„Svest nije nusprodukt mozga, već je temelj stvarnosti“, tvrdi dr Robert Lanca, američki naučnik koji je razvio teoriju biocentrizma. Prema njegovom viđenju, smrt možda nije kraj, već prelazak u novi oblik postojanja, u dimenziju u kojoj svest nastavlja da egzistira mimo fizičkog tela.
Zašto se pozivaš na Roberta Lanca, a ne na Ljubomira Jergovića i "Zakon postojanja? Po kojemu, sen Svesti ničg drugog nema. Koja je nestvorina i neuništiva,vbeć samo prelazi iz oblika u oblik. Što je ravno tvrdnji fizičara da samo energija postoji. Koja je nestvoriva i neuništiva, več samo prelazi iz oblika u oblik. Imajući na umu mogućnost lakog proveravanja da su Svest i Ebergija jedna i ista prirodna sila i pojava, samo viđena na dva različita načina, čulno i vančulno.
Moji dikazi i logika da su Svest i Ebergija jedna i isra pojava, su neoborivi, pa je, prema tome, neoboriva i činbjebica da je i život, čija je sušrina svesnost, takođe nestvoriv i neuništiv, već samo prelazi iz oblika u oblik. Mogu o smrti da govorim i konkretno, na osnovi iskustva mojih mnogobrojnih "izlazaka iz tela". "Izaći iz tela" je isto što i "umreti", a ostati i dalje živ i svesta.
Ova ideja izazvala je veliku pažnju u naučnim i filozofskim krugovima. Biocentrizam polazi od premise da univerzum ne postoji nezavisno od života i posmatrača,
već da se sve što nazivamo „realnošću” formira kroz svest. Drugim rečima, prostor i vreme nisu čvrsti i apsolutni, već zavise od percepcije neke osobe.
Iz ugla biocentrizma, ispada da vreme nije strogo linearno i da „prošlost“ možda nije zaključana i fiksirana, već zavisi od toga kako je opažamo.
Ovo neću da komentarišem, jer to nisu konkretni ni dikazi ni objašnjenja, ni o Svesti, ni Života, ni Smrti, već samo pretpostavke, koje nemaju u sebi ništa specifično značakno što bi zasliživalo širu pažnju naučne javnosti. Moji dokazi i objašnjenja su mnogo konkretniji i proverljiviji i razumljivji. Kao i neoborivi.
Sa moje tačke gledišta, ne plašiite se smrti. Kad umrete gotovo ništa se neće promeniti. Ostaćete svesni kao što i jeste i moći ćete da ipažate sve oko sebe kao i da niste umrli. Imao sam priliku da upoznam jednu vidovitu ženu u Zrenjaninu, koja je mogla da vidi duše unrlih. Jednom mi reče da nekie umrle duše lutaju okolo, a još uvek ne shvataju da su unrli. Zato što smrt ne znači prestati biti živ i svestam, već samo ostati bez tela, koje, iako je takođe živo i svesno, ne uslovljava čovekovu svesnost. Jer nosilac čovekove svesnosti nije ni teli, ni mozak, več jedno posebno živo i svesno elektromagnetno polje, zvano "duša" ili "aura", koje obavija i proćima telo i pomoću kojega rade teli i mozak. Na isti način kao i naš kompjuter pomoći struje. Oživljava kad struju pustimo u njega i postaje mrtav kad struju isključimo. Naša duša ili aura takođe ima ljudski oblik i kad izađe iz tela ona i dalje sebe vidi kao čoveka i zna sve što je znala i dok se nalazila spojena sa telom i mozgom. Može i dalje i da se kreće kao telo i misli kao u telu i opaža svet oko sebe kao i sa telon. I još toga mnogo više nego sa telom.
Pitam se zašto naši ljudi ne uvažavaju moje dokaze i objašnjenja? Da li zato što su ubeđeni da smo mi gluplji od onih ljudi sa Zapada? Naravno da nismo. Na primer, Tesla i ja smo pammetniji od celog i Istoka i Zapada. Ne šalim se! Tesla je unapredio život
Ljudi na tehnološkom i ekonnomskom planu. Ali šta to vredi kad je ljudska svest još uvek na nivou pračoveka. Da bi se ljudi održali u životu, nije dovoljan samo tehnočoški i ekonomslo razvoj, već isto tako, ako ne i više, duhovni razvoj. Sva zla pbpg sveta nam se dešavaju zbog duhovne nerazvijenosti, a ne tehnološke i ekonomske. Je ako nismo duhovno razvijeni, mi nećemo svoj tehnosloško razvoj usmeriti na naše samoodržanje, već na samouništenje. Onako kako to rade političari sveta. Na primer Izraelci, Rusi, Uktainci oli medavno mo. glupi Balkanci. Da se tako nešto nikad više ne bi desulo, potrebno je Svest svih ljudi sveta podignuti na viši nivo od postojeće. To se može postoći samo pomoću razumevanja zakona i logike po kojoj postoji Svest kao jedinopostojeća prirodna sila i pojava. Dakle, samo pomoći razumevanja "Zakona postojanja" i nikako drugačije. Bez tog razumevanja, duhovnog razvoja neće da bude i svet će na kraju sa se samounušzi, ma koliko da je tehnološki i ekonomski eazvijen. Ne šalim se.
https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit