Da li je Srbija okupirana zemlja?

Ne može da bude SFRJ već FNRJ, kao prvo. A kao drugo, gde to piše?! To je objavljeno 1983. za popis iz 1948. što je apsurdno.

Dobro, nećemo sad da navodimo sva imena države. Nazvao sam je prema poslednjem poznatomm, a nije se isto zvala tokom svih popisa.

Koliko sam pratio po literaturi nije 1983, već mnogo ranije. Misliš li i da su ove knjige fake?

literatura.jpg

Volim ljude koji nisu dekadenti i slabići, kao ovi liberalni kretenčići ...

Imaš snage i volje u istrajnosti....

Put kojim se ide može biti makadam ili autoput.

Ne biramo na kom putu ćemo se roditi,

Ali biramo kako ćemo hodati tim putem i kako ćemo ga osvetljavati !

Hah......od kuknjave nema nista. Samo padas u depresiju. Trpis ono sto te zadesi i uopste se ne pitas zasto se to desilo, niti razmisljas o tome ako ne mozes nista da promenis. Gledas napred i u hodu saniras posledice. Za sada smo kao narod na "stend baju". Cekamo "znak od istorije". Njen tocak je nekad sporiji nekad brzi.

Zadesi te okupacija, zbog 1903., 1918. ili 1945 i 2001. , radiš koliko možeš, misliš iza svakog ćoška i trudiš se da opstaneš ...

Tvoji preci su započeli put prvim koracima, ti ga samo nastavljaš ...

Put je takav kakav je, ali radiš na tome da izbiješ na autoput ...

E, nemoj nama koji znamo šta se dešavalo da prodaješ te priče. Potpuno ista stvar se dešavala u USA po pitanju njihovih zaostalih južnih suseda. Pretrčavaju preko granice, neće da uče jezik, neće da idu u škole, dobijaju decu sa 16 godina, bave se kriminalom, a posle plaču kako statistike pokazuju da su hispanoamerikanci u nezavidnom ekonomskom položaju u odnosu na belce. Još su ovi Albanci ovde odlično prošli. Da im je bila japanska policija i sudstvo i da su hvatali svakog bez lične karte i sa paketićem narkotika u džepu, ne bi bilo ni 100 hiljada albanaca na Kosovu danas.

Da ne pominjemo kako bi američka vojska i policija štitile svoje nacionalne interese kada bi se pojavile meksičke terorističke trupe sa idejom da otcepe delove SAD.

Ne znam koji ste to vi, ali nekako imam osecaj da nemate pojma o delovanju srpske Sluzbe i policije na Kosovu.

Elem, sada cak i nisam bio toliko grub, vec lepo kazem da je Srpska Sluzba u doba SFRJ nista po brutalnosti u odnosu na Envera Hodzu i njegovo bolesno drustvo.

Sto se tice toga kako Ameri stite meksicku granicu, ona je 5 puta busnija nego granica SFRJ prema Albaniji u svoje vreme.

Poslednja izmena:
Dobro, nećemo sad da navodimo sva imena države. Nazvao sam je prema poslednjem poznatomm, a nije se isto zvala tokom svih popisa.

Koliko sam pratio po literaturi nije 1983, već mnogo ranije. Misliš li i da su ove knjige fake?

Pogledajte prilog 437129

Ne baš fake, ali pod dobrom cenzurom i diksriminacijom prema srpskom stanovništvu, po čemu je Tito i njegova kompanija bila i više nego poznata.

Ne znam koji ste to vi, ali nekako imam osecaj da nemate pojma o delovanju srpske Sluzbe i policije na Kosovu.

Elem, sada cak i nisam bio toliko grub, vec lepo kazem da je Srpska Sluzba u doba SFRJ nista po brutalnosti u odnosu na Envera Hodzu i njegovo bolesno drustvo.

Sto se tice toga kako Ameri stite meksicku granicu, ona je 5 puta busnija nego granica SFRJ prema Albaniji u svoje vreme.

Službe su delovale po teritoriji cele SFRJ. Ne vidim bilo kakve dokaze da se lošije odnosile prema nekome samo zbog nacinalne pripadnosti. Svi su bili pod jednako lošim tretmanom ako su bili sumnjivi tadašnjem režimu. Srbi su tu jednako loše prolazili kao i Albanci.

- - - - - - - - - -

Ne baš fake, ali pod dobrom cenzurom i diksriminacijom prema srpskom stanovništvu, po čemu je Tito i njegova kompanija bila i više nego poznata.

To može da ima smisla, ali dok se ne pojave još neki fakti koji bi ti potkrepili, treba pretpostaviti ove popise kao ispravne.

To može da ima smisla, ali dok se ne pojave još neki fakti koji bi ti potkrepili, treba pretpostaviti ove popise kao ispravne.

Pa tom logikom onda možemo da kažemo i da je NATO ispravno postupio kada je napao Jugoslaviju, ali znamo da to nije baš istina.

S druge strane demografija ne treba da isključuje važnost državnih granica kao takvih.

Ako govorimo o cifri od 400.000+ Albanaca na KiM u posleratnom periodu, dakle 1948. kako je to moguće kada Albanija pred sam WW2 nije brojala više od 900.000 ljudi?! Polovina stanovništva Albanije na KiM, a bili su fašisti? Neće da može. Dakle negde je neka velika greška načinjena.

Službe su delovale po teritoriji cele SFRJ. Ne vidim bilo kakve dokaze da se lošije odnosile prema nekome samo zbog nacinalne pripadnosti. Svi su bili pod jednako lošim tretmanom ako su bili sumnjivi tadašnjem režimu. Srbi su tu jednako loše prolazili kao i Albanci.

- - - - - - - - - -

Pronađi ih.

Srbska elita je bila masakrirana 1944-45, dok je Jasenovac i dalje radio.

Srbi su disciplinovani Brozovim boljševizmom u iznosu od 50,000 života u 211 stratišta...

Počni da se upoznaješ !

Pronađi ih.

Srbi su disciplinovani Brozovim boljševizmom u iznosu od 50,000 života u 211 stratišta...

Počni da se upoznaješ !

Aha, procena Siptara na KiM-u je skroz odokativna, a procena od 2 miliona ubijenih u Jasenovcu koja se pojavila odmah posle rata je skroz zasnovana na faktima. :hahaha:

Vi srpske patriote ste pojam za dvostruke standarde, ali pojam.

Nivo razmišljanja ti je na nivou deteta. I dalje si opsednut neki brojkama i misliš da rast nešto znači i da je pokazatelj nečega. Jedino što se u našem IT-ju dešava je da gomila jadnika za mnogo male pare crnči po ceo dan i ostavlja zdravlje za tastaturom. Za takve postoji poseban termin u industriji.

J** te više taj rast. Dabog da ti penis svake godine rastao po 5 cm, sve do smrti. Te izlizane floskule o rastu, višem, boljem, naprednijem, novom, najnovijem... možeš da prodaješ neobrazovanima koji vise po kladionicama i tržnim centrima, a ne nama koji čitamo knjige.

Da ne pričam kako se odnosiš prema Mongoliji ili Koreji koje nazivaš vukojebinama, samo zato što nisu onakvi kakvi bi ti voleo da budu. Verovatno bi te mučilo što nemaš na svakomk ćošku da kupiš kokakolu.

Znači sad smo prešli na nivo deteta.. A to sto zapadne sile drže šapu na uzgoju krompira ništa.. E jbg šta da vam ja radim znam da je teško sazvakati činjenicu da birate Vučica a on postavlja svoje expert na rukovodeća mesta .... Jedino gde Vučić i Co ne mogu zalvaciti svoje prste je IT zato im i ide bolje od ostalih..

Poslednja izmena:
Aha, procena Siptara na KiM-u je skroz odokativna, a procena od 2 miliona ubijenih u Jasenovcu koja se pojavila odmah posle rata je skroz zasnovana na faktima. :hahaha:

Vi srpske patriote ste pojam za dvostruke standarde, ali pojam.
Upoznaj se sa istorijom ! Tito je pobio 26000 balija na Kosmetu ? Zašto ?

Šta je to pošlo naopako kod tebe, kada nisi ništa dobio u boljševičkoj preraspodeli kao Poderonoscev i Nosevratu ?

Čemu tvoji kompleksi i stalni pakosni komentari ?

Ti misliš da ćeš ovde da izlečiš taštinu i aroganciju ?

Pa nećeš !

Pa tom logikom onda možemo da kažemo i da je NATO ispravno postupio kada je napao Jugoslaviju, ali znamo da to nije baš istina.

Nije baš tako. Ovde imamo zvanične podatke koji su uglavnom prošli test vremena. Ako želiš sada da ih opovrgneš moraš da imaš bar neke argumente.

Što se tiče opravdanosti napda NATO-a, ona je subjektivna i ne treba je porediti sa gorepomenutim problemom. Naravno da je bombardovanje bilo koje zemlje hemijsko-biološkim oružjem opravdano, ako time približavaš nuklearni štit Rusiji. Našli su oni i opravdanje za bombardovanje 1944.

Ako govorimo o cifri od 400.000+ Albanaca na KiM u posleratnom periodu, dakle 1948. kako je to moguće kada Albanija pred sam WW2 nije brojala više od 900.000 ljudi?! Polovina stanovništva Albanije na KiM, a bili su fašisti? Neće da može. Dakle negde je neka velika greška načinjena.

Ne razumem šta pitaš, tj. gde vidiš problem? Što ih je bilo toilko na KiM, 1948? Njihova naklonost fašističkim ciljevima? Što ih je bilo toliko van granica Albanije? Sa čime ti se to ne poklapa?

Тај, од кога се задужујеш; прво те мало држи под санкцијама, да паднеш у несташицу и беду. Кад то не упали- онда те мало бомбардује, полупа ти производне капацитете; доведе те у ситуацију да мораш, јер ћеш иначе црћи од глади.
Онда више немаш куд, све исто као код мафије.
Гледао си "Кум"-а, уосталом, шта да ти објашњавам...

Ma nisam ja za MMF ali vas pristup problemu je smešan.. Gde je lova nestala može li se znati..???.. Vi ovde krivite nekog ko je dao pare a ne krivite onog ko se zadužio i potrošio te pare.. Ta logika malo škripi a i zaduživanje usled tog razmišljanja gradjana se nastavlja.. Ovde treba da se digne sa 1,2% na 2% za vojsku svi skaču nema šanse da političari donesi zakon.. Kod nas nestane 100milijardi i niko nije odgovoran... Zar vi ne vidite tu problem..

Poslednja izmena:
Pronađi ih.

Počni da se upoznaješ !

Ma to znamo, ne pričamo o ratnom periodu, već o periodu nakon prvog popisa 1948. i o tome da li je odnos jugoslovenske policije prema Albancima bio drugačiji u odnosu na Mađare, Srbe, Dalmatince, Makedonce, itd... U krajnjem slučaju, ta Kamijeva tvrdnja i nije baš on topic.

- - - - - - - - - -

Znači sad smo prešli na nivo deteta.. A to sto zapadne sile drže šapu na uzgoju krompira ništa.. E jbg šta da vam ja radim znam da je teško sazvakati činjenicu da birate Vučica a on postavlja svoje expert na rukovodeća mesta .... Jedino gde Vučić i Co ne mogu zalvaciti svoje prste je IT zato im i ide bolje od ostalih..

Pa ne biraju Srbi Vučića, već ga zapadni fašisti tu drže jer im odgovara.

Batali me sa tim IT-jer i prestani da pokušavaš da ga predstaviš kao posebnu granu koja je uspešna SAMO ZATO što vlast navodno ne može da je kontroliše. Trend razvoja IT industrije je sličan svuda u svetu i doživljava jednaku ekspanziju, tako da tu ništa nije čudno. Naši IT radnici su jednako malo plaćeni kao i sve ostale grane privrede u odnosu na odgovarajuće poslove u inostranstvu.

I naravno da vlast može da kontroliše sve, te im nije nikakav problem ni da opale porez svim ovim freelancer-ima i da spuste prosek plata i IT-ju za 35%, samo što im je neko rekao da to ne rade, jer mu odgovara da nesrećni Srbi rade za male pare, a da ne mora da ih vidi na oči.

Poslednja izmena:
Nisu prošle nikakav test vremena, već proces zataškivanja i svako otvaranje pitanja o istim će naići na sukobljena mišljenja. Mnoge ''činjenice'' nastale u vreme titoizma su diskutabilne kada je reč o nacionalnosti koja se uvek stavljala u neki deseti plan.

Ako samo pogledaš neka od akademskih dela Dobrice Ćosića po pitanju Kosova, uvidećeš o kakvim se sve manipulacijama radilo na državnom nivou. Indirektno je nastavio politiku koju je sprovodio Aleksandar Ranković, danas ocrnjen kao ''velikosrpski vođa'' ili šta sve ne... smejurija. A šta se dogodilo Aleksandru Rankoviću? Kako je on to tragično završio i zbog čega? Suprotstavio se titoizmu.

Ako sada treba da zalazim u temu kako bih pisao o nečemu što je naširoko poznato, onda jbg, nemam vremena za to. Eto ti par imena. Hrvatski izvori za srpsku stranu su apsolutno neformalni i ja ih lično ne prihvatam s obzirom da sam upoznat sa istorijom nastanka kako albanske ''države'', tako i hrvatskog jezika. Tito nije bio ništa drugačiji od austrijskih vlasti kroz vekove.

Sad, što je bio problem da ih je bilo 400.000 na KiM? A odakle to da ih je bilo baš 400.000 na KiM kada su većinski proterani tokom WW2?! nigde nema zvaničnih podataka po lokcijama, gradovima i sl.

U to vreme je Tito hteo da privuče albance iz Albanije da pređu i da žive u Jugoslaviji. Albanci su živeli u apsolutnom siromaštvu, bez vode i struje u to vreme.

Ma nisam ja za MMF ali vas pristup problemu je smešan.. Gde je lova nestala može li se znati..???.. Vi ovde krivite nekog ko je dao pare a ne krivite onog ko se zadužio i potrošio te pare.. Ta logika malo škripi a i zaduživanje usled tog razmišljanja gradjana se nastavlja.. Ovde treba da se digne sa 1,2% na 2% za vojsku svi skaču nema šanse da političari donesi zakon.. Kod nas nestane 100milijardi i niko nije odgovoran... Zar vi ne vidite tu problem..
Добро детектујеш проблем, али га погрешно лоцираш.
Када "бирају" своје сараднике, мафиозе их селектирају по корумпираности и спремности да краду; то је "надница за страх". Таквим "кадрирањем" постиже се двојаки ефекат; први, они остану "чисти", јер су, ето- лопови наши, и они са крађом немају везе; друфи, увек могу да кажу- па, ви сте их "изабрали", то су ваши "најбољи"...
То су научно утврђене технике меке окупације. Обавести се, имаш читаве томове о томе да прочиташ и схватиш како се то спроводи.
Ево ти једно име- Тависток институт; ништа друго и не раде, од настанка, него смишљају такве свињарије и спроводе по свету...

Ma to znamo, ne pričamo o ratnom periodu, već o periodu nakon prvog popisa 1948. i o tome da li je odnos jugoslovenske policije prema Albancima bio drugačiji u odnosu na Mađare, Srbe, Dalmatince, Makedonce, itd... U krajnjem slučaju, ta Kamijeva tvrdnja i nije baš on topic.

- - - - - - - - - -

Pa ne biraju Srbi Vučića, već ga zapadni fašisti tu drže jer im odgovara.

Batali me sa tim IT-jer i prestani da pokušavaš da ga predstaviš kao posebnu granu koja je uspešna SAMO ZATO što vlast navodno ne može da je kontroliše. Trend razvoja IT industrije je sličan svuda u svetu i doživljava jednaku ekspanziju, tako da tu ništa nije čudno. Naši IT radnici su jednako malo plaćeni kao i sve ostale grane privrede u odnosu na odgovarajuće poslove u inostranstvu.

I naravno da vlast može da kontroliše sve, te im nije nikakav problem ni da opale porez svim ovim freelancer-ima i da spuste prosek plata i IT-ju za 35%, samo što im je neko rekao da to ne rade, jer mu odgovara da nesrećni Srbi rade za male pare, a da ne mora da ih vidi na oči.

Ipak narod mora da zaokruži AV da bi taj plan uspeo ma kako to izvrtanli vlast je legitimna . Do vas je bez obzira ko koga finansira...

Back