Da li je Srbija okupirana zemlja?

Nije problem ako mi jesmo 'na lancu', jer smo mala i slaba zemlja. Problem je ako mi zelimo da budemo na lancu.

Mnogi ovde, a i inace, vriste, urlaju i bune se (ali ne cine nista) sto smo previse povezani sa zapadom. Ti isti se nista ne bi bunili da budemo ruska provincija (i ucinili bi sve u tom pravcu).

Ipak, nijedno od ta dva nije dobro resenje za nas, ako se primeni samo to i nista vise. Nase resenje je da izigravamo Svajcarsku. Nase resenje je da se narodu objasni da ako se svrstamo na jednu od strana (a narodu je izrazito bliska samo jedna) da cemo da budemo unisteni od onih drugih. To mi pokusavamo vec predugo vremena, skoro 30 godina. Znamo li mi sta je ostvarivo a sta nije?

Ono sto mozemo da ucinimo je da pomognemo da se prave vece privatne kompanije, nase domace, a ne da bilo kojim strancima pustimo da neograniceno vrsljaju. Mnogi od nas zele da vide tenkove i avione - ali nisu ni pokusali da se upitaju "ko ce to da plati?"

Nije problem ako mi jesmo 'na lancu', jer smo mala i slaba zemlja. Problem je ako mi zelimo da budemo na lancu.

Mnogi ovde, a i inace, vriste, urlaju i bune se (ali ne cine nista) sto smo previse povezani sa zapadom. Ti isti se nista ne bi bunili da budemo ruska provincija (i ucinili bi sve u tom pravcu).

Ipak, nijedno od ta dva nije dobro resenje za nas, ako se primeni samo to i nista vise. Nase resenje je da izigravamo Svajcarsku. Nase resenje je da se narodu objasni da ako se svrstamo na jednu od strana (a narodu je izrazito bliska samo jedna) da cemo da budemo unisteni od onih drugih. To mi pokusavamo vec predugo vremena, skoro 30 godina. Znamo li mi sta je ostvarivo a sta nije?

Ono sto mozemo da ucinimo je da pomognemo da se prave vece privatne kompanije, nase domace, a ne da bilo kojim strancima pustimo da neograniceno vrsljaju. Mnogi od nas zele da vide tenkove i avione - ali nisu ni pokusali da se upitaju "ko ce to da plati?"

Male raspad drzave poput Srbije bez velikih ne bi umele ni da prdnu, bukvalno.

Tako da je smehotrsno kada se iste zale na velike.

Uvek bilo i ostalo.

Добро детектујеш проблем, али га погрешно лоцираш.
Када "бирају" своје сараднике, мафиозе их селектирају по корумпираности и спремности да краду; то је "надница за страх". Таквим "кадрирањем" постиже се двојаки ефекат; први, они остану "чисти", јер су, ето- лопови наши, и они са крађом немају везе; друфи, увек могу да кажу- па, ви сте их "изабрали", то су ваши "најбољи"...
То су научно утврђене технике меке окупације. Обавести се, имаш читаве томове о томе да прочиташ и схватиш како се то спроводи.
Ево ти једно име- Тависток институт; ништа друго и не раде, од настанка, него смишљају такве свињарије и спроводе по свету...

Znači opravdavas indirektno svojim stavovima onog ko se zadužio i ukrao te pare.. Mene ne interesuje strana banka kako i na koji način radi mene interesuje onaj ko se zaduzuje u moje ime i ime moje dece. Jedinu poruku koji vi šaljete ljudima na vlasti takvim stavovima je da se kriminal isplati ....

Poslednja izmena:
Kada se imperije povuku i kada se geopolitički ne preklapaju nad Srbijom i ako to potraje 50, 100 ili 150 g. kao između 2 rima, turaka i austrijanaca ili između dva bloka, Srbija brzo uspostavlja razvoj i prosperitet.

Zato je Vili Vimer 2007.g.napravio sranje sa svojom izjavom

- - - - - - - - - -

I Bžežinski je napravio faul sa svojom izjavom o Srbiji !

Kada se imperije povuku i kada se geopolitički ne preklapaju nad Srbijom i ako to potraje 50, 100 ili 150 g. kao između 2 rima, turaka i austrijanaca ili između dva bloka, Srbija brzo uspostavlja razvoj i prosperitet.

Zato je Vili Vimer 2007.g.napravio sranje sa svojom izjavom

- - - - - - - - - -

I Bžežinski je napravio faul sa svojom izjavom o Srbiji !

Ne lupaj, Srbija prosperira samo i jedino kada parazitira uz velike, i kada im se prisljamci.

Nase resenje je da izigravamo Svajcarsku.
Нама то решење није дозвољено.
Швајцарска је договор, споразум-држава, преко које ће западна хемисфера решавати своје сукобе и обављати послове "испод стола". Неће они још једну Швајцарску. Нама је додељена улога колоније.

Nisu prošle nikakav test vremena, već proces zataškivanja i svako otvaranje pitanja o istim će naići na sukobljena mišljenja. Mnoge ''činjenice'' nastale u vreme titoizma su diskutabilne kada je reč o nacionalnosti koja se uvek stavljala u neki deseti plan.
Ne bih sad pričao o ostalom, ali ova stvar jeste, sviđalo se to meni i tebi ili ne.

Ako samo pogledaš neka od akademskih dela Dobrice Ćosića po pitanju Kosova, uvidećeš o kakvim se sve manipulacijama radilo na državnom nivou. Indirektno je nastavio politiku koju je sprovodio Aleksandar Ranković, danas ocrnjen kao ''velikosrpski vođa'' ili šta sve ne... smejurija. A šta se dogodilo Aleksandru Rankoviću? Kako je on to tragično završio i zbog čega? Suprotstavio se titoizmu.

Ne vidim nikakav problem sa time. Činjenice zvuče drugačije kada ih interpretiraju drugi ljudi.

Ako sada treba da zalazim u temu kako bih pisao o nečemu što je naširoko poznato, onda jbg, nemam vremena za to. Eto ti par imena. Hrvatski izvori za srpsku stranu su apsolutno neformalni i ja ih lično ne prihvatam s obzirom da sam upoznat sa istorijom nastanka kako albanske ''države'', tako i hrvatskog jezika. Tito nije bio ništa drugačiji od austrijskih vlasti kroz vekove.

Sad, što je bio problem da ih je bilo 400.000 na KiM? A odakle to da ih je bilo baš 400.000 na KiM kada su većinski proterani tokom WW2?! nigde nema zvaničnih podataka po lokcijama, gradovima i sl.

Odakle ti to da su Albanci većinski proterani sa Kosova tokom drugog rata?!

Kako bre nema podataka?
http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1948/Pdf/G19484001.pdf

- - - - - - - - - -

Ipak narod mora da zaokruži AV da bi taj plan uspeo ma kako to izvrtanli vlast je legitimna . Do vas je bez obzira ko koga finansira...

Istina, mada po toj logici i Jevreji su u Nemačkoj izabrali Hitlera. Kada ćeš prestati da se praviš blesav i da spuštaš diskusiju na nivo osnovne škole? Čak i kod vodovodžija se desi da otvore ventil pa da ima problema sa pritiskom vode, a ti ovako kompleksna istorijska dešavanja pokušavaš da analiziraš jednodimenzionalno, i podmećeš nam ove gluposti da ih čitamo sa sve nekom pseudo-argumentacijom. Ako nastaviš ovako ima ljudi da počnu da ti postavljju sliku Paje Patka i Nindža kornjača umesto odgovora.

Poslednja izmena:
Znači opravdavas indirektno svojim stavovima onog ko se zadužio i ukrao te pare.. Mene ne interesuje strana banka kako i na koji način radi mene interesuje onaj ko se zaduzuje u moje ime i ime moje dece. Jedinu poruku koji vi šaljete ljudima na vlasti takvim stavovima je da se kriminal isplati ....
Како си то израчунао, мајке ти...:lol:
Ево, да ти нацртам- да не буде више недоумица: ја бих такве оптужио за велеиздају, а за то имам само једну казну; погоди, коју?
Управо сам ти објаснио да мафија изабере фукару јер је фукара, а ти "протумачиш" то како их подржавам!?
Подмитљивост није особина коју толеришем.

Da li ti zaista ne razumeš šta ti ljudi pišu ili nas zaj****š? Pošto lupaš gluposti i namerno daješ pogrešnu interpretaciju njegovog odgovora, a uz to i dodaješ da te ne interesuje ko te potkrada, da probam da ti odgovorim:

d8539ef1aed4c90f0d0098db3289002d.jpg

Како си то израчунао, мајке ти...:lol:
Ево, да ти нацртам- да не буде више недоумица: ја бих такве оптужио за велеиздају, а за то имам само једну казну; погоди, коју?
Управо сам ти објаснио да мафија изабере фукару јер је фукара, а ти "протумачиш" то како их подржавам!?
Подмитљивост није особина коју толеришем.

Postoje samo 2krivca u toj tvojoj teoriji.. Izvršioc i naručioc pa ti sad razmisli na koga bi se trebalo fokusirati i ko je dostupan..

Poslednja izmena:
Odakle ti to da su Albanci većinski proterani sa Kosova tokom drugog rata?!

Kako bre nema podataka?
http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1948/Pdf/G19484001.pdf

Ti podaci nisu dobri. Istina je da je u 19. veku proterano puno Srba sa KiM, a tokom WW2 još toliko pobijeno. Ipak, neistina je da je bilo oko 400-500k Albanaca na KiM 1948. Preterana je ta brojka.

S druge strane, par godina unazad, Srbima je otvoreno bilo zabranjeno da se vrate na svoje posede

ČLAN 153.

Zabrana_povratka_kolonistima.jpg

Postoje samo 2krivca u toj tvojoj teoriji.. Izvršioc i naručioc pa ti sad razmisli na koga bi se trebalo fokusirati i ko je dostupan..
Па, шта је твој предлог?
Казнити жртву?:roll:
Ни ти ни ја нисмо ни власт, ни судије, и не питамо се много (или ништа:lol:) и можемо да о овоме разговарамо у нивоу теорије.
Ако већ говоримо о кривици- ја је видим и код оног ко нуди, и код оног ко прима мито; сходно томе бих одредио и кажњавање.
Ти говориш о ситуацији у којој процењујеш кога можеш казнити, а кога не.
А како да казниш иког, кад тај корумпирани ешелон држи све конце?
Да им опростимо кривицу, јер не можемо да им допљунемо прозор?

U Srbiji je ocit jedan problem.Taj problem je zasnovan kako na Pravno juristickim osnovama a ono i u narodu tj njegovom shvatanju koje je iz zanesonosti kulminiralo u robosko poslusno pracenje.Za mene Srbija kao prvo i "NE POSTOJI" a jos manje Srbski narod koji bi navodno opravdao cinjenicu postojanja otadzbine.
Да објасним.Постојала је држава Југославија која је била састављена од 6 република и 2 покрајине.Доживели смо ми већина а вас мањина слуша о томе већ... да је се та Држава на ја престала је да постоји и од ње су настале више мањих држава/нећемо сад да причамо како,зашто,чијим уветима,помогнути од кога итд. Већ ајде да се концентришемо само на територијално оно што је чинила више мање та 1 република те Југославије звана Србија а шта неке друге које су наводно за ту СРБ ето као наводно напредније/СЛО-ХР... Видите у тој СРБ су сви на сва уста као нешто "Супер Србија" од СРБ до Токија ха ха ха.... али у правном случају гледано тај део уопште није извршио своју трансформацију из "ЈУ СРБИЈА" у "Националну СРБИЈУ" већ је посредством Комуниста-ЦГ испрдака и 5 колонаша наставила да живи нешто стил "Ни на небу ни на земљи" Знате оно представља се као Србија на "га бу" али нема ни С од Србија и тако је то све до дана данашњег.И онда сад је се накотило тог "ОЛОША" толико да је у свим сверама и сад ако је нешто нормално онда је стављено на стуб срама јер где да кажеш нешто.И зато је сад оваква ситуација на политичком плану да поново постоји ВЕЛИКИ ПОЛИТИЧАР стил МАДЕ ИН ТИТО јер Срби су ПОДАНИЧКИ НАРОД али тај део Срба који је пратио Тита-КПЈ итд. ах шта би они поново дали само да имају још један дан ЈУГОСЛАВИЈУ!!!

НАЖАЛОСТ МОРАМ ДА ВАС ПРОБУДИМ!!! Југославија НЕ ПОСТОЈИ!!! Србија НЕ ПОСТОЈИ!!! ВИ КАО СРБИ не постојите!!! И нема вам напред нема вам боље Будућности,ваша деца ће бити РОБОВИ и слуге за оне којима ви жудите... Нико вас не цени кад "сами себе не цените-волите"...
РАЗМИСЛИТЕ...
Да ли је Србија ОКУПИРАНА???

Па, шта је твој предлог?
Ни ти ни ја нисмо ни власт, ни судије, и не питамо се много (или ништа:lol:) и можемо да о овоме разговарамо у нивоу теорије.
Ако већ говоримо о кривици- ја је видим и код оног ко нуди, и код оног ко прима мито; сходно томе бих одредио и кажњавање.

Ko je žrtva Tadić ili Vučić.. A šta ti imaš od toga što trošiš bespotrebno i energiju i živce na stvari koje ne možeš promeniti niti uticati na njih.. Valjda se čovek treba fokusira na ono što se može promeniti ..

Poslednja izmena:
Па, шта је твој предлог?

Lik se izgleda namerno pravi blesav. Da ga elektrodistribucija potkrada sigurno ne bi tukao poštara koji mu donosi račun.

Eurofašistička ekipa sve to organizuje i uvek će naći malodušnike i domaće izdajnike koji će biti spremni da izvrše njihove naloge za malo novca. I da skloniš ove, oni će uvek postaviti druge, pa treće, itd... Interesantno je da u celoj toj gomili izdajnika ljubitelji EU nikada ne targetuju one najbitnije domaće izdajnike, koji prave sitne poteze koji kasnije vuku za sobom ozbiljne političke i kulturne posledice, već nam podmeću neke lokalne kriminalnce, čiju pljačku možda u tom trenutku najbolje vidimo, ali čije je dejstvo mizerno i bez istorijskih posledica. Cela ta balvanska ekipa srpskih političkih lopova je obična diverzija koja treba širokim narodnim masam da pomoeri fokus sa pravih i bitnih dešavanja. I ovaj igi192 je jedan od tih koji duvaju u istu tikvu sa njima, pokušavajući da zamaskira suštinu problema i da usmeri energiju i bunt naroda u pogrešnom pravcu.

Poslednja izmena:
Ti podaci nisu dobri. Istina je da je u 19. veku proterano puno Srba sa KiM, a tokom WW2 još toliko pobijeno. Ipak, neistina je da je bilo oko 400-500k Albanaca na KiM 1948. Preterana je ta brojka.

S druge strane, par godina unazad, Srbima je otvoreno bilo zabranjeno da se vrate na svoje posede

ČLAN 153.

Zabrana_povratka_kolonistima.jpg
KiM, 1948.g.

210,000 Srba
i
240,000 Šćipetara

Pročitao sam pre 30.g.... nadam se da je cifra ispravna

Lik se izgleda namerno pravi blesav. Da ga elektrodistribucija potkrada sigurno ne bi tukao poštara koji mu donosi račun.

Eurofašistička ekipa sve to organizuje i uvek će naći malodušnike i domaće izdajnike koji će biti spremni da izvrše njihove naloge za malo novca. I da skloniš ove, oni će uvek postaviti druge, pa treće, itd... Interesantno je da u celoj toj gomili izdajnika ljubitelji EU nikada ne targetuju one najbitnije, koji prave sitne poteze koji kasnije vuku za sobom ozbiljne političke i kulturne posledice, već nam podmeću neke lokalne kriminalnce, čiju pljačku možda u tom trenutku najbolje vidimo, ali čije je dejstvo mizerno i bez istorijskih posledica. Cela ta balvanska ekipa srpskih političkih lopova je obična diverzija koja treba širokim narodnim masam da pomoeri fokus sa pravih i bitnih dešavanja. I ovaj igi192 je jedan od tih koji duvaju u istu tikvu sa njima, pokušavajući da zamaskira suštinu problema i da usmeri energiju i bunt naroda u pogrešnom pravcu.

Znaš šta je tu najinteresantnije.. U Kini će da streljanju 3cu za koji dan ali ne Amerikanaca već Kineza.. Možeš zamisliti..

Rekoh ti već, nemam ništa protiv ni da se složim sa tobom, ali za to ti treba neka argumentacija. NIšta ti i ne znači da se ja i složim ovako, kad niko drugi neće, jer je neozbiljno.

Znaš šta je tu najinteresantnije.. U Kini će da streljanju 3cu za koji dan ali ne Amerikanaca već Kineza.. Možeš zamisliti..

Opet agituješ za fašiste? Zašto ti je toliko stalo da se ne naglasi krivica organizatora i najbitnijih lica u celoj ovoj političkoj pljački, već nam skrećeš temu na neke nebitne lokalne likove kojih ima ko pleve i na čije trebljenje možemo uzaludno da trošimo decenije i čiji se uzgoj neće rešiti dok se ne likvidiraju oni koji stoje iza celog tog sistema?

Evo nađoh i na našem jeziku.. Ovi se ne bave nalogodavcima već počiniocima kineskim gradjanima dostupnim ..
Агенција CROSS је објавила да је од 2000. године до данас у Кини стрељано око 10 000 државних чиновника који су криви за корупцију. Отприлике у исто време, по подацима кинеских извора, још око 120 000 чиновника је било осуђено на затворске казне са различитим трајањем. Очигледно да је то један од узрока растуће моћи те државе у целом свету.
Извор: colonelcassad

- - - - - - - - - -

Opet agituješ za fašiste? Zašto ti je toliko stalo da se ne naglasi krivica organizatora i najbitnijih lica u celoj ovoj političkoj pljački, već nam skrećeš temu na neke nebitne lokalne likove kojih ima ko pleve i na čije trebljenje možemo uzaludno da trošimo decenije i čiji se uzgoj neće rešiti dok se ne likvidiraju oni koji stoje iza celog tog sistema?

Hehe.. Ma idi..

Poslednja izmena:
Evo nađoh i na našem jeziku.. Ovi se ne bave nalogodavcima već počiniocima kineskim gradjanima dostupni ..
Агенција CROSS је објавила да је од 2000. године до данас у Кини стрељано око 10 000 државних чиновника који су криви за корупцију. Отприлике у исто време, по подацима кинеских извора, још око 120 000 чиновника је било осуђено на затворске казне са различитим трајањем. Очигледно да је то један од узрока растуће моћи те државе у целом свету.
Извор: colonelcassad

I nije tako los komunizam ...

I ti, Iskreno, misliš da je to realno!

Back