Da li lidl maltretira svoje zaposlene, izrabljuje i asocijalizira?

Mene Maxi i Lidl tri put odbili. Poslao sve uredno i nista. Maxiju dva puta na nekom sajmu za zapošljavanje lično sam aplicirao. Cak sam se za Lidl iscimao da u toku prijave pravim svoj nalog za registraciju na sajtu da bih morao da apliciram. Ja stvarno ne znam cemu cimanje onda.
cudi me za maxi..oni bas imaju problema sa brojem zaposlenih i zaposljavaju..ako jos trazis posao, idi na njihov sajt i apliciraj..

Још у прошлом веку у школици на предмету "Математички методи и модели" била је тема о моделу "редова чекања" који одавно има широку примену баш у привреди и саобраћају како би се, упрошћено речено, оптимално смањило чекања уз што мање трошкове. Учи се то и данас. Е, то што менаждери Лидла нису ишли у праве школице, него у школице у којима се учи како се ушлихтати шефу и како шиканирати подређене то је друга ствар.
Koliko čujem, u tom domenu Lidl je apsolutno najpoželjnija firma za zapošljavanje, svi kasiri bi se prebacili tamo... prvo što imaju najbolje plate i najbolje radne uslove, a drugo što posao nije monoton - svaki zaposleni radi na svim pozicijama u okviru firme, i na kasi i van kase, a menadžeri se upravo biraju od onih koji se pokažu kao najbolji. To se pokazalo kao bolja praksa nego zapošljavati ljude ograničene samo na jednu delatnost.

Mene Maxi i Lidl tri put odbili. Poslao sve uredno i nista. Maxiju dva puta na nekom sajmu za zapošljavanje lično sam aplicirao. Cak sam se za Lidl iscimao da u toku prijave pravim svoj nalog za registraciju na sajtu da bih morao da apliciram. Ja stvarno ne znam cemu cimanje onda.
Malo poremecene ljude traze,neku socijalu koju mogu da zajebavaju,svestran ortak radio 100god u trgovini nije podoban,jer trenira i ne bi s njim mogli da se zajebavaju,pa samo pogledaj kako su pogubljeni svi

sto mu ne kazes da u nekim objektima maxija traze zaposlenima na ulazu novcanik i telefon? moju drugaricu su zvali i skoro je dobila posao iz prve tjah dobila je. otisla tamo menadzerka objekta joj kaze da je pravilo firme da se pre ulaska na posao ostavi kod nje telefon i novcanik. da im se z apauzu, pa posle opet vrate njoj. ona se pokupila i otisla.

ja bih mu preporucila kuhinju. ako je mlad, jak kao konj, brz i spreman da uci, bolje je da trazi posao u ugostiteljstvu. ili cak kao konobar, za barmene ne znam kako pocinju. plus ima baksis ako je konobar. posao lako menja, ako mu se ne svidjaju uslovi rada, i posla uvek ima, a uvek moze kada nauci posao na sezonu da ide. topli obrok u smeni.

kakva trgovina da se zarobi da tegli gajbice.
E vidite...

Ako se telefon uzima to je iz više razloga:
- novozaposleni koji treba da zapamti postupke rada u datom objektu
- objekat je pun privremenih radnika a vremena teška, znate..

- bleji u telefon i ne uslužuje potrośače dok ne odbrusi nekom nešto na političkim forumima
- dernja se nekom za "one pare krv ću ti popiti džukelo"
- sigra sigrice, ĉeka da se finišira bilding pa da pokupi rese za nov

Medjutim telefon se dozvoljava:
- onima koji čekaju bilo lepe bilo tužne vesti od kuće
- provereni radnici radi brze interne komunikacije oko potreba posla, slobodno probaj da nadješ momenat da je za druge svrhe

Trgovina je jedan par rukava a ugostiteljstvo sasvim drugi, možda kao kelner neće morati da se savija ali će postati alkos...

Kična ili jetra - pitanje je sad?

Koliko čujem, u tom domenu Lidl je apsolutno najpoželjnija firma za zapošljavanje, svi kasiri bi se prebacili tamo... prvo što imaju najbolje plate i najbolje radne uslove, a drugo što posao nije monoton - svaki zaposleni radi na svim pozicijama u okviru firme, i na kasi i van kase, a menadžeri se upravo biraju od onih koji se pokažu kao najbolji. To se pokazalo kao bolja praksa nego zapošljavati ljude ograničene samo na jednu delatnost.
Šta lupaš?
Radno vreme 10 sati, logoraško korišćenje toaleta iako se Švabe odrekne tekovina, stalno moraš da cupkaś kako ti diktiraju sa razglasa...
Plata za 10 sati i jedan dan slobodno je samo realna, nikakva čast pa su zbog isplate bolji od Amana gde je smena isto 10 sati ali plaćaju 8.

MAXI?
Dva dana slobodno, 26 za odmor, verski datum i rodjendan gratis...
Plata?
Imaš početničku (kao kod drugih gore dole) a imaš i onu za iskusne... i nije za potceniti...

Radno vreme: negde je 7 a negde 8 sati
Lako promeniš objekat, ne daješ otkaz...

Poslednja izmena od moderatora:
cudi me za maxi..oni bas imaju problema sa brojem zaposlenih i zaposljavaju..ako jos trazis posao, idi na njihov sajt i apliciraj..
Nema šta da se čudiš...
Prednost imaju svi iz drugih trgovinskih lanaca u odnosu na one "koji bi pa probali"
Recimo da "izbeglice" iz Super Vera imaju lepu prednost i obično brže napreduju...

Nema šta da se čudiš...
Prednost imaju svi iz drugih trgovinskih lanaca u odnosu na one "koji bi pa probali"
Recimo da "izbeglice" iz Super Vera imaju lepu prednost i obično brže napreduju...
delhaize ima problema sa ljudstvom, pouzdano znam da zaposljavaju i one koji nemaju iskustva.

delhaize ima problema sa ljudstvom, pouzdano znam da zaposljavaju i one koji nemaju iskustva.
Ima tu svega ali je Delez i najtolerantniji (za sada) po pitanju prava na bolovanje.
Dok u Amanu na kec dobiješ otkaz (ne produže ti ugovor, zdravo ćao) dotle u Delezu imaš one "koji su tu 7 godina" a bar 3 trajnanina armagedon nona...

Sa druge strane, oni koji ne koriste bolovanje, bivaju stimulisani boljim platnim rangom, pozicijom, itd.

E vidite...

Ako se telefon uzima to je iz više razloga:
- novozaposleni koji treba da zapamti postupke rada u datom objektu
- objekat je pun privremenih radnika a vremena teška, znate..

- bleji u telefon i ne uslužuje potrośače dok ne odbrusi nekom nešto na političkim forumima
- dernja se nekom za "one pare krv ću ti popiti džukelo"
- sigra sigrice, ĉeka da se finišira bilding pa da pokupi rese za nov

Medjutim telefon se dozvoljava:
- onima koji čekaju bilo lepe bilo tužne vesti od kuće
- provereni radnici radi brze interne komunikacije oko potreba posla, slobodno probaj da nadješ momenat da je za druge svrhe

Trgovina je jedan par rukava a ugostiteljstvo sasvim drugi, možda kao kelner neće morati da se savija ali će postati alkos...

Kična ili jetra - pitanje je sad?

Telefon je privatno vlasnistvo i danas ne sluzi samo za telefoniranje. Ljudi imaju ceo zivot u telefonu, niko ne moze da ga uzima. A nivcanik, po kom osnovu?

Ja evo sad malo odmaram od posla, sedim za sankom i pijem kafu na racun kuce.

Telefon je privatno vlasnistvo i danas ne sluzi samo za telefoniranje. Ljudi imaju ceo zivot u telefonu, niko ne moze da ga uzima. A nivcanik, po kom osnovu?

Ja evo sad malo odmaram od posla, sedim za sankom i pijem kafu na racun kuce.
Život mu u telefonu?
Au...

Što se novčanika tiče, ispadne u žurbi, neko nadje...
Obično prvo pomisle na koleginicu sa kojom su se podžapale, sevaju kletve za 1180 dinara (10 evra)....

Život mu u telefonu?
Au...

Što se novčanika tiče, ispadne u žurbi, neko nadje...
Obično prvo pomisle na koleginicu sa kojom su se podžapale, sevaju kletve za 1180 dinara (10 evra)....

Slike, aplikacije, sta god u telefonu. Na kraju krajeva telefon je privatno vlasnistvo.
Ne znam ja gde god sam radila mogla sam da ostavim novcanik i fon bez da neko nesto mazne.

Slike, aplikacije, sta god u telefonu. Na kraju krajeva telefon je privatno vlasnistvo.
Ne znam ja gde god sam radila mogla sam da ostavim novcanik i fon bez da neko nesto mazne.
Pa ne rade po magazama visokomoralni naučnici.
Mislim ima pismenih tu i tamo ali pismenost nije garancija za poštenje narodno.
A znate kakvi smo...

Imaju žene pravi da pričaju, i ako se meni ne dopada ili dopada

Pre neki dan u Maxi imma 6 artikala, došla na red i okrenem se iza mene dečko sa flašom vode, tek ga registrovala a kasirka sva bitna daj da ti kucam vodu..
Posle sam je "napičila" jer nema pravo da ona određuje da kuca nešto (ne ona kao ličnost, jer ako postoji red, oni koji su u red mogu da puste nekoga preko reda, a ne neko ko je na kasi), da je trebala da me pita ti onoga ko je na redu prvi, da li bi smetalo da otkuca artikal osobi iza
Posebno me je iznervirala sa manipulativnom konstatacijom "on je deteeete" jer kao ona ima razumevanja za decu.. budalaština

I ako me ta naša osobina nervira i ta osobinama mi je draga i smatram da kasirke nekada i imaju pravo i tako da "istrče" i da "komšijaju" pa sad meni ako odgovara ja ću da budem oduševljenja, ako mi ne odgovara ja ću da se pobunim i tako pokazujemo da smo živi ljudi, a ne roboti u službi idiota sa zapada
Vidis bas to sto ti se dogodilo u vezi klinca na "zapadu" se nikada ne bi dogodilo.
Iako, u pravu si 100/100, mogao te mali zamoliti, ili te blagajnica pitati.
Mogla si i ti blagajnicu pitati knjigu zalbe, ali onda ipak odustati od upisa, vjeruj da u zivotu tako nesto ne bi ponovila.
Svaka ti cast sto si joj rekla.

Ja sam prije uvijek pustao preko reda, sada nema sanse pa sve da imam jedan artikl, a iza mene ljudi s dvoje kolica.
Milijun puta mi se dogodilo da ispred mene stoji kupac s punim kolicima, ja s jednim artiklom, on to vidi, ali suti kao ku*rva.

M'rs u pickumaterinu!

Sada bi pustio samo babu i dedu koji se jedva vuku, eventualno trudnicu s trbuhom do zuba, obi mladji, pa sve da je mater s petero djece oko sebe, nema sanse, lovi ih po trgovini, zvizde mi jaja.

Pa ne rade ni po restoranima, ali ja nisam dozivela da strepim da ce mi neko drpiti fon i novcanik. Stoje mi uvek na nekoj prigodnoj polici u kihinji.
Nećemo mnogo o narodnom poštenju
lobotomac, zadružni nick, malo u muškom rodu malo u ženskom...
A zamislite kako je lako prepoznati poštenje kod krezubih kad i vi zubati padnete na glupost? :D

Vidis bas to sto ti se dogodilo u vezi klinca na "zapadu" se nikada ne bi dogodilo.
Iako, u pravu si 100/100, mogao te mali zamoliti, ili te blagajnica pitati.
Mogla si i ti blagajnicu pitati knjigu zalbe, ali onda ipak odustati od upisa, vjeruj da u zivotu tako nesto ne bi ponovila.
Svaka ti cast sto si joj rekla.

Ja sam prije uvijek pustao preko reda, sada nema sanse pa sve da imam jedan artikl, a iza mene ljudi s dvoje kolica.
Milijun puta mi se dogodilo da ispred mene stoji kupac s punim kolicima, ja s jednim artiklom, on to vidi, ali suti kao ku*rva.

M'rs u pickumaterinu!

Sada bi pustio samo babu i dedu koji se jedva vuku, eventualno trudnicu s trbuhom do zuba, obi mladji, pa sve da je mater s petero djece oko sebe, nema sanse, lovi ih po trgovini, zvizde mi jaja.

Nemam ja ništa protiv puštanja preko reda nekoga sa jednim artiklom, trudnice i baba

Imam protiv kada neko stoji u redu sa detetom u kolicima, mislim čemu .. ne nosiš ga na rukama , to je arhaizam od nekadašnji vremena kada nije bilo lako držati dete
Ili kada drže dete za ruku, neka se uči strpljenju i da mu se zbog njegovog veličanstva ne odtvaraju sva vrata

E sad ova kasirka je stvarno ok lik, ali ne može tako da manipuliše, posebno me iznervirala sa "pa deteee je" kao eto ona je empatična aneko nije

Doživela sam pre par godina u centru Bgd u elitnoj radnji da vidim trudnicu (lepa žena i vidi se dobrostojeća) iza mene u redu, bez korpe, pomislim treba joj nešto na kasi i ponudim joj da ide pre mene, a ona iz drugog reda pozove ženu koja gura prepuna najveća kolica brat bratu bilo je sigurno 100 artikala, ja sam imala 2 komada istog

Srela sam mnogo ološa ali takvog nisam više nikada ni pre ni posle, a mogu zamisliti kako je taj ološ vaspitao svoje dete .. ne bi mi čudilo da dete takvih negde zapuca ako ne dobije što misli da mu pripada

Doživela sam pre par godina u centru Bgd u elitnoj radnji da vidim trudnicu (lepa žena i vidi se dobrostojeća) iza mene u redu, bez korpe, pomislim treba joj nešto na kasi i ponudim joj da ide pre mene, a ona iz drugog reda pozove ženu koja gura prepuna najveća kolica brat bratu bilo je sigurno 100 artikala, ja sam imala 2 komada istog
:rotf:

Sorry, ali morao sam se nasmijati....

Ima tu svega ali je Delez i najtolerantniji (za sada) po pitanju prava na bolovanje.
Dok u Amanu na kec dobiješ otkaz (ne produže ti ugovor, zdravo ćao) dotle u Delezu imaš one "koji su tu 7 godina" a bar 3 trajnanina armagedon nona...

Sa druge strane, oni koji ne koriste bolovanje, bivaju stimulisani boljim platnim rangom, pozicijom, itd.
Kako bre u ekonomskom tigru toliki ugovori na odredjeno?

Kako bre u ekonomskom tigru toliki ugovori na odredjeno?

То нису уговори, то су повоци.

И вд.директори су на повоцима.

Цео систем/модел тираније је такав од врха ка самом дну сиротиње.

Увек Тиранија влада страхом и неизвесношћу

То нису уговори, то су повоци.

И вд.директори су на повоцима.

Цео систем/модел тираније је такав од врха ка самом дну сиротиње.

Увек Тиранија влада страхом и неизвесношћу
Ma znam, pitanje je retoricko za onog olinjalog bota.

Sećam se da su i prodavačice gledale u čudu, nisu mogle da veruju, ali je dotična "iz kruga dvojke" bila sva presrećna što je ugrabila minut vremena

Ja sam ostavila svoju korpu i rekla joj' " još se i razmnožavaš"
zato ja uvek kad nekog hocu da propustim pitam.."jel imas samo to u ruci"?
i ako kaze da, onda ga pustim :D

Think About It GIF by Identity

Back