Da li je ovo razlog zašto je Švajcarska toliko napredna?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.404
Ovo je karta koja pokazuje kada su žene dobile pravo glasa u Evropi

1754346968551.png

Uočite Švajcarsku

Poslednja izmena:
Iako su žene u Švajcarskoj dobile pravo glasa na saveznom nivou 1971. godine, i dalje su postojali kantoni gde je ženama bilo zabranjeno da glasaju sve do 1990. godine, kada je poslednji kanton dodelio ženama pravo glasa (kanton Apencel Inerroden)

Najsmešnije je to što Apencel Anerroden nije čak ni ništa odobrio; savezna vlada ih je primorala da dozvole ženama da glasaju, jer su muškarci u kantonu to odbili na referendumu.

Dakle, ako hoćeš da glasaš za AV, nemaš pravo glasa?
AV je potpuno nebitan u toj prici (kao sto je nebitan inace). Samo napominjem da nisu svi sposobni da shvate zasto i kako se glasa. To je to. Vazi za bilo koju vlast i bilo kakve izbore. Po mom misljenju glasanje bi trebalo da bude privilegija, koja treba da se zasluzi.

Dobro, koje merilo bi ustanovio da li neko može da glasa ili ne? Pretpostavljamo da su inače državljani i stariji od 18 godina.
Imas test koji treba da popunis, ako prodjes sa dovoljno bodova, stices pravo na glasanje.
Posto sam ja kasnije dodao mozda nisi video sta sam dodao.

Po mom misljenju glasanje bi trebalo da bude privilegija, koja treba da se zasluzi.

Imas test koji treba da popunis, ako prodjes sa dovoljno bodova, stices pravo na glasanje.
Posto sam ja kasnije dodao mozda nisi video sta sam dodao.

Po mom misljenju glasanje bi trebalo da bude privilegija, koja treba da se zasluzi.
A što tako nešto nije zaživelo u demokratskim zemljama (čak nisam ni čuo da je neko pominjao išta slično)

A što tako nešto nije zaživelo u demokratskim zemljama (čak nisam ni čuo da je neko pominjao išta slično)

Ziveo sam na raznim mestima (ucestvovao barem u 3 politicka sistema), a inace ja sam prilicno originalan lik, tako da je sasvim normalno da to sto predlazem nisi nigde cuo. I am made for a better world. World has to start coping with me not me with world ;) Uostalom moja ideja ima i definiciju i termin. Nije nepoznata.

Iskreno zabole me sto 'demokratske' zemlje ne kapiraju kako i zasto nisu dovoljno 'demokratske'.

Ziveo sam na raznim mestima (ucestvovao barem u 3 politicka sistema), a inace ja sam prilicno originalan lik, tako da je sasvim normalno da to sto predlazem nisi nigde cuo. I am made for a better world. World has to start coping with me not me with world ;) Uostalom moja ideja ima i definiciju i termin. Nije nepoznata.

Iskreno zabole me sto 'demokratske' zemlje ne kapiraju kako i zasto nisu dovoljno 'demokratske'.
Iz daljine mi zvučiš kao "deca cveća", komuna stil.

Back