Da li lidl maltretira svoje zaposlene, izrabljuje i asocijalizira?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.244
Ajmo jednu po jednu tacku da postavljamo pitanja.

1. Zasto Lidl stalno svoje kasirke dize sa radnog mesta? Naime, postoji nekakav razglas na kome se kaze kad neka kasa mora da radi a kad sa neke kase mora da se ukloni kasirka. I sad ja dodjem na delu gde su kase da platim kupljenu robu kad tamo ogroman red na svim kasama koje rade. I vidim jednu kasu gde nema red a ima na toj kasi kasirka i ja podjem na tu kasu. Medjutim kasirka kaze da kasa ne radi. I ja predjem da cekam red veliki na susednoj kasi. Cekam ja tako ma nema ni 20 sekundi vec su me zatrpali iza mene jos jedno 3, 4 musterije u redu kad razglas progovori da ta kasa koja je do samo pre 20 sekundi nije radila da sad mora da pocne da radi. I sad pazite kasirka koja mi je rekla da ne radi je ustala sa kase i nije presla ni 5 metra i opet joj naredjuju da se vrati na kasu i ona se vraca i seda na kasu. I sad ovde nije rec o meni vec o toj kasirki. Znaci nju Lidl maltretira eto ustala je prosetala i opet je vratili na kasu. I sad se ja pitam zasto jednostavno sve kase STALNO ne rade i da kasirke ne ustaju sa kase i onda ce guzve biti minimalne na kasama i kasrike ce imati samim tim i manje posla i bice odmornije. Stvarno ne kapiram zasto ne rade sve kase uvek nego moraju da se smanjuju a vec postoje kase instalirane???????? Znaci kad bi radile sve kase i musterije bi manje cekale red bile bi daleko zadovoljnije, vracali bi se tu opet da kupuju jer imaju pozitivno iskustvo, kasirke bi manje radile bile bi odmornije i vise bi volele da rade, dolazile bi kuci odmornije i najvaznije prodavnica bi vise zaradjivala. Samim tim dakle posto to ne radi da li Lidl maltretira svoje zaposlene stalnim cimanjem, da li ne postuju svoje kupce jer ih teraju da cekaju ogromne redove i da li im prema ovome nije bitann profit jer mnogi kupci odustaju da dolaze u lidl jer je guzva velika?

2. Da li lidl vrsi asocijalizaciju svojih zapsolenih? Da objasnim, malo izrevoltiran jer cekam ogroman red na kasi dok par kase zvrje prazne a kasirkama se ne dozvoljava da rade na te prazne kase, pitam kasirku koja me je usluzila onako stalozeno finim glasom bez povisenog tona zasto ne rade sve kase a redovi su ogromni? Ona cuti. Pita je zasto cuti? Ona i dalje cuti. Pitam je da li joj Lidl zabranjuje da govori i caska sa musterijama? Ona i dalje cuti. Pitam je da li je ona ozvucena pa zato nesme da progovara sa musterijama. Ona cuti. Ja je pitam da li je ozvucena, ona naravno opet cuti. Onda ja ajde da vidim mozda je zena gluvonema pa je pitam kao da vratim proizvod koji je kupljen jer sam odustao od njega kad ona pocne da govori kao da nema problema. Znaci nije gluvonema. I sad ja pitam da li je Lidl zabranio radnicima socijalne kontakte i komunikaciju nevezanu za samu prodaju sa musterijama? Da li to imaju prava po zakonu o slovbodi govora? I ako su ozvuceni da li imaju p;rava da ozvucuju svje radnike?

Poslednja izmena:
sta ima da pricaju , to me najvise nervira kad ja cekam a neke se raspicaju * komsinice*

ima i drugih poslova , kad nema guzve na kasama zasto da sede za kasom , tad rade druge poslove

kad se napravi guzva onda se otvaraju kase , dobro je to lidl organizovao , retko se stvori prevelika guzva

Imaju žene pravi da pričaju, i ako se meni ne dopada ili dopada

Pre neki dan u Maxi imma 6 artikala, došla na red i okrenem se iza mene dečko sa flašom vode, tek ga registrovala a kasirka sva bitna daj da ti kucam vodu..
Posle sam je "napičila" jer nema pravo da ona određuje da kuca nešto (ne ona kao ličnost, jer ako postoji red, oni koji su u red mogu da puste nekoga preko reda, a ne neko ko je na kasi), da je trebala da me pita ti onoga ko je na redu prvi, da li bi smetalo da otkuca artikal osobi iza
Posebno me je iznervirala sa manipulativnom konstatacijom "on je deteeete" jer kao ona ima razumevanja za decu.. budalaština

I ako me ta naša osobina nervira i ta osobinama mi je draga i smatram da kasirke nekada i imaju pravo i tako da "istrče" i da "komšijaju" pa sad meni ako odgovara ja ću da budem oduševljenja, ako mi ne odgovara ja ću da se pobunim i tako pokazujemo da smo živi ljudi, a ne roboti u službi idiota sa zapada

1. Zasto Lidl stalno svoje kasirke dize sa radnog mesta? Naime, postoji nekakav razglas na kome se kaze kad neka kasa mora da radi a kad sa neke kase mora da se ukloni kasirka. I sad ja dodjem na delu gde su kase da platim kupljenu robu kad tamo ogroman red na svim kasama koje rade. I vidim jednu kasu gde nema red a ima na toj kasi kasirka i ja podjem na tu kasu. Medjutim kasirka kaze da kasa ne radi. I ja predjem da cekam red veliki na susednoj kasi. Cekam ja tako ma nema ni 20 sekundi vec su me zatrpali iza mene jos jedno 3, 4 musterije u redu kad razglas progovori da ta kasa koja je do samo pre 20 sekundi nije radila da sad mora da pocne da radi. I sad pazite kasirka koja mi je rekla da ne radi je ustala sa kase i nije presla ni 5 metra i opet joj naredjuju da se vrati na kasu i ona se vraca i seda na kasu. I sad ovde nije rec o meni vec o toj kasirki. Znaci nju Lidl maltretira eto ustala je prosetala i opet je vratili na kasu. I sad se ja pitam zasto jednostavno sve kase STALNO ne rade i da kasirke ne ustaju sa kase i onda ce guzve biti minimalne na kasama i kasrike ce imati samim tim i manje posla i bice odmornije. Stvarno ne kapiram zasto ne rade sve kase uvek nego moraju da se smanjuju a vec postoje kase instalirane???????? Znaci kad bi radile sve kase i musterije bi manje cekale red bile bi daleko zadovoljnije, vracali bi se tu opet da kupuju jer imaju pozitivno iskustvo, kasirke bi manje radile bile bi odmornije i vise bi volele da rade, dolazile bi kuci odmornije i najvaznije prodavnica bi vise zaradjivala. Samim tim dakle posto to ne radi da li Lidl maltretira svoje zaposlene stalnim cimanjem, da li ne postuju svoje kupce jer ih teraju da cekaju ogromne redove i da li im prema ovome nije bitann profit jer mnogi kupci odustaju da dolaze u lidl jer je guzva velika?

2. Da li lidl vrsi asocijalizaciju svojih zapsolenih? Da objasnim, malo izrevoltiran jer cekam ogroman red na kasi dok par kase zvrje prazne a kasirkama se ne dozvoljava da rade na te prazne kase, pitam kasirku koja me je usluzila onako stalozeno finim glasom bez povisenog tona zasto ne rade sve kase a redovi su ogromni? Ona cuti. Pita je zasto cuti? Ona i dalje cuti. Pitam je da li joj Lidl zabranjuje da govori i caska sa musterijama? Ona i dalje cuti. Pitam je da li je ona ozvucena pa zato nesme da progovara sa musterijama. Ona cuti. Ja je pitam da li je ozvucena, ona naravno opet cuti. Onda ja ajde da vidim mozda je zena gluvonema pa je pitam kao da vratim proizvod koji je kupljen jer sam odustao od njega kad ona pocne da govori kao da nema problema. Znaci nije gluvonema. I sad ja pitam da li je Lidl zabranio radnicima socijalne kontakte i komunikaciju nevezanu za samu prodaju sa musterijama? Da li to imaju prava po zakonu o slovbodi govora? I ako su ozvuceni da li imaju p;rava da ozvucuju svje radnike?

Da li si toliko jadan da ideš da kupuješ u Lidl?

Cenim da nisi, da si vidim vrlo inteligentna osoba i zato mi je čudno da takvi idu u Lidl.

Imaju žene pravi da pričaju, i ako se meni ne dopada ili dopada

Pre neki dan u Maxi imma 6 artikala, došla na red i okrenem se iza mene dečko sa flašom vode, tek ga registrovala a kasirka sva bitna daj da ti kucam vodu..
Posle sam je "napičila" jer nema pravo da ona određuje da kuca nešto (ne ona kao ličnost, jer ako postoji red, oni koji su u red mogu da puste nekoga preko reda, a ne neko ko je na kasi), da je trebala da me pita ti onoga ko je na redu prvi, da li bi smetalo da otkuca artikal osobi iza
Posebno me je iznervirala sa manipulativnom konstatacijom "on je deteeete" jer kao ona ima razumevanja za decu.. budalaština

I ako me ta naša osobina nervira i ta osobinama mi je draga i smatram da kasirke nekada i imaju pravo i tako da "istrče" i da "komšijaju" pa sad meni ako odgovara ja ću da budem oduševljenja, ako mi ne odgovara ja ću da se pobunim i tako pokazujemo da smo živi ljudi, a ne roboti u službi idiota sa zapada
kasirka kad ima samo tu musteriju nek prica koliko hoce

ali kad ceka vise nas a ona se rasprica sa nekom babom gde je ko i sta je ko - :thumbdown:

eto tebe nervira 20 sek sto je neko sa jednim artiklom presao preko reda , mene to ne nervira al me nervira mlacenje prazne slame

ovo pitas jer ne znas kako lidl funkcionise.

kad je veca guzva oni prebacuju radnike sa drugih odeljenja na kasu da bi rasteretili redove i to je odlican mehanizam kojeg neces videti u drugim radnjama i zato se u lidlu retko kad ceka duze red jer cim se napravi guzva oni ubace par kasa, rasterete red i onda ih zatvore a radnici se vrate na svoje primarne poslove.

i sto maltretiras radnike na kasi suvislim pitanjima kojima zadovoljavas svoju mastu?
nije ti palo na pamet da niko ne brani, nego im se prosto ne prica, mozda i delujes ko zna kako pa ne zele da pricaju sa tobom kad ih tako sasipas pitanjima..meni uvek ljubazno odgovore na svako pitanje.

Ona cuti. Pita je zasto cuti? Ona i dalje cuti. Pitam je da li joj Lidl zabranjuje da govori i caska sa musterijama? Ona i dalje cuti. Pitam je da li je ona ozvucena pa zato nesme da progovara sa musterijama. Ona cuti. Ja je pitam da li je ozvucena, ona naravno opet cuti. Onda ja ajde da vidim mozda je zena gluvonema pa je pitam kao da vratim proizvod koji je kupljen jer sam odustao od njega kad ona pocne da govori kao da nema problema. Znaci nije gluvonema. I sad ja pitam da li je Lidl zabranio radnicima socijalne kontakte i komunikaciju nevezanu za samu prodaju sa musterijama? Da li to imaju prava po zakonu o slovbodi govora? I ako su ozvuceni da li imaju p;rava da ozvucuju svje radnike?
Takvi kao ti su jedini pakao tim radnicima.... ako je pitaš jednom a ona ćuti, zašto je potrebno da je maltretiraš? Zar ne kapiraš da ne želi ili nije ovlašćena da govori, ili čak ni toliko ne možeš da ukapiraš? Zašto joj dižeš pritisak i pitaš jedno te isto pet puta? Šta ti je ona kriva? Što ne pitaš menadžera?

Sram te bilo.

Da nema takvih kao ti, njima bi posao bio mnogo lakši.

Cenim da nisi, da si vidim vrlo inteligentna osoba i zato mi je čudno da takvi idu u Lidl.
LIdl je za mnoge stvari kilometrima ispred Maksija, Idee, Univerexporta, a ove lopine tipa Aman da i ne pominjemo.

Nije im sve najbolje, ali dovoljno toga jeste. Nemaju džaba promet od 100 milijardi evra i 5. su najveći maloprodajni lanac u svetu.

@izuzetan zaboravio si da je pitaš "ako te neko maltretira ovde, samo ćuti ne odgovaraj ništa, a ako ne kucni triput sebi u glavu, da znam"
You Know GIF

kasirka kad ima samo tu musteriju nek prica koliko hoce

ali kad ceka vise nas a ona se rasprica sa nekom babom gde je ko i sta je ko - :thumbdown:

eto tebe nervira 20 sek sto je neko sa jednim artiklom presao preko reda , mene to ne nervira al me nervira mlacenje prazne slame

Ne radi se o 20 sekundi, nego o principu

Njoj je svejedno da li je tih 20 sekundi uradila i posle mojih 6 artikala i ne može kasirka da bira kome će pre da otkuca ako postoji red, a ako se uvede da kasirka bira kome će da otkuca onda ok, lepo napišu šta su uslovi koje od njih pa mi biramo da li ćemo da stojimo u redu ili ne

Ne može taj neko ko radi na tom mestu da procenjuje ko treba kada da plati artikle koje je uzeo

Juče sam imala +10 artikala pa sam pustila ispred sebe i dečaka sa jednim artiklom (bio iza mene i videla ga ) i ženu sa štapom bez ikakve drame i uredno mi se kasirka obratila sa komšinice i ja njoj i sve bilo ok
Pri tome nisam ih pozvala s kraja reda da ja izigram filantropa i šta "velikog čoveka" već su bili u redu iza mene.

Uzgred tebi smeta 20 sec što je neko ljubazan, ali smatraš da je sasvim ok da 20 sec neko narušava pravila

Eto pameti tvoje

LIdl je za mnoge stvari kilometrima ispred Maksija, Idee, Univerexporta, a ove lopine tipa Aman da i ne pominjemo.

Nije im sve najbolje, ali dovoljno toga jeste. Nemaju džaba promet od 100 milijardi evra i 5. su najveći maloprodajni lanac u svetu.

Meni je dovoljno da vidim agresiju u kampanjamapa da se zapitam šta nije u redu sa njima?
Tolika pomama za dominacijom sa bofl robom i još gorim modelom poslovanja

Cenim da i gužve na kasama prave kako bi sebi dali na važnosti

Imaš deset kasa a ljudi uvek stoje u redu, ako su im toliki prometi i imaju takvu dominaciju šta je problem da uvek radi bar 5 ..

Nego ovako ulaziš vau koliko kasa, moćno

Onda staneš u red i čekaš na tri kase i kažeš vau koliko ljudi dolazi ovde mora da je vrh

Manipulacija svešću dovedena do apsurda

Uzgred smeta mi i što nema pristoje likacije u nekom gradu gde se može čovek slikati a da oni ne okače svoju reklamu od 50 metara ..ako su tako dobri koji će im vrag reklama

A tek te kampanje pred i oko otvaranja ne prezaju ni od čega, tako su i u Australiji napravili celu jednu opsesiju .. i jao dolazi Lidli, vrh.. bofl roba nikakvog kvaliteta

Uzgred smeta mi i što nema pristoje likacije u nekom gradu gde se može čovek slikati a da oni ne okače svoju reklamu od 50 metara ..ako su tako dobri koji će im vrag reklama
razmisljas primitivno.

direktora coca cole su pitali zasto coca cola daje milione na reklame kad svi znamo za nju.

odgovorio je..
"da bi vas podsetili da smo jos tu."

sto se tice 10 kasa, ne postoji hipermarket u kome rade sve kase osim kad je u pitanju neka posebna situacija (nova godina, slava i slicno kad ljudi nagrnu u velikom broju)
cak lidl najbolje hendluje guzve otvaranjem dodatnih letecih kasa i zatvaranjem istih kad se guzva rastereti.. u maxiju ili idei cekam uvek duze nego u lidlu jer tek tamo radi minimalan broj kasa i bas retko kad aktiviraju dodatne da bi rasteretili guzvu.

sto se tice kvaliteta, isti je kao i u drugim prodavnicama.

U svakoj prodavnici se prate cene valjda,evo super je kukuruzni hleb na pr,svez i 130din,sad je kefir bio 120din L,180din je litar jogurta tu na cosku,zato idem u lidl kako god se zvao

Meni je dovoljno da vidim agresiju u kampanjamapa da se zapitam šta nije u redu sa njima?
Tolika pomama za dominacijom sa bofl robom i još gorim modelom poslovanja

Cenim da i gužve na kasama prave kako bi sebi dali na važnosti

Imaš deset kasa a ljudi uvek stoje u redu, ako su im toliki prometi i imaju takvu dominaciju šta je problem da uvek radi bar 5 ..

Nego ovako ulaziš vau koliko kasa, moćno

Onda staneš u red i čekaš na tri kase i kažeš vau koliko ljudi dolazi ovde mora da je vrh

Manipulacija svešću dovedena do apsurda

A tek te kampanje pred i oko otvaranja ne prezaju ni od čega, tako su i u Australiji napravili celu jednu opsesiju .. i jao dolazi Lidli, vrh.. bofl roba nikakvog kvaliteta

pa ja zbog raznih razloga, izmedju ostalog i redova na kasama, skoro i ne idem u maxi, a tek ne u ideu, aman i slicno. smara me cekanje reda kod njih. smara me delikates i cekanje reda.

Back