DA LI MOŽE SRBIN BITI MUSLIMAN?

Друже, не мораш своје незнање и недостатак аргумената да правдаш тиме што измишљаш да сам ја ,,неозбиљан". Неозбиљни сте овде ти и Рибар. А ја сам показао да могу аргументима са вама да расправљам. Ви сте ти који сте показали да не можете, што је и логично, јер аргументе и немате.
Argumentuj da nisi umisljen i neozbiljan i dokazi da postoji i gde se nalazi Carstvo Nebesko?.

Osim ovog materijalnog, vidljivog sveta, postoji i nematerijalni, duhovni svet. E sad, to sto neki ne mogu da osete taj drugi svet, to je posledica, preterane vezanosti za materiju, za ovozemaljsko.
Da te podsetim da si veoma vezana za materijalni svet, bas koliko i ja, kao i sve sto postoji u Kosmosu. . Sva si sazdana od materije i bez nje ne mozes da opstanes ni nekoliko minuta. Drugo, Skaces sama sebi u usta. Malo logike ne bi skodilo. Ako postoji taj imaginarni i nikada dokazani duhovni svet, ti ga, samim tim sto on, kako ti tvrdis, nije materijalan, ne mozes osetiti svojim culima. Cak ni umom, jer je i on sazdan od materije.

Inace, ljudi nemaju zdravo rasudjivanje, jer je njihov um pomracen grehom.
Ja verujem da ti sebe smatras covekom, a sto se tice uma, garantujem da moj nije pomracen iako je po svim pravilima Biblije i svetih spisa gresan. Naravno, ne moze se dokazati da ima bezgresnih hriscana, to nisu cak ni oni u rangu svetaca.Pogotovu nasi sveci.

Ta energija, koju fizika proucava i za koju kaze da je neogranicena je stvorena energija. Nju je Bog stvorio. A od Boga nam dolazi nestvorena energija, ona koja vecno postoji. Ajnstajn svojim ogranicenim umom nije mogao da spozna da li je kosmos ogranicen ili ne, a za ljudsku glupost je rekao da je neogranicena, jer nije znao da se ona moze ograniciti Bozanskim delovanjem na coveka.
Nisi ti razumela sirom sveta poznatog i cenjenog, genijalnog fizicara i mislioca Ajnstajna. Sta vise, pogresno si ga citirala.
A beskonacnost ne moze da se sagleda, inace ne bi bila beskonacnost. Svetski priznati umovi poput Ajnstajna nisu dosli do tog saznanja, jer nisu bili prosvetljeni blagodacu Bozjom
Da, u pravu si, jos se nezna da li je kosmos ogranicen ili beskonacan. Ajnstaj je bio genijalan um i nije mu bila potrebna prosvetljenje bilo kog boga, pa ni njegovog, jevrejskog Jahveha koga ti stalno prizivas.
Toliko za sada. Nemam vremena da odgovorim na sva ova pitanja. Previse ih je.
Ja sam strpljiv, pa kad nadjes vremena ti se ukljuci.

Poslednja izmena:
Neka ti bude. Dakle, u pravu si. Zadovoljan?

Не, нисам задовољан. Није ни поента да ја будем задовољан или да ја будем у праву, ваљда је поента да овде коректно дискутујемо, износимо аргументе за своје тврдње, а не да игноришемо, подмећемо, итд. Чак би модерација требала да санкционише такав безобразлук, али пошто си ти модератор, може ти се.

Но, добро, рачунај да смо сваку дускусију завршили.

I po stoti put da kazem......obicno vernici odustaju kad nemaju valjanih argumenata za diskusiju :(

То је тешка неистина. Никада нисам одустао ни од једне дискусије, без обзира о чему се радило. Нисам ја ни овде одустао, него Рибар, који је мене нешто питао, ја му одговорио и понудио доказе и аргументе, а он написао следеће:

Neka ti bude. Dakle, u pravu si. Zadovoljan?

Јел то дискусија? Не, то је игнорисање, безобразлук, цинизам, лицемерје тешко. И тако даље. Не вређам и не нападам никога, али не желим да учествујем у дискусији са неким ко игнорише, подмеће и на крају БЕЖИ од дискусије. Хгар и Рибар су били ти који су бежали и одустајали, а не ја.

А ти ме не вуци за језик боље, јер и ти си исто радио, могу и да наведем примере. Тако да...

I po stoti put da kazem......obicno vernici odustaju kad nemaju valjanih argumenata za diskusiju :(
Ne, nisi u pravu, kad nemaju valjanih argumenata, onda ih izmisljaju. I nikako ne prihvataju da nisu u praavu. Mozes hiljadu puta da ga pitas gde mu obitava taj njegov bog, on ce da tepe neku drugu pricu, jer nema dokaza da taj njegov idol postoji. Ili ce reci, ja verujem da postoji i tu je kraj price. Sta vise, reci ce da postoji od kada je veka i sveta, tj. od uvek. Sve o njemu znaju kao da su sa njim, njihovim bogom, pajtosi. Sta vise, reci ce da se nalazi u njihovom srcu, u onom supljem misicu koji pumpa krv.
To je moj mali doprinos diskusiji na temu "Da li Srbin moze biti musliman".

Trazi se DOKAZ postovani dulesrbenda, DOKAZ se trazi a ne filozofija.

Razumemo li se ?

Не прави се, молићу. ;) Дакле, тражио је научне доказе о постојању Бога. И ја сам их поставио. Ево тих научних доказа сад ћу их опет поставити да не буде да ја измишљам:

Друго, доказа има, имаш научнике који су се бавили том тематиком (углавном протестанти, мада имаш и других) и то се може лако наћи на интернету. Ево неких линкова:

Тако да, доказа има, људи су се дубоко бавили тиме, само треба да потражиш, ако те занима. И не могу ја на једном интернет форуму то да ти тако докажем, треба сам да читаш, истражујеш, итд. Ако те занима, ето, понудио сам ти ове линкове, па погледај.

Дакле, ту су ти наведени неки докази који говоре о постојању Бога. Ето, и теби сам сад коректно одговорио. А ти сад можеш или да игноришеш и побегнеш од дискусије ко твоје колеге Хогар и Рибар или да будеш поштен па да мало погледаш ове доказе. А ти сам одлучи.

Poslednja izmena od moderatora:
Вера је важнија од нације.

Овим си признао да си издајник.

- - - - - - - - - -

Не прави се, молићу. ;) Дакле, тражио је научне доказе о постојању Бога. И ја сам их поставио. Ево тих научних доказа сад ћу их опет поставити да не буде да ја измишљам:

Друго, доказа има, имаш научнике који су се бавили том тематиком (углавном протестанти, мада имаш и других) и то се може лако наћи на интернету. Ево неких линкова:

Тако да, доказа има, људи су се дубоко бавили тиме, само треба да потражиш, ако те занима. И не могу ја на једном интернет форуму то да ти тако докажем, треба сам да читаш, истражујеш, итд. Ако те занима, ето, понудио сам ти ове линкове, па погледај.

Дакле, ту су ти наведени неки докази који говоре о постојању Бога. Ето, и теби сам сад коректно одговорио. А ти сад можеш или да игноришеш и побегнеш од дискусије ко твоје колеге Хогар и Рибар или да будеш поштен па да мало погледаш ове доказе. А ти сам одлучи.

Наравно да нема еволуције већ природне креације. А Бог је измишљени лик!

Ma nemam gde da bezim a ovi dokazi su bas to sto sam i rekao > filozofija

Daj nesto konkretno :think:

Interesantno, pojima nemas o TE, a o njoj raspravljas kao da si profesor teologije. Tu si totalno izjednacen sa Smecom i mozete da se udruzitre u "nalucnom" obaranju te, za vas zlokobne naucne teorije. Blago zemlji koja vas drzi.

- - - - - - - - - -

Не може да ти да нешто што нема. :D
Smeco, sta se nalazi u sredistu zemlje, od cega je sastavljeno sunce, sta izaziva zemljotrese, sta je to prirodna kreacija? Odgovori, pa da nastavimo raspravu.

Ma nemam gde da bezim a ovi dokazi su bas to sto sam i rekao > filozofija

Daj nesto konkretno :think:

Ајд да се кладимо да ниси погледао ово што сам поставио? А и што би погледао, лакше је овако ко што ти радиш- правити се блесав, уместо да озбиљно дискутујеш.

Каква филозофија твоја, друже, сабери се, овде су наведени докази из науке, билогије, генетике, археологије, историје, итд. Дакле, нема ни ,,ф! од филозофије, већ чиста наука. Једино да не умеш да читаш, али ту ти већ не могу помоћи.

Каква филозофија твоја, друже, сабери се, овде су наведени докази из науке, билогије, генетике, археологије, историје, итд. Дакле, нема ни ,,ф! од филозофије, већ чиста наука

Naucno je dokazano ovo, ono......ali konkretno nista ni videti ni cuti ni osetiti.

Ja ti kazem filozofija prijatelju, samo suplja prica :ok:

Naucno je dokazano ovo, ono......ali konkretno nista ni videti ni cuti ni osetiti.

Ja ti kazem filozofija prijatelju, samo suplja prica :ok:

Теорија еволуције, за твоју информацију, није доказана. То је само теорија.

А друго, какве везе генетике, биологија, археологија, итд, сад везе имају са неклакцом филозофијом?

У ствари, ти буди једном коректанм и реци о каквој филозофији причаш, каква те фиолозофија спопала?

Теорија еволуције, за твоју информацију, није доказана. То је само теорија.

А друго, какве везе генетике, биологија, археологија, итд, сад везе имају са неклакцом филозофијом?

У ствари, ти буди једном коректанм и реци о каквој филозофији причаш, каква те фиолозофија спопала?

Вера у Бога није доказана, а ни ТЕ ту се слажем са тобом. Зато је вера у Бога само то слепа вера без доказа.

Ajde mozda se nisam dobro izrazio sa "filozofija" ali to sto ti nudis "neke" dokaze su samo prazne price.

Konkretno neki vidljiv i opipljiv dokaz nam daj da vidimo i osetimo jer ja nista ne osecam, samo slusam i citam a to je nula, nista......

Back