodno i jeftino.
Ne mora i ne treba i ne sme markiranu odeću. Ne živimo mi na beverli hilsu kao što mnogi kompleksaši misle po šoping molovima. Svaki bogat čovek finansijski se skromno i obično oblači. A ne da platiš najke i još da ih reklamiraš nošenjem. Bolesno. Budalaština. Da bi bio prihvaćen. Pa neću da me takve persone prihvataju.
Daleko im lepa kuća i njihov tržni centar. Haha

Za dete najviše za ajfon i er maks patike. Haha
Može da jede jaja i sir sa hlebom i paradajzem. Što je to sirotinjski? Nikad lepše, zdravije i ukusnije i prirodno i jeftino.
Ne mora i ne treba i ne sme markiranu odeću. Ne živimo mi na beverli hilsu kao što mnogi kompleksaši misle po šoping molovima. Svaki bogat čovek finansijski se skromno i obično oblači. A ne da platiš najke i još da ih reklamiraš nošenjem. Bolesno. Budalaština. Da bi bio prihvaćen. Pa neću da me takve persone prihvataju.
Daleko im lepa kuća i njihov tržni centar. Haha

tema glasi: Da li novac donosi sreću?

šta ste ste se uvatili za avione kamione kule i gradove i manja suma novca je delotvorna,
nije naglašeno da neko bude multimilijarder

tema glasi: Da li novac donosi sreću?

šta ste ste se uvatili za avione kamione kule i gradove i manja suma novca je delotvorna,
nije naglašeno da neko bude multimilijarder
Misliš, koliki je minimum koji donosi sreću? Ako se ne varam. Možda je bolje takvo preformulisano pitanje.
Evo meni je za život dovoljno 100 evra, sa krovom nad glavom. Nije ni hiljadu, ni milion ni milijarda. Da li je vama dovoljno 100 evra mesečno da budete srećni? Ili mora 1000 ili je sad malo i 1000, možda vam je minimum 100 evra dnevno dovoljno da budete srećni? Koliko vam vredi život? Plata = vrednost života.

Misliš, koliki je minimum koji donosi sreću? Ako se ne varam. Možda je bolje takvo preformulisano pitanje.
Evo meni je za život dovoljno 100 evra, sa krovom nad glavom. Nije ni hiljadu, ni milion ni milijarda. Da li je vama dovoljno 100 evra mesečno da budete srećni? Ili mora 1000 ili je sad malo i 1000, možda vam je minimum 100 evra dnevno dovoljno da budete srećni? Koliko vam vredi život? Plata = vrednost života.

bez struje ?

Back