DA LI MOŽE SRBIN BITI MUSLIMAN?

U tome i jeste stvar: niko ne daje izjavu ni ovako ni onako - ali se ponašaju baš kako Blajbi kaže.

Ti bi imao pravo kada bi SPC jasno i glesno rekla: za nas su svi Srbi, Srbi - bez obzira da li su pravoslavni ili nisu!

Dok SPC to ne kaže i napiše važi suprotno.

Separatisti... zabrinjavajuce. Protiv toga se i komunizam borio, ali shvatice neki, polako.

mozes da se izjasni bilo ko da je srbin..ne znam ko je tu kome zabranio..ali mislim da je veci problem kod nekih kojima je tesko reci ja sam srbin...njima je tesko to izgovoriti ...a zasto..to treba oni da se zapitaju..moj deda iako je srbin nema sanse to da izgovori..tesko mu pada ali to samo on zna zasto..

U tome i jeste stvar: niko ne daje izjavu ni ovako ni onako - ali se ponašaju baš kako Blajbi kaže.

Ti bi imao pravo kada bi SPC jasno i glesno rekla: za nas su svi Srbi, Srbi - bez obzira da li su pravoslavni ili nisu!

Jel?
Dovoljno je što nikada nije izjavila tako nešto i šta onda vi što bi se reklo trpate onda neke reči nekom u usta

mozes da se izjasni bilo ko da je srbin..ne znam ko je tu kome zabranio..ali mislim da je veci problem kod nekih kojima je tesko reci ja sam srbin...njima je tesko to izgovoriti ...a zasto..to treba oni da se zapitaju..moj deda iako je srbin nema sanse to da izgovori..tesko mu pada ali to samo on zna zasto..

Zasto Srbi ne prihvataju ljude koji su bili Komunisti, a vecina Srbi!

Kazu to nisu bili Srbi , hahahahahaha :zcepanje:
Postoje cak neki moderatori ovde na Krstarici, kazu da je komunizam nametnut mesto pravoslavlja... to je elementarno neznanje, ali dobro ... predstavljaju komunizam kao religiju :zcepanje:

Karl Marx je lepo rekao: Religija je opium za mase! :rtfm:

Dokazalo se da je u pravu.

Zasto Srbi ne prihvataju ljude koji su bili Komunisti, a vecina Srbi!

Kazu to nisu bili Srbi , hahahahahaha :zcepanje:
Postoje cak neki moderatori ovde na Krstarici, kazu da je komunizam nametnut mesto pravoslavlja... to je elementarno neznanje, ali dobro ... predstavljaju komunizam kao religiju :zcepanje:

Karl Marx je lepo rekao: Religija je opium za mase! :rtfm:

Dokazalo se da je u pravu.

e sad i ti..truba da kazu komunistima ubio si srbina u sebi pa bi hteo natrag da ga ozivis..il ces da se pokajes ili srba nikad neces biti..:D

Н енеормални комунисти и усташе. Лажови, покварењаци , глуперде. Наша црква се бави само и искључиво правславцима. Поготово сад. Сад кад каже било шта, усташе скоче одмах да се дерњају да је ово секуларна држава и Црква нема шта да се питач Ко да не сме да изнесе свој став. Па секуларна и богоборачака, није једно те исто. Све што овде говорим, говорим и јавно.
Да се ви питате, ја би било иу затовру као и већина свештеника. А да се ја питам, ви би сте били у затвору због усташтва и комунизма.

Zato sto ih je SPC, iz svojih sebicnih razloga (nikakve koristi nemaju od onoga Srbina koji nije pravoslavac!) kroz celu istoriju bekendirali, proganjali i ubijali...

Ni Srbi katolici, ni Srbi sektasi, ni Srbi ateisti SPC NE TREBAJU, pa ih ili pripusavaju da predju u pravoslavlje ili iz unistavaju na sve nacine.

To su njihovi VELIKI NEPRIJATELJI.

Zato u Srbiji nikeda nece biti mira dok se SPC ne uvuce brnjica, pa da ISTINSKI bude ravnopravna sa svim drugima.

Ali, SPC je potrebna sovinistima, a sovinisti crkvi, pa je to samrtni zagrljaj is koga ce se Srbija tesko iscupati.

A sto bi nekog Muslimana bilo briga za stav SPC.

I kad je to SPC ubijala Muslimane???

Н енеормални комунисти и усташе. Лажови, покварењаци , глуперде. Наша црква се бави само и искључиво правславцима. Поготово сад. Сад кад каже било шта, усташе скоче одмах да се дерњају да је ово секуларна држава и Црква нема шта да се питач Ко да не сме да изнесе свој став. Па секуларна и богоборачака, није једно те исто. Све што овде говорим, говорим и јавно.
Да се ви питате, ја би било иу затовру као и већина свештеника. А да се ја питам, ви би сте били у затвору због усташтва и комунизма.

Izuzetno je drsko, bezobrazno od jednog starog, iskusnog forumasa da izjednacava ustastvo i komunizam.

To je i sramota za forum, ma kakavu liniju zastupao.

Kada bi neko na isti nacin izjednacavao SPC sa fasizmom - Sanovnicima ne bi bilo pravo.

A mnogo vise lice nego komunizam i ustastvo!:rtfm:

I ti mislis da ako bi to SPC radila odjednom bi velik deo Muslimana se osecali SRbima.

NIkad, ali nikad i nigde SPC nije dala takvu izjavu. Ni proglas ni izjavu niti bilo sta. SPC se bavi pravoslavnim Srbima i samo njima. Dakle Pravoslavcima. OStali su joj nedostupni. A nikakve izjave nije davala nikad po tom pitanju.
Nije morala ni da da. Postosje interne instrukcije za popovsko delovanje po bilo kom pitanju od interesa za crkvu. A znamo da je SPC strogo zatvorena i hijerarhisovana religiozna NVVO, bas kao i druge religiozne NVO. Neposlusnost se kaznjava ekskoimunikacijom ili degradiranjem. U vreme monarhije, ako nisi pripadnik crkve, ti si komunista i odmah tretiran po zakonu o zastiti drzave, tj. kao clan zabranjene komunisticke partije, sto znaci gubitak posla i zatvor. Pravi klerofasizam. A da ne govorimo kakvo je stanje bilo u knezevini, a potom i kraljevini Srbije.

Dokaz z to nisi dao vec neznam kolko godina. Naprimer bas je ateista Sloba slusao SPC, ti si stvarno opsednut tom fiksom idejom.

Dokaz je da crkva NIKADA, ama bas NIKADA, nije stala pred narod i rekla: "Ne idite u rat! Ne ginite uzaludno! Pitanja se mogu resiti i mirnim putem!"

Nego je poturala parole: "Bolje rat nego pakt!", "Bolje se privoleti carstvu nebeskom!", "Ko se ne osveti..." I jos gomilu sitnih IDIOTIZAMA koje su manipulisale primitivan svet i nagonili na velika stradanja...

I blagosiljala tenkove koji su kretali u poraz i smrt...

A plod toga su da je danas "SPC najuglednija ustanova u drustvu" i da svaki malo vidjeniji pop vozi "mercedes", a n arod stenje....

Joj, naivniji ste od jaganjaca....

e sad i ti..truba da kazu komunistima ubio si srbina u sebi pa bi hteo natrag da ga ozivis..il ces da se pokajes ili srba nikad neces biti..:D

Ko se to jos pokajao sto je u rat spasao sebi zivot? Ubijanje, zlocini na sve strane, ima li nevinih, nema .. Onaj ko ima pusku presudice ti, hoces li se boriti ili sta ces...
Zemlja se oslobadja od okupacije a ti bato sa okupatorom se je-bes , e pa to nije zdravo ... :rtfm:
Crkva se mesala itekako u ratovima 90ih , da ta nasa SPC ... ima milion dokaza.
Zar su ljudi toliko bedni da im SPC zapoveda, jesu li tolike ovce? da jesu .... pored Milosevica se nije znalo ko je sta.

Zasto ima Srba koji menjaju veru, pa smucila im se dvolicnost pravoslavlja ... ne mogu ljudi to da gledaju vise.
Zato sam i ja light vernik, nije mi lose a ko zna mozda cu biti i ateista u buducnosti ali necu da dozvolim da onda Crkva pljuje po meni, moj zivot moja odluka.

Slicno tako i ISIS radi na istoku, misle da su oni u pravu i vrbuju one maloumne " vernike "

Poslednja izmena:
Dokaz je da crkva NIKADA, ama bas NIKADA, nije stala pred narod i rekla: "Ne idite u rat! Ne ginite uzaludno! Pitanja se mogu resiti i mirnim putem!"

/QUOTE]

Dosta zvanicnika su bili naprimer protiv ratova 90tih, dobro i bilo je dosta za. Ali ratove SPC nije mogla spreciti.

Ja to nisam ni cuo ni video.

Ali sam video kako popovi SPC blagosiljaju tenkove ne putu za Hrvatsku i blagopocivseg Pavla u drustvu ratnih zlocinaca kako deli hleb...

Back