Da li je opravdano na verbalnu uvredu odgovoriti nasiljem?

Da li je opravdano na verbalnu uvredu odgovoriti nasiljem?

• Ukupno glasova
    38
Ma ok cohones, mada ima kažu taj stari bori se ili beži mehanizam, svakako, ako je žena majka dete tu se ne odstupa,
Уф, морам на разделе. Ово сам и написао и потпуно се слажемо.
mada ako si sam a naletiš na Majk Tajsona u njegovim najboljim danima, tu razmisliš dvaput,
Не размислиш ни једном, чак не треба ни да буде у најбољим данима, него бежиш колико те ноге носе. Био је чини ми се, неки инцидент са њим као већ маторим, па је младац мислио да може са старцем. Није баш најбоље прошао, најблаже речено.
jer jbg viđao sam ljude sa izbijenim zubima, to se kaže pusti budalu, al opet pitanje je koliko poznajemo sebe, i kako bi stvarno reagovali
Одлично познајем себе и надам се да си препознао да нисам писао о замишљеним него о стварним ситуацијама кроз које сам прошао.
. Eto po tvojoj logici ajmo odma da idemo da zgazimo šiptare ali nećemo jer uz amere su jači nije mudro kapiraš
Није ми за то потребна ни логика ни капирање. Са Арнаутима сам имао успешнно оружано искуство деведесетих (да је било неуспешно, не бих ни могао ово да пишем). Нисам то експлицитно написао, али сам написао да сам био у резерви полиције у ратним условима. Е, па то је то.
Садашња ситуација је неупоредива са тадашњом.

Navodno neko je potegao za nasiljem jer je isprovociran.
Tipa, žena zvocala i zvocala i dobila neki šamar...ili dva...ko broji...
Ne znam baš kako ukratko da objasnim, ali baš nedavno čuh iz usta advokata.
E sad, da li se samo uzima kao olakšavajuća okolnost...biće da je to.

Bukvalno postajemo društvo pećinaca, motku u ruke i čime te neko popreko pogleda, udri :(
A ko mu daje pravo da me gleda i to popreko?ko mu daje pravo da mi se obraca?ko mu daje pravo da na meni glumi nivo finoce i fejk vaspitanja ,nekog raspalog novog modernog verbalnog oruzja na koje moram istom merom vratiti?znaci zoves me na dvoboj ,dajes mi oruzje kojim dobro baratas i ja moram da ga prihvatim?ako ne zelim i dajem ti moje kojim ti ne baratas, sta radis vadis se da je zastaralo,da moram da prihvatim tvoje moderno,ako na njega krenem mojim prastarim zoves policiju i sud?xaxaxa pa vi ste smesni

A ko mu daje pravo da me gleda i to popreko?ko mu daje pravo da mi se obraca?ko mu daje pravo da na meni glumi nivo finoce i fejk vaspitanja ,nekog raspalog novog modernog verbalnog oruzja na koje moram istom merom vratiti?znaci zoves me na dvoboj ,dajes mi oruzje kojim dobro baratas i ja moram da ga prihvatim?ako ne zelim i dajem ti moje kojim ti ne baratas, sta radis vadis se da je zastaralo,da moram da prihvatim tvoje moderno,ako na njega krenem mojim prastarim zoves policiju i sud?xaxaxa pa vi ste smesni
Upravo dobar primer :mrgreen:

sazrevanjem sam shvatio da vredjaci nisu vredni ni da se uzbudim a kamoli nerviram

takodje ne shvatam kad neko hoce sukob kad mu nestanu argumenti - zar ce crno postati belo ako si jaci od mene

tako da ljude koji vredjaju smatram nizim oblicima svesti
Eo vidis ova me uvredila da sam pecinski covek i ocekuje da joj se verbalno suprotstavim xaxaxa

Eo vidis ova me uvredila da sam pecinski covek i ocekuje da joj se verbalno suprotstavim xaxaxa
kazi joj da je pecinska zena i da stavi kafu , dolazi pecinac

naravno odnosi sa neznijim polom su malo drugaciji , posebno ako ima neke bliskosti

ali tu tolerancija mora biti veca

svako ponekad ne moze ni sebe da istrpi pa pukne

druga strana treba da amortizuje, ako se desava ponekad

Back