- Poruka
- 92.404
Ovo je karta koja pokazuje kada su žene dobile pravo glasa u Evropi
Uočite Švajcarsku
Uočite Švajcarsku
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Oni su u to vreme bili žešća beda, drastično veća od Srbije. Umirali su od gladi i zato bežali u AmerikuPo toj logici bi Norveška,Finska a i Švedska bile nazadne zemlje jer su to uvele još mnogo ranije dakle teorija ne pije vodu
to znam ali davanje ženama prava glasa nema veze sa napredkom nekog društvaOni su u to vreme bili žešća beda, drastično veća od Srbije. Umirali su od gladi i zato bežali u Ameriku
Kako nema?to znam ali davanje ženama prava glasa nema veze sa napredkom nekog društva
Ti stvarno veruješ da su one pomenute skandinavke zemlje grcale u siromaštvu jer su davale ženama pravo glasa?Kako nema?
Ti stvarno veruješ da su one pomenute skandinavke zemlje grcale u siromaštvu jer su davale ženama pravo glasa?
Po toj logici bi Norveška,Finska a i Švedska bile nazadne zemlje jer su to uvele još mnogo ranije dakle teorija ne pije vodu
Taman sam hteo da te pohvalim kakva dobra misao, a ono ispada da sam (malte ne) ja rekaoNorveška je bogata jer je hladno pa ljudi manje izlaze i više štede
--- Sensei logika
U tim skandinavskim zemljama su u početku samo oni koji rade imali pravo glasa, a ne znam gde beše ono da ne možeš da glasaš ako nisi služio vojsku. Sve to u 20. vekutreba uvesti diskriminaciju prema IQ...ko ima IQ ispod 95 nema pravo glasa
treba uvesti diskriminaciju prema IQ...ko ima IQ ispod 95 nema pravo glasa
Dakle, ako hoćeš da glasaš za AV, nemaš pravo glasa?Otici cu korak dalje, ja bih uveo test sposobnosti za glasanje, ako se ne prodje, nema pravo glasa.
(nema razloga da bude diskriminacija po IQ)
AV je potpuno nebitan u toj prici (kao sto je nebitan inace). Samo napominjem da nisu svi sposobni da shvate zasto i kako se glasa. To je to. Vazi za bilo koju vlast i bilo kakve izbore. Po mom misljenju glasanje bi trebalo da bude privilegija, koja treba da se zasluzi.Dakle, ako hoćeš da glasaš za AV, nemaš pravo glasa?
Dobro, koje merilo bi ustanovio da li neko može da glasa ili ne? Pretpostavljamo da su inače državljani i stariji od 18 godina.AV je potpuno nebitan u toj prici (kao sto je nebitan inace). Samo napominjem da nisu svi sposobni da shvate zasto i kako se glasa. To je to. Vazi za bilo koju vlast i bilo kakve izbore.
Imas test koji treba da popunis, ako prodjes sa dovoljno bodova, stices pravo na glasanje.Dobro, koje merilo bi ustanovio da li neko može da glasa ili ne? Pretpostavljamo da su inače državljani i stariji od 18 godina.
A što tako nešto nije zaživelo u demokratskim zemljama (čak nisam ni čuo da je neko pominjao išta slično)Imas test koji treba da popunis, ako prodjes sa dovoljno bodova, stices pravo na glasanje.
Posto sam ja kasnije dodao mozda nisi video sta sam dodao.
Po mom misljenju glasanje bi trebalo da bude privilegija, koja treba da se zasluzi.
A što tako nešto nije zaživelo u demokratskim zemljama (čak nisam ni čuo da je neko pominjao išta slično)
Iz daljine mi zvučiš kao "deca cveća", komuna stil.Ziveo sam na raznim mestima (ucestvovao barem u 3 politicka sistema), a inace ja sam prilicno originalan lik, tako da je sasvim normalno da to sto predlazem nisi nigde cuo. I am made for a better world. World has to start coping with me not me with worldUostalom moja ideja ima i definiciju i termin. Nije nepoznata.
Iskreno zabole me sto 'demokratske' zemlje ne kapiraju kako i zasto nisu dovoljno 'demokratske'.
etiketa (odgovoran sam za ono sto sam rekao, ne za ono sto je neko shvatio da sam rekao)Iz daljine mi zvučiš kao "deca cveća", komuna stil.