Da li mogu da "nadjem" izgubljeni iphone

megatron_sr

Iskusan
Poruka
5.938
Ovog leta mi je dosao stric iz Kanade na letovanje i ima iPhone 7, za koji placa dodatne naknade za osiguranje u slucaju da izgubi ili mu neko ukrade telefon. U kanadi mu je lik njegove GSM mreze kad mu je registrovao iphone i dodao plan rekao kad vec ide na letovanje u Crnu Goru da moze ovamo da ga da nekome od nas i da poslije prijavi da mu je nestao ili da ga je izgubio, i oni ce da mu daju novi. Dakle sa njegove strane nije problem. Problem je ovaj iphone koji ostane kod nas ovdje. Da li oni mogu nekako da ga zakljucaju i da onemoguce koriscenje tog iphonea? Mislim, posto mu je vec taj sluzbenik to rekao oni izgleda i ne haju za time (cim im ljudi placaju za usluge gubitka telefona). Hvala

Ovog leta mi je dosao stric iz Kanade na letovanje i ima iPhone 7, za koji placa dodatne naknade za osiguranje u slucaju da izgubi ili mu neko ukrade telefon. U kanadi mu je lik njegove GSM mreze kad mu je registrovao iphone i dodao plan rekao kad vec ide na letovanje u Crnu Goru da moze ovamo da ga da nekome od nas i da poslije prijavi da mu je nestao ili da ga je izgubio, i oni ce da mu daju novi. Dakle sa njegove strane nije problem. Problem je ovaj iphone koji ostane kod nas ovdje. Da li oni mogu nekako da ga zakljucaju i da onemoguce koriscenje tog iphonea? Mislim, posto mu je vec taj sluzbenik to rekao oni izgleda i ne haju za time (cim im ljudi placaju za usluge gubitka telefona). Hvala

Ne koristim iphone ali sigurno ce ubaciti serijski broj telefona na neku njihovu "crnu listu", i verovatno blokirati nalog koji je trenutno na njemu sto ce automatski povuci telefon u Lost mode sa naloga na kojem je prijavljen, mislim da ces moci samo da primas pozive i poruke i to bez tona, nek me ispravi neko ako je drugacije, tako da bi trebao da se odjavis sa apple id-a i Cloud-a pre nego sto se prijavi kao ukraden.

E sada sta dalje i da li ces imati problema sa novim nalogom (jer bez novog apple id-a neces moci da skidas aplikacije sa apple store-a), ne znam, na to bi mogao da ti odgovori detaljnije neko ko za razliku od mene koristi Iphone, a i mene bas interesuje kakva je tacna procedura sa tim :)

Npr. kod androida bi se problem resio rutovanjem i promenom/simuliranjem IMEI-a (iako je cak i to retko potrebno, najcesce ih samo resetuju), to isto moze i kod iPhone-a ali je caka u tome sto koliko znam Apple ID ne prihvata Jailbreakovan-e uredjaje.

Back