Da li je moguce raditi i studirati istovremeno?

Zdravo svima,ne znam da li je ova tema pokrenuta skoro ali me zanimaju vasa iskustva.Da li je ikako moguce postici fakultet/srednju skolu i posao? Ja recimo zelim uciteljski fakultet ali uslov mi je da radim ako zelim da upisem u Bg.🤯 Neki kazu da se onda faks zapostavi a neki tvrde da je moguce postici...
Jasta brate to ti je zivotna skola ko vojska

U vreme kada sam ja studirao je moglo. Sad mislim da imaju neko obavezno prisustvo pa nije moguće.
Ja sam inače prisustvovao na preko 90% predavanja i vežbi, iako nisam morao. Prosto nisam imao druga interesovanja(ako ne računamo devojke) pa sam živeo za fakultet, a da radim nije bilo potrebe. Imao sam materijalno sve što mi treba
Pročitaj još jednom šta si napisao.... Moglo je ali ti nisi morao-mogao. Tako da uvek može, ali ti nikad ne bi mogao.

A ti malecna, ako ne kreneš znati nećeš. A danas je znanje dostupno i kroz mnoge druge vidove školovanja.
Diplome su precenjene, posebno u ovom "carstvu" Znanja.
A sad ako te nešto bude sabotiralo u želji da postaneš neko ko uči druge, uvek je rešenje drop out....
Sama si uložila, i vreme i monetu, tako da samo sebi ćeš podnositi račun.... Pamet u glavu.

Može biti konstruktivno ukoliko pronađeš posao, ali tek pri kraju fakulteta.
Ja sam krenula da radim, kada mi je ostao jedan ispit i diplomski.Othervise,...ne bih ti preporučila iz više razloga, ali su dva ključna:
- propustićeš pravi studentski život, koji traje samo tih par godina.Mnogima to bude i najlepši period u životu.
- nikome nećeš tako mnogo olakšati, ponajmanje sebi.

Pročitaj još jednom šta si napisao.... Moglo je ali ti nisi morao-mogao. Tako da uvek može, ali ti nikad ne bi mogao.

A ti malecna, ako ne kreneš znati nećeš. A danas je znanje dostupno i kroz mnoge druge vidove školovanja.
Diplome su precenjene, posebno u ovom "carstvu" Znanja.
A sad ako te nešto bude sabotiralo u želji da postaneš neko ko uči druge, uvek je rešenje drop out....
Sama si uložila, i vreme i monetu, tako da samo sebi ćeš podnositi račun.... Pamet u glavu.
Moglo se i raditi i studirati u isto vreme. Danas mislim da nije moguće da negde budeš zaposlen i da istovremeno i studiraš, jer mislim da postoji neko pravilo obaveznog prisustva na nastavi. Što u moje vreme nije bilo. Neki Asistenti su ti zbog prisustva na vežbama davali veću ili manju ocenu na kraju, ali da ti sad zbog toga što nisi prisustvovao nastavi propisan broj puta moraš ceo semestar da slušaš ispočetka, to već nije bilo moguće. Neke koleginice i kolege sam prvi put vidjao na fakultetu kad se dele potpisi. Pretpostavljam da su radili.
Ja nisam imao potrebu da negde budem zaposlen a da istovremeno i studiram.

Poslednja izmena:
Tvoja do sada poslednja rečenica na ovoj temi je bila suština mog prethodnog odgovora na ovoj temi.

Ako nisi radio, onda ne znaš da li si i mogao.

A sad, pravila pravila, poslovi i poslovi. Možeš danas i na faksu da radiš, odnosno na mreži svih mreža....
A možeš i graditi internet na drva, pravim fizičkim poslom koji će ti platiti školovanje, po meni je to retardirano da se školovanje plaća od strane studenta, i rentu za gajbu i da preživiš izmedju ispita.... Ali kao što postoji koeficijent inteligencije, tako postoji i račun za znanje....

Ali još uvek nismo zamislili bolji sistem od kusura....

Back