Da li je moguce pomirenje na ovim prostorima ?

Pa iskreno receno nije moguce ne pod ovim uslovima koja glase zaboravi i oprosti

Mir eh to je proces koji obuhvata da svi ti narodi i narodnosti priznaju svoja ne dela i da ih razrade sa svojim narodom jedino tako mozesh doci do stabilnog mira

jelde!

jedna ushljiva rvatska slavi genocid nad srbima

jedno ushljivo zeleno sarajevo nece da prizna ucesce u ubijanju svog naroda to jest srebrenici

jedna srbija na celu boris tadic goozicu nosi rvatima i muslimanima puzeci po patosu "izvinte oprostite bla bla bla" na taj nacin dele svoj narod sto nikako nije dobro

e sad sva sreca pa u bliznjem komsiluku nemam muslimana ni rvata a da ih imam najvjerovatnije bi pravila sitne inscidente npr. noci bacala smece u njihovu bastu danju bi odvrtala cetnicke pjesme itd.

Odgovor postavljacu teme
Pomirenja nije nikad bilo, i nece ga nikad biti. Srbi su dokazali dva puta da mogu saa Hrvatima, kad smo primili fasisticki narod u zastitu, a oni su svaki put dokazali da im Srbi ne trebaju. Misli malo o srpskim izbeglicama iz Hrvatske koji se ni danas ne smeju vratiti u Hrvatsku niti ce se vratiti, za njih je tvoj predlog cisto ponizenje
Ako ti je do rata, ti ratuj i dalje...

Odgovor postavljacu teme
Pomirenja nije nikad bilo, i nece ga nikad biti. Srbi su dokazali dva puta da mogu saa Hrvatima, kad smo primili fasisticki narod u zastitu, a oni su svaki put dokazali da im Srbi ne trebaju. Misli malo o srpskim izbeglicama iz Hrvatske koji se ni danas ne smeju vratiti u Hrvatsku niti ce se vratiti, za njih je tvoj predlog cisto ponizenje
Menoj meni govoriti o tome. Ja imam rodjaka iz CG, koji je jedno vreme ziveo u Dalmaciji, odakle je proteran i morao je da se vrati u Crnu Goru.

Mi imamo bar 300000 izbeglica iz Hrvatske, sto ne pitas Josipovica za pomirenje?
Od kojijeh se barem 299000 ne želi ni vrnut u Hrvatsku. A, i što bi kad su se baš lijepo "namjestili". I prodaju što imaju tamo. Nije im preša, strpljivo čekaju dobru cijenu. Najradije bi se vrnuli samo oni što su u borbu za pozicije ostali kratkijeh rukava, ali takovi uglavnome ni tamo nemaju ništa.

Ako ti je do rata, ti ratuj i dalje...

Pazi, sad kad ti kazem da je ovaj tvoj odgovor cisti bezobrazluk, kukaces kako te radikalke napadaju po forumu. Ko ovde govori o ratu. Ja ti pricam o izbeglicama koje se nikad nece vratiti u Hrvatsku jer ne smeju. Tebi je odbijanje "prijateljstva" sa Hrvatima iz gore pomenutih razloga poziv na rat, a nije ti poziv na rat sto su izvrsili etnicko ciscenje koje nemaju u planu da "poprave". Hrvati imaju zestok problem zbog imovine Srba, koja je jos zvanicno njihova i dok se toga svega ne rese, nece dati mira. Svaki Srbin u Hrvatskoj je eventualni povratnik, a to je za njih najveca nocna mora. Ti to neces da razumes ,ili?

Od kojijeh se barem 299000 ne želi ni vrnut u Hrvatsku. A, i što bi kad su se baš lijepo "namjestili". I prodaju što imaju tamo. Nije im preša, strpljivo čekaju dobru cijenu. Najradije bi se vrnuli samo oni što su u borbu za pozicije ostali kratkijeh rukava, ali takovi uglavnome ni tamo nemaju ništa.

Jesi ti nekad bio proteran pa se nisi hteo vratiti na svoje, kad tako dobro znas sta drugi hoce i nece?

Jesi ti nekad bio proteran pa se nisi hteo vratiti na svoje, kad tako dobro znas sta drugi hoce i nece?
Slučajno znam dostinu istijeh, a i drugi koji ih znaju ne misle drugče. Država Hrvatska im obnavlja domove, a oni se ne žele tamo vrtat već čekaju dobroga kupca da prodaju imovinu. U Srbiju i Crnu Goru su se namjestili, imaju riješenu egzistenciju (neki uz pomoć države, dobar dio uz pomoć ranije pridošle rodbine, a dobar dio i uz pomoć tamo opljačkanoga "plijena"), a tamo ih ne čeka posa, ne čeka ih ni rodbina koja bi malo protežirala, a ovi te su pljačkali razumljivo i ne smiju se tamo promolit. Ne sporim, ima i onijeh koji su nostalgični (koji i danas vele "Kod nas u Hrvatskoj"), ali niko ne voli neizvjestnost.

Pa dobro, ako su odmah "uzeli" hrvatsku stranu kao ti ovde, zasto bi ih neko i proterivao. Postace rvati i gotovo. Hrvatska sa takvima nikad nije imala problema, pa makar bili i Srbi.
Ja ođe držim izključivo moju stranu. Ako se to poklopi s nečijom drugo, nije do mene.
Oni neće postat Hrvati, ali što će bit s njinom đecom, ne bih znava. Vjerovatno isto ka i s ovijema u Srbiju.

Nacionalizmi sa jedne i druge strane posejali su isuvise mrznje da bi pomirenje bilo moguce cak i svrsishodno.Jedino cega se bojim,mada je to paradox jer sam po vokaciji jugonostalgicar,je obnavljanje takozvane Jugo-sfere ,ciji se nastanak provlaci u mnogim izjavama stranih drzavnika.Nasilno bratimljenje bi nas ovako brzo dovelo do bujanja nacionalizma koji bi opet za posledicu imao tragedije neslucenih razmera.Mislim,da je prvo potrebno otreznjenje kod svih pa tek onda pomirenje.

Problem je upravo u tome što se prečesto zalećemo.

Da bi to novo «bratstvo i jedinstvo» bilo dugog veka, neophodne su nam drugačije škole nacionalizma, kako bismo konačno izdefinisali granice etnosa – čisto da znamo na čemu stojimo. Tako fleksibilna desnica bi posle ustupila mesto levici, nakon čega bi zbližavanje naroda došlo samo od sebe.

Slučajno znam dostinu istijeh, a i drugi koji ih znaju ne misle drugče. Država Hrvatska im obnavlja domove, a oni se ne žele tamo vrtat već čekaju dobroga kupca da prodaju imovinu. U Srbiju i Crnu Goru su se namjestili, imaju riješenu egzistenciju (neki uz pomoć države, dobar dio uz pomoć ranije pridošle rodbine, a dobar dio i uz pomoć tamo opljačkanoga "plijena"), a tamo ih ne čeka posa, ne čeka ih ni rodbina koja bi malo protežirala, a ovi te su pljačkali razumljivo i ne smiju se tamo promolit. Ne sporim, ima i onijeh koji su nostalgični (koji i danas vele "Kod nas u Hrvatskoj"), ali niko ne voli neizvjestnost.

Kao prvo, jesi ti video te domove koje im Hrvatska obnavlja? Ja jesam. Obnovljeno je nekoliko kuca u delovima gde bi mogao da zaluta koji turista, i to samo ozidani, eventualno pokriveni, oko 50-ak kvadrata, i to stoji tako godinama. Sve sto je van dometa turista, nije ni prstom mrdnuto, ali jos stoje razrusene i minirane visespratnice, gotovo da ne postoji cela kuca. o kakvoj ti onda dobroj ponudi i prodaji pricas?

Па јесте...
А сад је и овај закон усвојен...оно о педерима....
па ваше међусобне везе могу да се ....продубљују....
Nova politika Crne Gore je: Sa svakijem lijepo, ni s kijem iskreno. Pristojna distanca, jednaka prema svakome.
Intimizacija je vaša specijalnost. Ako ne mrzite, bez granica, onda volite, bez granica.

Kao prvo, jesi ti video te domove koje im Hrvatska obnavlja? Ja jesam. Obnovljeno je nekoliko kuca u delovima gde bi mogao da zaluta koji turista, i to samo ozidani, eventualno pokriveni, oko 50-ak kvadrata, i to stoji tako godinama. Sve sto je van dometa turista, nije ni prstom mrdnuto, ali jos stoje razrusene i minirane visespratnice, gotovo da ne postoji cela kuca. o kakvoj ti onda dobroj ponudi i prodaji pricas?
Bio nijesam, slušam što sami zbore.

piciginx;"Misliš da Srbi znaju šta je berekin??"

Опет постављаш питање на које си већ добио одговор.Јел то знак сенилности?
Ко што ја незнам неке изразе из других дијелова српства или српског говорног подручја,тако ни ти други незнају ове талијанске изразе које су користили Срби у Далмацији и Приморју.

Back