Peśo
Domaćin
- Poruka
- 3.608
Čudno. Diktatura i separatizam nešto rijedko imaju isti izvor.Mozda kad se revidira diktatorski Ustav iz 1974 zbog koga je rat i nastao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čudno. Diktatura i separatizam nešto rijedko imaju isti izvor.Mozda kad se revidira diktatorski Ustav iz 1974 zbog koga je rat i nastao...
Dalmatinac,ne pravi se gluplji nego sto jesi.Sto onda danas placete i cvilite po BGD-u.Puni su bilbordi vasih neuspelih pokusaja reklamiranja. A da imate prelepo primorje ,imate.
Ako ti je do rata, ti ratuj i dalje...Odgovor postavljacu teme
Pomirenja nije nikad bilo, i nece ga nikad biti. Srbi su dokazali dva puta da mogu saa Hrvatima, kad smo primili fasisticki narod u zastitu, a oni su svaki put dokazali da im Srbi ne trebaju. Misli malo o srpskim izbeglicama iz Hrvatske koji se ni danas ne smeju vratiti u Hrvatsku niti ce se vratiti, za njih je tvoj predlog cisto ponizenje
Menoj meni govoriti o tome. Ja imam rodjaka iz CG, koji je jedno vreme ziveo u Dalmaciji, odakle je proteran i morao je da se vrati u Crnu Goru.Odgovor postavljacu teme
Pomirenja nije nikad bilo, i nece ga nikad biti. Srbi su dokazali dva puta da mogu saa Hrvatima, kad smo primili fasisticki narod u zastitu, a oni su svaki put dokazali da im Srbi ne trebaju. Misli malo o srpskim izbeglicama iz Hrvatske koji se ni danas ne smeju vratiti u Hrvatsku niti ce se vratiti, za njih je tvoj predlog cisto ponizenje
Razlog zasto nisam prihvatio jeste i tak sto sam se bojao da nije neko sa PDF Politika postavio meni zamku
Od kojijeh se barem 299000 ne želi ni vrnut u Hrvatsku. A, i što bi kad su se baš lijepo "namjestili". I prodaju što imaju tamo. Nije im preša, strpljivo čekaju dobru cijenu. Najradije bi se vrnuli samo oni što su u borbu za pozicije ostali kratkijeh rukava, ali takovi uglavnome ni tamo nemaju ništa.
Mi imamo bar 300000 izbeglica iz Hrvatske, sto ne pitas Josipovica za pomirenje?
Ako ti je do rata, ti ratuj i dalje...
Nemoj ni ti mene. Ja tamo imam dva rođaka (dva brata). Nije ih niko dira i oba još uvijek žive tamo. Istina, nijesu Srbi no Crnogorci.Menoj meni govoriti o tome. Ja imam rodjaka iz CG, koji je jedno vreme ziveo u Dalmaciji, odakle je proteran i morao je da se vrati u Crnu Goru.
.. normalni.Може доћи до измирења.....
Могу се измирити
Црногорци са Хрватима.....
Хрвати са Шиптарима....
Шиптари са Црногорцима....
То ће код њих ићи лако, јер су некако...исти....
Od kojijeh se barem 299000 ne želi ni vrnut u Hrvatsku. A, i što bi kad su se baš lijepo "namjestili". I prodaju što imaju tamo. Nije im preša, strpljivo čekaju dobru cijenu. Najradije bi se vrnuli samo oni što su u borbu za pozicije ostali kratkijeh rukava, ali takovi uglavnome ni tamo nemaju ništa.
.. normalni.
Nemoj ni ti mene. Ja tamo imam dva rođaka (dva brata). Nije ih niko dira i oba još uvijek žive tamo. Istina, nijesu Srbi no Crnogorci.
Drago mi je zbog tvojih rodjaka. Moji nisu imalu tu srecu, morali su da bjeze glavom bez obzira. A isto su Crnogorci.Nemoj ni ti mene. Ja tamo imam dva rođaka (dva brata). Nije ih niko dira i oba još uvijek žive tamo. Istina, nijesu Srbi no Crnogorci.
Slučajno znam dostinu istijeh, a i drugi koji ih znaju ne misle drugče. Država Hrvatska im obnavlja domove, a oni se ne žele tamo vrtat već čekaju dobroga kupca da prodaju imovinu. U Srbiju i Crnu Goru su se namjestili, imaju riješenu egzistenciju (neki uz pomoć države, dobar dio uz pomoć ranije pridošle rodbine, a dobar dio i uz pomoć tamo opljačkanoga "plijena"), a tamo ih ne čeka posa, ne čeka ih ni rodbina koja bi malo protežirala, a ovi te su pljačkali razumljivo i ne smiju se tamo promolit. Ne sporim, ima i onijeh koji su nostalgični (koji i danas vele "Kod nas u Hrvatskoj"), ali niko ne voli neizvjestnost.
Jesi ti nekad bio proteran pa se nisi hteo vratiti na svoje, kad tako dobro znas sta drugi hoce i nece?
Ja ođe držim izključivo moju stranu. Ako se to poklopi s nečijom drugo, nije do mene.
Pa dobro, ako su odmah "uzeli" hrvatsku stranu kao ti ovde, zasto bi ih neko i proterivao. Postace rvati i gotovo. Hrvatska sa takvima nikad nije imala problema, pa makar bili i Srbi.
Nacionalizmi sa jedne i druge strane posejali su isuvise mrznje da bi pomirenje bilo moguce cak i svrsishodno.Jedino cega se bojim,mada je to paradox jer sam po vokaciji jugonostalgicar,je obnavljanje takozvane Jugo-sfere ,ciji se nastanak provlaci u mnogim izjavama stranih drzavnika.Nasilno bratimljenje bi nas ovako brzo dovelo do bujanja nacionalizma koji bi opet za posledicu imao tragedije neslucenih razmera.Mislim,da je prvo potrebno otreznjenje kod svih pa tek onda pomirenje.
Slučajno znam dostinu istijeh, a i drugi koji ih znaju ne misle drugče. Država Hrvatska im obnavlja domove, a oni se ne žele tamo vrtat već čekaju dobroga kupca da prodaju imovinu. U Srbiju i Crnu Goru su se namjestili, imaju riješenu egzistenciju (neki uz pomoć države, dobar dio uz pomoć ranije pridošle rodbine, a dobar dio i uz pomoć tamo opljačkanoga "plijena"), a tamo ih ne čeka posa, ne čeka ih ni rodbina koja bi malo protežirala, a ovi te su pljačkali razumljivo i ne smiju se tamo promolit. Ne sporim, ima i onijeh koji su nostalgični (koji i danas vele "Kod nas u Hrvatskoj"), ali niko ne voli neizvjestnost.
Nova politika Crne Gore je: Sa svakijem lijepo, ni s kijem iskreno. Pristojna distanca, jednaka prema svakome.Па јесте...
А сад је и овај закон усвојен...оно о педерима....
па ваше међусобне везе могу да се ....продубљују....
Bio nijesam, slušam što sami zbore.
Kao prvo, jesi ti video te domove koje im Hrvatska obnavlja? Ja jesam. Obnovljeno je nekoliko kuca u delovima gde bi mogao da zaluta koji turista, i to samo ozidani, eventualno pokriveni, oko 50-ak kvadrata, i to stoji tako godinama. Sve sto je van dometa turista, nije ni prstom mrdnuto, ali jos stoje razrusene i minirane visespratnice, gotovo da ne postoji cela kuca. o kakvoj ti onda dobroj ponudi i prodaji pricas?