Da li je voda zivo bice?

VELIKA TAJNA
Ako je, pak, reč o oznaci „L2“, ona, pošto se prevede na latinski brojevni sistem, označava vrednost 52 (jer se L čita 50). Pomenuti broj ukazuje na specifičnu geoemetrijsku matricu, odnosno u kakav strukturni položaj je potrebno postaviti zlatni presek u odnosu na sferičnost da bi se istovremeno postigli intervali velike i male pitagorejske muzičke skale među kojima se nalazi i pomenuta vrednost pitagorejske kome. Ugao od 52° u prirodi se prepoznaje kao sekundarni dugin ugao i polovina vrednosti ugla molekula vode, o čemu govori skoro čitava antička fizika i filozofija. Identični uglove i mere uočavaju se i u strukturi satroegipatskih piramida, i što bi za nas moglo biti zanimljivije, i u okviru geometrije osnova staništa mezolitske kulture Lepenskog vira.

Čitav pitagorejski koncept, tvrdi Milosavljević, može nam otkriti „veliku tajnu” funkcionisanja ili geometrijskih uslova potrebnih za nastanak i održanje života.

- Sa stanovišta umetnosti i psihologije, opravdana je pretpostavka da struktura vode preslikava samu sebe: telesna voda koja više od 75 odsto dominira u građi ljudskog organizma, reflektuje samu sebe kroz stvaralaštvo. Na taj način se zapravo može objasniti zbog čega likovne kompozicije sa takvom geometrijom pričinjavaju našoj duši veliko zadovoljstvo - obrazlaže Milosavljević, insistirajući da dešifrovanje pet vekova duge tajne zvane „Leonardo”, a s njom i drugih, dugujemo multidisciplinarnom pristupu istorijskim zagonetkama.

ceo tekst ovdehttp://www.blic.rs/Kultura/Vesti/233751/Leonardov-kod-je-u-geometriji

u pravu si, samo sto mislim da ovakve metode narocito lecenja nemaju efekat kod nekoga ko nema svest o lecenju, covek je sam sebi iscelitelj u tim slucajevima, i ja ne poricem to, ali malo dete ili zivotinja nisu jos na tom stupnju razvoja svesti da veruju u iscelteljske moci.
A zašto bi morala da bude samo svest o lečenju i ništa osim svesti?
Šta bi falilo da se tu dopiše i ono što obično zovemo podsvest?
Kad je bolest u pitanji iteres im je isti. Varam li se ?
ja znam da to deluje preko autosugestije i zato i mislim da kod mene ne bi imalo ucinka jer sam svesna toga, dok sa druge strane kod onoga ko ne zna nista o tom efektu i veruje prosto u lek i u lekara ,koji mu ga je dao ce verovatno ce i uspeti brze da se (samo)izleci. (a nece biti ni svestan da se upravo SAMOizlecio da nisu u pitanju niakakva cuda)
izgleda da je mnogo teze verovati u sebe nego u necije nadprirodne moci. sad me to jako nervira i volela bih da nisam zabadala nos vec da sam jednostavno verovala u cuda, bilo bi mi lakse :lol:
Nisam baš siguran da bi ti to baš tako lako išlo. Inače te ne bismo tako često čitali na ovim prostorima.

Nisam baš siguran da bi ti to baš tako lako išlo. Inače te ne bismo tako često čitali na ovim prostorima.
mislim da se ne varas :) inace sta je podsvest i da li je u vezi sa svescu? mislis li da bi kod nekoga ko ne veruje ovakav nacin lecenja imao efekta, a ovo boldovano te nisam razumela, na sta mislis kada kazes da mi ne bi tako lako islo?

quote_icon.png
Original postavio MPMcB

mislim da se ne varas
smile1.gif
inace sta je podsvest i da li je u vezi sa svescu? mislis li da bi kod nekoga ko ne veruje ovakav nacin lecenja imao efekta, a ovo boldovano te nisam razumela, na sta mislis kada kazes da mi ne bi tako lako islo?​

Tema "šta je podsvest," je malo deblja za ovaj forum. Nemam ništa protiv Jungove definicije, ali povodom nje i sličnih tema, kada bih mogao, najradije bih seo sa sagovornikom u četiri ili još nekoliko očiju da porazgovaram, na neko mirno mesto sa dosta vremena. Toliko, da može da se napravi atmosfera gde se paralelno sa idejama razmenjuju i naslućivanja. Utisak koji bi ostao posle toga bi dao nešto poput odgovora, samo ne bi bio čisto racionalan, tipa: to i to, znači, ne ovo niti ono, nego bi nosio u sebi komponentu subjektivne spoznaje, jasnu i pojedincu lako prepoznatljivu, a opet različitu kod svakoga.
Da li je u vezi sa svešču?
Naravno, skoro sam siguran. Sad, kakva je ta veza, verovatno specifična, od slučaja do slučaja.
Mislim da bi mogućnost da ovakav način lečenja ima efekta, kod nekoga ko ne veruje, bila podjednaka kao i kod nekoga ko veruje. Nažalost nemamo dva identična primera: jedan veruje a drugi ne veruje, pa da poredimo rezultate eksperimenta. No ako ne veruje svesni um iliti ego, to je njegov problem sa kim se nosi, isto kao i kad bi verovao. Totalni nevernik i skeptik ili sujevernik, u obe krajnosti je ,ustvari introvertirani klinac, obuzet sobom, a misli da sve zna i vidi ali u telu postoji nešto što jednostavno zna i može. Tome nečemu je od svesti, ma šta ona smatrala, važna samo njegova namera, dakle otprilike: "Uopšte me ne interesuje u šta veruješ ili ne veruješ, nego nameravaš i da ozdraviš ili ne nameravaš?"

Boldovano se odnosi na ovo:

izgleda da je mnogo teze verovati u sebe nego u necije nadprirodne moci. sad me to jako nervira i volela bih da nisam zabadala nos vec da sam jednostavno verovala u cuda, bilo bi mi lakse
lol.gif

slazem se u vezi sa podsvescu i da verovatno utice nezavisno od onoga sto mislimo da znamo...kazi mi zasto u slucaju mog deteta to nije imalo efekta nego je upravo doslo do suprotnog efekta tj. do pogorsanja? dzabe meni sto sam ja zelela da ozdravi i dzabe meni sto sam mozda podsvesno verovala, kada on nema saznanje o tome...a opet imamo slucajeve neke dece koja se tako izbore za svoj zivot da se to u vecini slucajeva naziva medicinskim cudom. mozes li nesto da kazes na tu temu, i kako podsvest deluje kod dece?
sto se boldovanog tice, ja i nisam rekla da bi kod mene to lako islo, naprotiv. (ako mislis na samospoznaju).

slazem se u vezi sa podsvescu i da verovatno utice nezavisno od onoga sto mislimo da znamo...kazi mi zasto u slucaju mog deteta to nije imalo efekta nego je upravo doslo do suprotnog efekta tj. do pogorsanja? dzabe meni sto sam ja zelela da ozdravi i dzabe meni sto sam mozda podsvesno verovala, kada on nema saznanje o tome...a opet imamo slucajeve neke dece koja se tako izbore za svoj zivot da se to u vecini slucajeva naziva medicinskim cudom. mozes li nesto da kazes na tu temu, i kako podsvest deluje kod dece?
sto se boldovanog tice, ja i nisam rekla da bi kod mene to lako islo, naprotiv. (ako mislis na samospoznaju).

U slučaju tvog deteta, jako se nadam da je na kraju izašlo na dobro, ne sećam se više šta si pisala.
Kakvog će efekta, da ima u nekom konkretnom slučaju, jako je individualno. Lekar može, da na osnovu svog znanja i stečenog iskustva deluje, kao što to lekari rade. Imaju slučaj tj pacijenta, pa da vidimo simptome, da vidimo šta znamo o njima, pa iskustvo i tu je kraj dijagnostike. Na osnovu toga se pojavi moguće rešenje, pa da vidimo hoće li ići na bolje. Danas je to u većini slučajeva najbolje što se može, ali jedva da lekar na taj način može još bliže pacijentu. Mogao bi neko ko mu je blizak ali taj obično nije lekar, a sve i da je lekar svojim obično neobuzdanim i neuvežbanim emocijama može samo još više da pogreši u oceni. Ne d'o mi bog da me leči moja Dama, a uspešna je lekarka, nije da nije. Bilo ko da leči pacijenta, danas je kao dva i dva, da je pacijent jedno, a lekar drugo i nisu nikad isto. Drugim rečima, lekar i njegov problem su dva sveta, a to je princip koji daje rezultate samo do izvesne granice. Odličan je na primer u tehnici, popravka vozila kompjutera isl.
A šta ako pacijent hoće da ode, a toga nije svestan, nego podsvestan recimo? To se često dešava i u slučaju nekih drugih čisto svakodnevnih dilema i odluka.
Ili ako je i svestan, i to glasno svima stavlja do znanja, koliko može, a izbezumljeni rođaci kukaju i mole još izbezumljenijeg lekara? Video sam to kod jedne žene, bilo me blam i uvom da mrdnem.
Ono što ti zoveš podsvest, mislim da jednako deluje i kod dece i kod odraslih, ono je uvek zrelo i odraslo, odraslije i od nas koji smo ustvari sami sebe subjektivno nazvali odraslima i zrelima, "jer su tako i naši stari". Problem je što to izgleda zna mnogo više i ne mari baš mnogo za introvertirane često infantilne prohteve našeg ega. Deca, generalno više od odraslih žive u skladu sa tim. Relativno se dobro sećam svog detinjstva kada sam to doživljavao kao jedan veliki deo sebe, čak i kao svoje pravo ja. Odraslima to naravno zvuči debilno, detinje ustvari. Odrasli imaju svoje neke druge igračke ;)

Back