I treba da reaguje, treba da indirektno pristupi problemu jer čovek očigledno negira problem, treba da poštedi i sebe i dete ali tek kad bude sigurna da je vrag odneo šalu i da mu nema nazad, koliko vidim to vreme još nije došlo, i pitanje je da li će... a možda će i prestati samo od sebe jer krize srednjih godina se ipak završe u jednom trenutku. Dok se on fiktivno podmlađuje ona lagano korača ka klimaksu pa će on trpeti nju, ako bude pametna i srećna da ga zadrži jer i njemu treba pomoći, ne samo sebi i detetu. To je tvoj muž, ne tamo neki neprijatelj, tvoj najbolji drugar je to?!
Raspisah se. Tužno mi je da gledam kako se ljudi pogube u nekim godinama pa mi, vođeni svojim
lošim iskustvom kažu da pričam nešto o čemu nemam pojma, jer nisam u braku koliko i oni, ali ću shvatiti

oo kako se nadam da neću

ne na taj način. Nekad ste se voleli, gde je to sad nestalo, da postavljaš tako olako pitanje "da li da se razvedem"?!
A još mi je tužnije kad vidim gomilu posmatrača koji panično potapaju brod da bi spasili ženu i decu

naročito decu jer kako će bože to dete da pati zbog tate koji je zagazio u krizu srednjih godina, pardon, alkoholizam... bolje da ga odmah rastavimo od oca, toliko je dece sa jednim roditeljem oko nas, to je sad ionako jbno moderno. Pa kad dođe i ono u godine da mu mama postavi čuveno pitanje, ukoliko nedajbože odluči da se osamostali i ode: a kako ću ja sama

Lep broj dece mogu da navedem koja se suočavaju sa tim problemom, naročito sinova. Kako da ostave razvedenu mamu

razvedenu pre 10, 15 godina... bez pretenzija da nađe drugog.
Nije razvod jedino rešenje
A ako ga ne voliš više i ako nemaš snage da se ponovo zbližavaš s njim, onda ga brate ostavi ali nemoj da lažeš sebe i druge da je to zato što je on imao problem pa si spasila dete da ne prisustvuje riganju u toaletu narednih godinu dana, koliko obično traje to eksperimentisanje u četrdesetim.