Heheh, sad sam video ovu temu pa reko da se ukljucim...
Takve "pojave" se srecu cesto, narocito u Amerikama gde su ljudi bananamozgovi. Kinezi su majstori da im prodaju pa to i rade.
Medjutim, u Tai Chi-ju postoji i nesto drugo sto se zove Tui Shou - lepljive ili gurajuće ruke sa fiksiranim stopalima i San Shou sto je isto to samo u pokretu. WingChunovci to znaju kao Chi Sao. Jedan moj poznanik sa Tajvana, amerikanac koji je dosao tamo 1994. da uči Tai Chi i ostao je učestvovao u tim "sparinzima" i takmičenjima. Čovek mu je slomio ruku na jednom od njih. Ne Chi-jem Qijem Kijem već uvrnuo ovaj hteo da isprati nije išlo kako treba i puklo. Elem, taj amer(1.90m, oko 110kg, iskusan u takmičenjima na Tajvanu sa kinezima koji nisu baš željni poraza od belca) kaže da je doživeo nešto slično onome što se prikazuje - ne na daljinu ali samo dodirom. Nažalost, nisam ostao dovoljno dugo tamo da bih došao do tog majstora tako da je sve ostalo u domenu priče.
S druge strane, moj majstor (15 godina Okinawa karate, preko 25 u Tai Chi Chuanu) kaže da je jednom njegov majstor Ip Tai Tak videvši takvu demonstraciju samo odmahnuo rukom i rekao:"It wouln't work in Hong Kong." i nastavio da pije čaj.