Da li lepota i pamet idu zajedno?

Ne znam, moje neko licno iskustvo je da ne znam prelepe ljude kao super modeli a da su pametni, po mojim nekim merilima, mada kada malo bolje razmisljim, imao sam prilike da vidim neke lepe ljude, a bogme ni psiha im nije toliko losa.
Vecina se po mom nekom licnom iskustvu uklapala u taj sablon. Ne mislim sada ruzni ko lopovi a pametni ko Ajnstajn, vec da vise zaintigiraju psihicki, nacinom razmisljanja nego cisto fizickim izgledom.

Zar ti nije bar malo simpatican, lep taj pametan; odnosno ne bas lep taj glup.. Kako prelazis iz krajnosti u krajnost?

Pa kad je neko ekstremno glup ili neko ekstremno pametan, lako je i meni da idem u krajnjost, ekstremnost.
Sva je sreća da nema mnogo takvih primeraka u ljudskom okruženju, pa ne moram da stalno "prelazim".
Ljudi su najčešće osrednji i po lepoti i po inteligenciji.
Ja bar spadam u osrednjost, a ti?

Pa kad je neko ekstremno glup ili neko ekstremno pametan, lako je i meni da idem u krajnjost, ekstremnost.
Sva je sreća da nema mnogo takvih primeraka u ljudskom okruženju, pa ne moram da stalno "prelazim".
Ljudi su najčešće osrednji i po lepoti i po inteligenciji.
Ja bar spadam u osrednjost, a ti?

Slazem se sa tobom. Smatram da sam dosta pametna, a za fizicku lepotu nek procne drugi, to je relativno.

Neko mi je davno rekao da fizicki lepi ljudi sve pokusavaju da dobiju pomocu izgleda dok oni manje lepi razvijaju komplekse i taj manjak nadoknadjuju nekim drugim kvalitetom ili unutrasnjom lepotom.

Koliko ima istine u tome? I da li lepi ljudi, mislim jako lepi pa standardima drustva tj. vecine imaju i neke druge kvalitete, tj. moze li se biti i lep i pametan u jednom ili jedno trpi na racun drugog?
pamet i lepota niti moraju d aidu zajedno, niti su iskljucivi
znam mnogo ljudi koji su "u minimumu" po svim osnovama, znam neke koji su i lepi, i pametni, i dobri
druga je stvar sto inteligentni ljudi, bez obzira na fizicke karakteristike cesto imaju produhovljenu pojavu koja im daje odredjenu lepotu
i obrnuto

obicno se smatra da su osobe koje su svjesne svoje ljepote prilicno sujetne, a samim tim manipulisu drugima i ne smatraju da bi trebalo da se razvijaju i na drugim poljima, to jest, da njeguju svoju unutrasnju ljepotu, svoju duhovnost, intelekt, empatiju.
mada...sve je relativno i naravno ljepota je u oku posmatraca.

obicno se smatra da su osobe koje su svjesne svoje ljepote prilicno sujetne, a samim tim manipulisu drugima i ne smatraju da bi trebalo da se razvijaju i na drugim poljima, to jest, da njeguju svoju unutrasnju ljepotu, svoju duhovnost, intelekt, empatiju.
mada...sve je relativno i naravno ljepota je u oku posmatraca.

Ah, pa šta misliš zašto većina misica i modela nemaju momka ?

Back