Да ли је ''Титаник''једна од највећих љубавних прича?

Ima mnogo ljubavnih prica na filmu, npr. ''The Brave One'', sa Jodie Foster, kako su se oni voleli, sad da ne prepricavam radnju, valjda cete ga pogledati.
Ipak mislim da zivot smislja najtuznije ili najlepse ljubavne price... jer nije ziveo onaj ko nije voleo, pa bio ostavljen ili ne.
I sta sada ja da radim kada sam se ovako ubedacila veceras, a nigde ljubavi koja ce me dici??? :-(

ma jok, Titanik je smor, preferiram

Opasne veze

2864d.jpg

Radnja se odvija u Francuskoj u drugoj polovini 18. veka, doba rokokoa.

Markiza de Merteuil trazi uslugu od svog bivšeg ljubavnika grofa od Valmonta. Jedan od njenih bivših ljubavnika, Gercourt, planira da oženi mladu i virtuoznu ženu, Cecile de Volanges. Markiza, razjarena ljubomorom, zahteva od Valmonta da zavede Cecile pre venčanja.
U međuvremenu Valmont u glavi smišlja svoj plan. Želi da osvoji Madame de Tourvel, prekrasnu, ali udatu i bogobojaznu ženu. Markiza smatra da mu to neće uspeti, a ako mu uspe i donese joj pismeni dokaz o seksualnom sastanku s gospođom Tourvel, ona će mu ponuditi nagradu - zadnju noć s njom.

No ,stvari se ne odvijaju baš kako je planirano. Valmont uspeva da zavede gospođu Tourvel, ali se pritom oboje strastveno zaljube jedno u drugo, što izazove strašnu ljubomoru kod markize Merteuil.....

Moj prilog
* Уго Тоњаци - "Маестро"
* Мимси Фармер - Маргарета Николајевна
* Ален Куни - Професор Воланд и Сатана
* Велимир Бата Живојиновић - Коровјев, Сатанин слуга
* Павле Вуисић - Азазело, Сатанин слуга
* Фабијан Шоваговић - Берлиоз, књижевник
* Љуба Тадић - Понтије Пилат
* Ташко Начић- Римски, управник позоришта
* Данило Бата Стојковић - Бобов, критичар
%D0%9C%D0%B0jstor_i_Margarita_film.jpg

Veceras je na "Cinemaniji" film,Biseri kraljice Sabe", u 20 casova, sad sam videla u programu,
pa ako zelis mozes da gledas film, ako nisi gledala:D:D:D

HVALA TI STO SI MI REKLA ZA FILM:lol:KASNO SAM VIDELA ALI IPAK TI HVALA.MNOGO CITAM I NEZNAM ZASTO ME PRIVLACI TA OSOBA :confused: I ZA LAJANJE NA ZVEZDE SI POTPUNO U PRAVU,NEMA DUGO STO SAM GLEDALA FILM. POTPUNO SI UPRAVU STO SE TICE TITANIKA IPAK JE TO TUZNA ISTINITA PRICA:-(

Retke su prave ljubavne price koje mogu da docaraju taj osecaj iskrene ljubavi. Takvo nesto je veoma tesko preneti na film i sa moje tacke gledista Titanik to nije najvernije uradio. U njemu postoje iskusenja i zrtve na koje nas ljubav tera ali sta je sa sitnicama, sta je sa malim stvarima koje ostaju u secanju kao slika ljubavi. Znam da nisu imali prilike a vremena jos manje ali je to moglo da se prikaze simbolicno na drugi nacin. Ljubav nije zaljubljivanje i mislim da je ona njega volela ceo zivot samo zbog toga sto ga nikad nije upoznala. U Titaniku ima elemenata dobre ljubavne price ali ako hocete o ljubavi da saznate vise pogledajte film "Ustvari ljubav"

Ne, Titanik je na zalost, samo tragedija ! Nista ne vidim romanticno u prici u kojoj su nestali ljudski zivoti
Simbolicki, meni Titanik oslikava sujetu, lazni sjaj, trulez snobizma, koji svetli samo dok ne naleti na dovoljno jaku santu ...

Upravo tako !
Uostalom ako cemo da pricamo sta bi bilo,kad bi bilo...recimo da su oboje preziveli ko kaze da bi njihova ljubav opstala.U to vreme razlika u drustvenim slojevima je bila presudna.I koliko bi ona zapravo mogla da izdrzi da svakog dana ustaje u "cik zore",po ceo dan cisti,kuva,pere,i da radi sve te stvari koje nikada do tada nije radila. Hm,pa ne bas dugo,zar ne ?
Po meni to sto su imali njih dvoje je jedna obicna avantura na putovanju.Bili su dve potpune suprotnosti,zato su i privlacili jedno drugo.Na zalost sve se to zavrsilo kako se zavrsilo,pa prica malo "dobija na jacini".
Ja takodje mislim da ima mnogo romanticnijih filmskih parova i prica.
Mada,opet romantika je relativan pojam,kako za koga.

Back