Da li lepota i pamet idu zajedno?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Neko mi je davno rekao da fizicki lepi ljudi sve pokusavaju da dobiju pomocu izgleda dok oni manje lepi razvijaju komplekse i taj manjak nadoknadjuju nekim drugim kvalitetom ili unutrasnjom lepotom.

Koliko ima istine u tome? I da li lepi ljudi, mislim jako lepi pa standardima drustva tj. vecine imaju i neke druge kvalitete, tj. moze li se biti i lep i pametan u jednom ili jedno trpi na racun drugog?

Lepota kao produkt genetske predispozicije i negovanosti, i pamet iliti inteligencija kao proizvod genetske predispozicije i intelektualno stimulativnog okruženja u najmađem dobu, nisu baš dve ptice na žici od kojih, ako jedna suviše zaljulja, druga padne.

Poslednja izmena:
Neko mi je davno rekao da fizicki lepi ljudi sve pokusavaju da dobiju pomocu izgleda dok oni manje lepi razvijaju komplekse i taj manjak nadoknadjuju nekim drugim kvalitetom ili unutrasnjom lepotom.

Koliko ima istine u tome? I da li lepi ljudi, mislim jako lepi pa standardima drustva tj. vecine imaju i neke druge kvalitete, tj. moze li se biti i lep i pametan u jednom ili jedno trpi na racun drugog?

ne vidim što bi bilo nemoguće :aha:

lepota koja nije iskorišćena ne služi ničemu
ne znam, imam utisak da neki ljudi prosto protraće svoj izgled
da bi ga iskoristio moraš da imaš klikera
bez klikera možeš da budeš samo uludo potrošen
uostalom neki od najlepših ljudi su rano i loše završili, upravo zbog odsustva tog klikera
mislim pamet je živeti život, a ne dobiti nobela za hemiju

cak obicno i idu u paru
npr. pogledaj samo vecinu naucnika, genija, zar nisu i lepi..., ma da opet vecina genija su muskarci....

Lepota je u oku posmatraca, to stoji, i meni ako se neko dopada mi je po automatizmu pametan i lep, ali ovde mislim ne na nase voljene koji su nam najlepsi i najpametniji vec mislim na ono sto nase drustvo smatra lepim.
Primera radi, danas se fudbaleri, ili "manekeni" (ne mislim na prave modele, vec eto obicne muskarce) ili splavarke smatraju lepim, pozeljnim a obicno takve ljude prati glas da su samo lepi.

Neko mi je davno rekao da fizicki lepi ljudi sve pokusavaju da dobiju pomocu izgleda

Ne pokušavaju. Drugi im sami daju.

unutrasnjom lepotom.

E od ovog mi se terma uvek se.re. Šta je to, osim uteha za budale?

I da li lepi ljudi, mislim jako lepi pa standardima drustva tj. vecine imaju i neke druge kvalitete, tj. moze li se biti i lep i pametan u jednom ili jedno trpi na racun drugog?

O bogovi. :fdlan:

Back