Da li je opravdano na verbalnu uvredu odgovoriti nasiljem?

Da li je opravdano na verbalnu uvredu odgovoriti nasiljem?

• Ukupno glasova
    38
Psovke pokazuju nemoć sagovornika da pronađe odgovarajući odgovor, kojim želi da povredi sagovornika. Tako i treba shvatiti a samim tim ne uzvratiti ni na koji način. Često je to najbolji način završiti prepirku, jer time izbijate jedino oružje kojim sagovornik pokušava da vas uvredi. Ja obično kažem, važi, ti si pobednik, onako, sarkastično, okrenem se i odem :mrgreen:

Dok nisam došla na ovaj forum nisam ni znala šta je uvreda :)
Nisam bila nikada toliko bijesna ni ljuta da poželim biti nasilna, doduše nisam ni neka "sila" tako da bih se vjerovatno kulturno povukla (čitaj uplašeno povukla).
Ja imam suprotno iskustvo.
Nema ko me nije vređao...
tačnije šta mi nisu izgovorili i učinili.
Ali uvrede sam doživljavao samo od ljudi koji mi nešto znače u životu.
Ovde mi niko ne znači ništa.
Stoga, ne može da me uvredi.
Što ne znači da neće biti zamoljen da odseksa od mene u skokovima kad pretera.

Uh komplikovano pitanje, zavisi šta je rečeno i kakvo je ponašanje, nekad je neizbežno da se suprotstaviš, šta znam, izbeći maksimalno, nisam u fazonu da se bijem, a nisam ni u treningu, šta znam, radije bih izbegao, ali ako je neko baš loš, makar i verbalno, tu može svašta da bude, da dohvatim bilo šta pri ruci, da povredim verbalnog nasilnika, ne daj Bože... Treba paziti na reči i ponašanje, lako se ponekad iznerviram, pogotovo kad sam trenirao, zato sam i prestao, a ima svega, i svakakvih ljudi, vređanje majke, majka je svetinja, tako neke stvari, uh...izbegavam gužve, i većinu ljudi. Otkud ovakva tema, ovo je baš osetljivo...

Pas laje, vetar nosi.
Nisam doživela da me iko do sad u životu vređa, ali živim u svom malom svetu iz kog nikog ne želim ikoga da komentarišem, oklevetam, potkradem; Nastojim da se ne zameram nigde i nikome, da gledam svoja posla i u njima budem najbolja, da se prema svakom ophodim sa poštovanjem i ako treba pomognem.
Nisam ni kao ženska osoba igde vredna nekog posebno lošeg pomena, pa tako... niko me ne dira. Bože daj da me ovakvom sačuva i poštedi takvih stvari jer stvarno nameravam da živim u miru i sa svetom, i sa sobom do kraja. Mira Bože daj! Mir meni, mir vama, mir svima!

zna se šta je nasilje kad se upotrebi bez ikakvog dodatnog opisa... fizičko nasilje
Физичко насиље је само један од видова насиља које једно лице може да спроведе над неком другом особом... Најчешћи облици насиља су ипак разни облици психичког насиља које се спроводи свуда око нас од породице до пословног окружења...
Тако да, шта да ти речем, физичко насиље је само један од видова насиља који је много ређи од осталих видова...

Back