Da li je normalno biti posten na svoju stetu?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Vise puta sam u zivotu upoznao ljude koji su bili posteni cak i na svoju stetu.

Da priznam u poverenju: i ja sam u mladosti bio takav.

Kada sam odrastao i par puta lose prosao demostrirajuci postenje u korist vlastite stete - vise ne bolujem od te bolesti.

Sada sam samo posten dotle dok to meni ide i prilog.

Smatram da to tako u zivotu i treba da bude.

Kada sam odrastao i par puta lose prosao demostrirajuci postenje u korist vlastite stete - vise ne bolujem od te bolesti.

Čovek može biti pošten samo bez uslova.
Gde, kako i prema kome nije bitno
Sve ostalo nije to

Ne treba tako.

Zbog toga je i svet propao.Jer svako gleda svoj interes,niko ne gleda na siru sliku i da li je drugom nesto potrebno.Mi nismo rodjeni da sami zivimo i radimo.proces socijalizacije ima veliki udeo tu.Ako odrastas u getu u bruklinu,1% je da ces biti posten.Ali ako zivis u nekom mirnijem mestu velika je verovatnoca da ces biti posten.Ima veliki udeo u tome i porodica i genetika.Ali sve u svemu treba biti posten.To ce ti se vratiti sigurno nekad.Ali sigurno.

pa bilo je vreme kad sa bila u dilemi..da li bi makar za moju decu bilo bolje da sam drugacija.
onda sam skontala da pomoci nema> nisam drugacija.
i bilo bi super reci, ah kako sam ja jedno difno bice, olicenje postenja:)))
al nije to to.
ja sam tek ono sto sam. i ne mogu biti drugo.
i da hocu, ne mogu.
znaci, nisam postena. nego glupa:lol:
ili sta god.
misim, koga vise briga za to?:)
jedna stara zena je umeal reci: e deco, bez para smo glupavi.
i jeste, glupavi smo.
kad si bez love, niko nece reci, pa da, posten covek i ne moze u lopovskoj drzavi prosperirati.
vec ce reci> ko mu je kriv, sto se nije snasao.
eto, mi imamm izraz sa lopovluk:)
snalazenje.
lepse zvuci.:)
imamo i poslovicu, ono za dobar i budala.
isto je i posten i budala.
al sta se tu moze:)

a šta to znači ?
ne možeš biti polovično pošten.
ili se držiš principa ispravnog postupanja u svakoj situaciji ili si beskrupulozna egoistična hulja.
ovako, sa tvojim stavom si samo lažov , manipulator i prevarant.

i shta sad , ti si se kao nauchio pameti :lol: pa aj da je prosipash?
u poshtenju nema rachunice...bar onom prema sebi..ili jesi ili nisi...dok kalkulishesh, znachi da ti je mali abakus ipak implantiran u glavu :lol:

Jesam. Bila sam dala svoju rec. I ja sam je odrzala. Moja rec je bila moj obraz.

Sta znaci to "tvoja rec"?

To nije nista, potpuno BEZVEZAN pojam.

Svi mi bar milion puta u zivotu nesto kazemo - pa posle poreknemo.

I sv. Petar se u jednoj noci tri puta Hrista odrekao....

Istina, nas su tako VASPITALI da bi nas lakse KLAMALI.

Kakav obraz, kakvi bakraci!?

To je nesto sto mirise na davnu proslost, feudalizam i bosiljak..

Od TOGA SE NE ZIVI!

Mi treba da gledamo na ono OD CEGA ZIVIMO OVAJ ZIVOT, a ne na nekakve reci i obraze, sto se nit jede nit donosi neko materijalno dobro.

нит знаш о чему пишеш нит знаш значење појмова које користиш.

Zanci nisi...
Cuj ili si posten ili nisi nema tu sredine...
kako mislis na svoju stetu?
Mislis nemaju jer ne kradu kao drugi?

Covek kad postane nemoralan na jednom polju... savest otupi...
Postaje los...

Nažalost (ili možda na sreću?) vaspitavana sam i učena da je poštenje vrlina. I to je negde duboko usadjeno u mene.
Ono što sam vremenom naučila je da se reči pošten i glup ( budala ) često upotrebljavaju zajedno. I da je biti pošten, pravedan, ispravan po svaku cenu često borba sa vetrenjačama.
To što sam naučila, koristim utoliko da ne dozvolim sebi (često ;) ) da ispadnem naivna, glupa poštenjačina, neko ko štrči iz mase i izigrava dobrog pastira, dobru vilu ili već nešto slično. Prosto, štitim i štedim sebe.
Ali ono što je duboko usadjeno, od toga se ne može tako lako pobeći, tako da smatram i dalje, da je poštenje jedno veliko blago, ono ispravno, čisto i suštinski dobro, nešto sa čime se svi radjamo, samo je pitanje koliko to isto kroz život uspemo da sačuvamo u sebi.
Dakle, ispravno jeste, da li je normalno...e to bih i sama volela da znam... :aha:

Nažalost (ili možda na sreću?) vaspitavana sam i učena da je poštenje vrlina. I to je negde duboko usadjeno u mene.
Ono što sam vremenom naučila je da se reči pošten i glup ( budala ) često upotrebljavaju zajedno. I da je biti pošten, pravedan, ispravan po svaku cenu često borba sa vetrenjačama.
To što sam naučila, koristim utoliko da ne dozvolim sebi (često ;) ) da ispadnem naivna, glupa poštenjačina, neko ko štrči iz mase i izigrava dobrog pastira, dobru vilu ili već nešto slično. Prosto, štitim i štedim sebe.
Ali ono što je duboko usadjeno, od toga se ne može tako lako pobeći, tako da smatram i dalje, da je poštenje jedno veliko blago, ono ispravno, čisto i suštinski dobro, nešto sa čime se svi radjamo, samo je pitanje koliko to isto kroz život uspemo da sačuvamo u sebi.
Dakle, ispravno jeste, da li je normalno...e to bih i sama volela da znam... :aha:
:zag:
inace prilika pravi lopova..i kad je nesto sitno nadjeno kao pokazali bi da smo posteni pa bi to vratili..ali da je neki dzak para mislim se bas..ja ne bih vratio mozda me bas onaj gore time pogledo nije lepo da odbijem

Back