Da li nosite licnu kartu kad idete da bacite smece?

Ja imam 16 godina i koliko vidim na sajtu mupa, lica sa 16 godina dužna su da imaju ličnu kartu....
E sada ja ne mogu da UBEDIM moje roditelje(roditelja :D)da mi je izvade...
Šta da radim????.....
:hahaha::dash::dash:
Zakon kaže jedno, ali ona utuvila u glavu drugo...
da je to tek sa 18... I ajde ubedi je...
A tako bih voleo da imam LK da budem ODRASTAO... :wink:

I šta sad ja da radim?? :dontunderstand:
I ukoliko mi ne izvade LK da li plaćaju neku kaznu?? Da upametim budalu malo... :rtfm::rtfm:

Sa 16 godina moraš da imaš izvađenu ličnu kartu.
Naravno da plaćaš kaznu ako te uhvate bez lične. Mislim da je 5000din kazna.

Pa u čemu je problem izvadi sam i mirna bačka ne možeš ti da nateraš roditelje da ti oni izvade LK.Nosi đaćku knjižici dok ne budeš punoletan .

Ne može sam da vadi ličnu kartu, moraju oba roditelja da idu s njim.

Mislim da je nasa drzava otisla u p.m. sa administracijom...
Licna karta? Kad su vec u prometu licne karte sa cipom i kodom onda bi i policija trebala nositi bar citac ili rucni kompjuter pa da mu ti i kazes broj svoje licne karte a on te pronadje u kompjuteru sa sve tvojom slikom i eto utvrdjenog identiteta i svih drugih podataka.....
Nebuloza je nositi licnu kartu do kontejnera. Ja je nikad nisam nosila ni do prodavnice, sem ako bas nosim ceo novcanik onda je neizbezno i slucajno i lk unutra.....

Nisam vise u Srbiji. Iz ovog ugla tek vidim koliko smo mi generalno nepotrebno upetljani u papire.
Policija te ne legitimise ako nisi napravio prekrsaj, ni kao pesaka, ni kao vozaca....

Mangupiranje i glupiranje,ima ih previse,sve pozaposljavano preko veze i uz mito,pa da nesto kobajagi rade.
U normalnom svetu nikad nece da te zaustavi policajac,osim ako nisi napravio prekrsaj.I ne sme da te zaustavi,mora da postuje tvoju licnost.
Ovde se izivljavaju budale nad normalnim gradjanima,a kriminalci su za njih gospoda koju ne smeju ni da pogledaju.
To je nasa slika,takav smo mi narod.

312567_414575191953249_1905283092_n.jpg

Mislim da je nasa drzava otisla u p.m. sa administracijom...
Licna karta? Kad su vec u prometu licne karte sa cipom i kodom onda bi i policija trebala nositi bar citac ili rucni kompjuter pa da mu ti i kazes broj svoje licne karte a on te pronadje u kompjuteru sa sve tvojom slikom i eto utvrdjenog identiteta i svih drugih podataka.....
Nebuloza je nositi licnu kartu do kontejnera. Ja je nikad nisam nosila ni do prodavnice, sem ako bas nosim ceo novcanik onda je neizbezno i slucajno i lk unutra.....

Nisam vise u Srbiji. Iz ovog ugla tek vidim koliko smo mi generalno nepotrebno upetljani u papire.
Policija te ne legitimise ako nisi napravio prekrsaj, ni kao pesaka, ni kao vozaca....
Супер, онда можеш да возиш са истеклом регистрацијом, само пазиш да не правиш прекршаје и нема шансе да те провале. Ал' кад би се зезали...

Pravo da ti kažem, mislim da najpre zavisi na koga naletiš. Jedino ako se nešto enormno nije promenilo u zadnjih 5 godina. Mene je zaustavio jedan mladji pandur dok sam šetala psa jer je neko prijavio napad rotvajlera. Ja mu kažem da je ovo moje pseto mastif i da nemam pojma ko je koga ujeo :) On mi je tražio lk ali je nisam imala, pa je bez problema rekao da će poći sa mnom do kuće da je pogleda. Rekoh, nema problema, a usput gundjam na njegovu opasku o visini kazne za psa bez korpe, o tome kako neću ni filera da platim jer moj pas nikog nije ujeo. I tačka. Ništa on, ćuti, vidi luda neka ženska :roll: Ušli smo u stan, a moj pas ni pet ni šest, nego pravo na krevet seo, kao neka mačka LOL Ja momka ponudila sokom, on kaže neće, pogleda lk i kaže "U redu, imam i ja psa, dalmatinca, ovaj put Vam neću pisati nikakvu prijavu, ali znajte da je ipak obavezno da pas ima korpu kad ide u šetnju." Ja se zahvalim itd. i on ode. Pretpostavljam da je čovek sasvim ok, da je došao po pozivu, video da to nije taj pas kojeg traži, nego neka velika maza (kao i njegov pas) koji se valja po krevetu, i oprostio mi pffffffffff :super: Tako da kažem zato, verovatno ako naletiš na neke nadrkane, svašta mogu da ti natovare, otprilike, ideš pod tuš bez lične karte aaaaaa A da baš svako mora imati taj dokument uza se i kad baca djubre, plevi baštu ili ide kod komšije prekoputa na kafu... ako oni kažu da mora, onda je*em li ga, biće da mora... Naravno, neću reći da oni znaju šta valja jer ovi naši na vlasti definitivno ništa ne znaju! Pozdrav.

Каква дирљива прича, пропис је да пас мора да има корпу, али пошто и полицајац има пса, онда нема везе какав је пропис, готивно...
Земљо Србијо... :roll:

Ovaj prosao bolje od mene , ja sam se izbekeljila za kaznu 5000 din..i to ispred svoje kuce ! z:((

sto si platila ja cuo da nema mesta u zenskom zatvoru pa za sitne prekrsaje zene ne zatvaraju(skupo im da ih voze)
jedna mi se falila da neplaca ni jednu kaznu posto u opstinskom zatvoru nema zenskog dela moraju da je voze do sremske mitrovice a to vise kosta nego kazna

Ako nekoga zanima...bili smo danas na sudu zarad nenošenja LK (kod maloletnog sina).
Sam postupak je degradirajući kad smo svi svesni kakvi se kriminalci ne kažnjavaju. Sve u svemu, pošto je u međuvremenu postao punoletan (čekajući 7 meseci njihov poziv za sud) ,morala je biti naplaćena novčana kazna. Da je u pitanju maloletno lice (što je on tada bio) bila bi izrečena mera opomene, usmene. Najminimalnija kazna za nas, ali, nikako mi nije jasno da se za prekršaj za koji je zakonska kazna određena od 5000-15000, donese odluka o naplati 1000. Ne, ne žalim se ja, ali zakon je očigledno takav da sudstvo ima odrešene ruke koga i šta, i kako...

Back