Da li je moguce pomirenje na ovim prostorima ?

Druže Satniće, to se vi i Boris Tadić možete tešiti kako je nešto ovde gotova stvar.

Što se tiče letovanja pola miliona ih je letovalo u Grčkoj, so what?

Proradila pruga u 21. veku? Wow!

A što se egzistencije tiče, neko iz zemlje koja je jednokratno ukinula istu za 15% svojih građana teško ima šta smisleno o tome da kaže.
Što se tiče ljetovanja u Grčkoj upravo su se forumaši pohvalili njihovim gostoprimstvom
Pri tom , moram reci da u opste nisam mislio na siptare . Oni su samio siptari , i to je dosta . Oni ne rade ni na cemu .

Pametniji si kad šutiš,ali moraš prosipati pamet

I iza SANU je SPC.....

Ona manipulise akademike da stignu tamo gde ideolozi srpskog pravoslavlja zele.

Ideja je STALNO BITI NECIJA ZRTVA.

A sukob nije tesko proizvesti na balkanskim prostorima. Tu su svi uvek u gardu.

Mnogo teze je odrzati mir....

Nacionalizam trazi religiju kao oslonac.

Zato su uoci rata nosali tamo-ovamo mosti svetaca...

Sto bi rekao Balasevic: "Prvo idu POPOVI, pa topovi, pa lopovi..."

:eek: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:
:zima2:

Što se tiče ljetovanja u Grčkoj upravo su se forumaši pohvalili njihovim gostoprimstvom

Pametniji si kad šutiš,ali moraš prosipati pamet[/QUOTE]

Kako si recita i originalna samo . El su sve seksualne radnice iz Hr. tako eruditivne , bogatog vokablara , mastovite .?
Stvarno sam maksimalno pogoden tezinom tvojih reci i posebnoscu tvoga stila . Verujem da niko nikad nesto ovako originalno i duhovito nije rekao , ko ti sad . Jel vi tamo u tom burdelju vezbate leporecje iz Bajronovih dela ? Tako precizno , i tako svecano i potresno .
Cuj Siptari zaista ne rade nista . Oni tamo imaj gazde u vidu svojih mafijaskih sefova . Bole ih uvo da se mire . Hrvati se ponasaju uvredljivo , cinicno i pokvareno . Srpska Vlada cini sve da sto vise ponizi svoj narod svojim snishodljivim odnosom pema hrvatima na primer , a to stvara frustracije iz kojih nikako ne moze da dodje do pomirenja , Pre budi zelju za osvetom . I za Jasenovac i za Jastrebarsko .... pa tako redom . Od Like i Korduna , preko Bosne i Hercegovine , sve do Srema . Za sve sto ste poklali i pobili . Dakle ni tu nema pomirenja . Muslimani gledaju na svako nacin da se postave kao zrtve i to srpske agresije koje nije bilo , a to svako zna . Rat su tamo vodili Srbi iz Bosne i Muslimani iz Bosne , a i Hrvati iz Bosne . I mogu ti reci da je tamo bilo vise Hrvata iz Hrvatske , nego Srba iz Srbije . Po tome , ispada da je hrvatska tamo napravila agresiju , a ne Srbija . Dakle , pomirenja nema . Ni od strane hrvata , ( naroda i drzave ) , ni od strane muslimana . Siptare ne pominjem , jer su oni za ono za sta im se kaze da su .
A ni od strane srpske vlade i drzavnih organa .koji stalnim izvinjavanjem i pozanjem pred vama izazivaju samo kontra egekat . UJedini koji bi se tu nesto mirili , to su neki Jugonostalgicari u Sbiji , i jedan deo srpskog naroda , kome je svega dosta . Al dzabe , nemaju s kim , Vidim Hrvati bas izginuse za pomirenjem ... sa sve onom stupidnom tuzbom i sa vise nego reciprocitetnim odnosom u trgovini ...

Znam da zapocinjem jednu dosta kontroverznu temu, koja se nekima nece svideti.
Znate da su neki moji rodjaci pobijeni i proterani, od strane pripadnika drugih naroda, kao sto i ja znam da su neki pripadnici mog naroda drugima ucinili zlo. Ja se ratnih desavanja ne secam (iziuzev bombi 99-te), prosto bio sam premali...
Znam samo ono sto sam cuo i procitao.
Vidim na nekim utakmicama na prostoru eks-jugoslavije, na nekim koncertima, izbijanje sovinistickih nemira. Vidim i brojne svadje na forumu, koje nekada prevazilaze nivo pristojnosti.

I ja sam ranije, na drugom nepolitickom forumu, ispravljao krive Drine sa Hrvatima, naravno na pristojan nacin. Sada mi je krivo sto sam u te diskusije ulazio. U pocetku je i ovde bilo komentara nekih korisnika iz drugih zemalja, koji nisu bili na mestu, tipa- trebalo bi da me mokracom leci Dr Dabic i sl.

Pomislih, mozda je problem u meni i primirih se...od tada nismo u sukobu, a sa jednom korisnicom (Slavonijom) se na forumu dobro druzim.

Ono sto se ja pitam jeste, kada ce doci vreme da Srbin ode u Pristinu, Sarajevo, Zagreb, bez straha po svoju bezbednost...i isto tako kada Hrvat, Bosnjak i Albanac moci da bude siguran da ce normalno otici do Bugarske, a da ne zaobilazi Srbiju (cisto dadoh kao primer).
Treba pamtiti ono sto se dogodilo, zlocince osuditi, zrtve ne zaboraviti medjutim mislim da bi bilo dobro da mrznja prestane.

Jednom prilikom chattujem ja na Pricaonici Krstarice, pod ovim istim nikom, salim se sa korisnicama i korisnicima. U jednom momentu neka devojka iz Hrvatske (nebitno ime, a i zaboravio sam) kaze da dolazi u BGD i da bih mogao, ako zelim, da joj pokazem grad.
Bio sam pristojan i posle uctivog odbijanja ponude, nastavio da razgovoram, kako se korinsica ne bi osecala povredjeno i da ne bi imala uopste utisak odbacenosti.

Razlog zasto nisam prihvatio jeste i tak sto sam se bojao da nije neko sa PDF Politika postavio meni zamku, a drugi ralog je sto je rec o Hrvatici. Dakle, i ja za koga neki ovde govore da spadam u neobicno miroljubljive i pacifisticne ljude, imao sam malu averziju zbog toga sto je devojka iz Hrvatske. Kajem se zbog toga. Ne zbog toga sto sam propustio priliku jer svakog meseca u RL naidju 2-3 dobre prilike (leti i vise), vec zbog toga sto je u meni tada prevladala crta male ksenofobicnosti. Srecom, to ta devojka nije osetila posto sam bio prilicno pristojan, komunikativan i ponasao se tako da ne oseti moje ne.

Inace, licno ne jurim cure preko neta, buduci da sam jako konzervativan ali sam malo revidirao stav i postao fleksibliniji (u smislu ako je neka pametna, a prva pokaze interesovanje za mene, mozda i prihvatim).

No, videh i u RL da nekada pravim ograde od devojaka koje dolaze iz nekada sa nama zaracenih zemalja. Ta crta mi se kod mene nikako ne svidja.

Ne zagovaram bratstvo i jedinstvo, Jugoslaviju, daleko od toga li voleo bih kada bismo mogli biti dobre komsije i ne zeleti jedni drugima zlo...ono-da je i komsijina krava ziva i zdrava.
Ne znam sta vi mislite o svemu...

Meni je plus kad devojka dolazi iz zemalja koje su ratovale sa nama...

Druzio sam se sa masu Slovenki i Hrvatica po raznim koncertima, docecima nove godine u Beogradu, koncertima....

Cak sam jednoj slatkoj ridjokosoj Hrvatici iz Varazdina rekao da niko ne sme da je dira dok je sa mnom u drustvu, ako je neko samo popreko pogleda ima da mu otkinem glavu. Zene vole da se osecaju zasticeno....z:mrgreen:

Druzio sam se sa masu Slovenki i Hrvatica po raznim koncertima, docecima nove godine u Beogradu, koncertima....

Cak sam jednoj slatkoj ridjokosoj Hrvatici iz Varazdina rekao da niko ne sme da je dira dok je sa mnom u drustvu, ako je neko samo popreko pogleda ima da mu otkinem glavu. Zene vole da se osecaju zasticeno....z:mrgreen:

Stvarno????

A ja sam , vidis , otkidao glave pred raznim zenama , i sve su vristale i povracale .
razlicita su nam iskustva .

You have given out too much Reputation in the last 24 hours, try again later.

Uh ,
Imao sam mnogo zanimanja . Ja sam samozaposlen . Imam privatno preduzece
Bio sam svasta . Boksovao sam dojk sam studirao i radio sam kao kaskader . Kad sam zavrsio studije , promenio mi se i poso .
ovo gore sam se nasalio , valjda si to shvatio ........ mada....

Iskreno, nisam shvatio....

Kasni su sati, slavilo se, popilo se mnogo vruce rakije, koncentracija je na vrlo niskom stepenu...

Pomislio sam da si bio u ratu ili tako nesto....

Iskreno, nisam shvatio....

Kasni su sati, slavilo se, popilo se mnogo vruce rakije, koncentracija je na vrlo niskom stepenu...

Pomislio sam da si bio u ratu ili tako nesto....

Pa bio sam u ratu . u stvari u vise ratova . Al nisam nikom glave otkidao . Sta ti je bre . Nisam ja hrvat ni musliman ( bas u ime ove teme o pomirenju ... vidis , Muslimani s u Bosni odsecali glave . )

aj zajebite ratove i odsecanja glava,danas je...
Мир Божији,Христос се роди!!!!
i zapamtite vec jednom...Srbija nema kapaciteta,niti vojnih,niti materijalnih,niti dobru organizaciju u vojsci,politickom vrhu itd...i ako zelimo nesto da postignemo,oruzjem u danasnje vreme necemo postici nista!!!
ja bih prvi da RS bude nasa,da je Srbija etnicki cista od dolenastanjenihmamuimhebem,ali sta je tu je...spoljna politika,obavestajne slube,mita i usluge su majka!!!
jesmo probali sa oruzjem?jesmo...i samo smo dobili nadimak JUNACI...sto smo izdrzali 78 dana...u praistoriji su bila koplja,u srednjem veku macevi,u novom dobu topovi i granate,krajem XX veka avioni,a danas su samo sabotaze,diverzije,spoljna politika,obavestajne sluzbe itd..
zajebite vi rat,ajmo mi u kafanu...

aj zajebite ratove i odsecanja glava,danas je...
Мир Божији,Христос се роди!!!!
i zapamtite vec jednom...Srbija nema kapaciteta,niti vojnih,niti materijalnih,niti dobru organizaciju u vojsci,politickom vrhu itd...i ako zelimo nesto da postignemo,oruzjem u danasnje vreme necemo postici nista!!!
ja bih prvi da RS bude nasa,da je Srbija etnicki cista od dolenastanjenihmamuimhebem,ali sta je tu je...spoljna politika,obavestajne slube,mita i usluge su majka!!!
jesmo probali sa oruzjem?jesmo...i samo smo dobili nadimak JUNACI...sto smo izdrzali 78 dana...u praistoriji su bila koplja,u srednjem veku macevi,u novom dobu topovi i granate,krajem XX veka avioni,a danas su samo sabotaze,diverzije,spoljna politika,obavestajne sluzbe itd..
zajebite vi rat,ajmo mi u kafanu...

ma nije tema u opste. nego eto iz jedne sale , pa sad ti vidi.

Наравно, ако се промени цео систем власти у свету. Ако се сломи сила међународног капитала који је водио планету последњих неколико векова. Који нас је мирио, састављао, растављао, нагонио на рат, радио све што му је у користи. Једино национализам то може учинити. Морају се водити национализација свих европских држава. Светски моћници су против тога и то им страшно смета, јер тако теже успевају да контролишу све народе. Зато гурају идеје либерализма, пацифизма,... МОРА СЕ СТВОРИТИ ЗАЈЕДНИЦА ЕВРОПСКИХ НАЦИОНАЛИСТИЧКИХ ДРЖАВА! Такође и одредити реалне границе које се не смеју мењати и које ће бити затвореног типа. То ће бити врло тешко постићи јер ће светски моћници сваки покушај гушити крвљу. Главно оружије је полицајац света - САД, која ће напасти сваку земљу која им се одупре. Уз њу делује цео НАТО пакт, али и Русија и Кина. Видели сте шта су урадили Немачкој и Јапану за време Другог светског рата, када су се одупрели њиховом капиталу. Једино националистичке револуције и крвава борба могу спасти свет.

Naravno da nisu, ali prilično plastično oslikavaju stanje svesti većine u Hrvatskoj. Jedan od onih klipana se poziva na đedovsku borbu. Za koga su mu se đedovi borili? Za Treći rajh do Vladivostoka?

Ono što je meni pak mnogo bitnije jeste pitanje odnosa Srbije prema EU nakon što Hrvatska bude primljena.

Za mene kao civis vulgaris-a je potpuno van pameti da Srbija nastavi sa evrointegracijama ako Hrvatska takva kakva danas postane punopravan član EU.

1. Zemlja koja kao najveći praznik slavi dan kada su razularene braniteljske horde koljući starce, raketirajući kolone civila i paleći sve što ima veze sa Srbima proterale 250 000 ljudi.

2. Nakon proterivanja oduzela im je imovinu koju nema nameru da vrati.

3. Relativizuje jedno od najmračnijih poglavlja u istoriji a to je genocid nad Srbima u Hrvatskoj.

4. Diskriminiše dva procenta čudom preživelih Srba koji se ne prezivaju Pupovac na apsolutno svim nivoima.

5. Ne dozvoljava ulazak srpskim kompanijama na hrvatsko tržiše a par onih koje su dobile nekakvu dozvolu su ili vlasništvo Hrvata iz Vojvodine uglavnom ili se pak suočavaju sa otvorenim bojkotom srpske robe.

Da ne nabrajam dalje, mučno je.

Kako zaista ne vidim način da se makar protokolarno poravnanje između Srbije i Hrvatske postigne na nekakvom bilateralnom nivou smatram da su one tužbe koje su sada na stend baju jedini način da se dođe do nekakve istine.

Bez istine nema harmonizacije odnosa. Sva druga rešenja su uterivanje u neku Treću Jugoslaviju pod okriljem EU što ne samo da je neprihvatljivo već izuzetno opasno rešenje i po region ali i stabilnost Evrope.

Prvo da se rasčiste računi a onda se može pričati o daljim postupcima.

1.Oluja je legitimna vojna akcija u kojoj su počinjeni pojedinačni zločini..
2.Privatno vlasništvo je neotuđivo pravo pojedinca da slobodno raspolaže svojom imovinom.
3. Nitko ništa ne relativizira. Obilježava se se svake godine. Crkva se očitovala o tome, najveći državni dužnosnici također.
4. To jednostavno nije istina...Srbi su itekako prisutni i javnom životi RH.
5. Svaki kapital je dobrodošao ako nije mafijaški..

Većinu Hrvata zanimaju druge egzistencijalne stvari.

1.Oluja je legitimna vojna akcija u kojoj su počinjeni pojedinačni zločini..
2.Privatno vlasništvo je neotuđivo pravo pojedinca da slobodno raspolaže svojom imovinom.
3. Nitko ništa ne relativizira. Obilježava se se svake godine. Crkva se očitovala o tome, najveći državni dužnosnici također.
4. To jednostavno nije istina...Srbi su itekako prisutni i javnom životi RH.
5. Svaki kapital je dobrodošao ako nije mafijaški..

Većinu Hrvata zanimaju druge egzistencijalne stvari.

Eto . Znaci da od pomirenja nema nista .

hebote, svasta sam vec procitala na ovom forumu, ali ovakav biser jos nisam...
covjece gdje ti, u kom dobu zivis...

Nije to biser,nego istina.
Negde 70-tih godina Dalmacija je imala najezdu zmija otrovnica po otocima.Verovatno zbog duge sushe,Bog ce ga znati, silazile su iz shuma u naselja..
Ne znam cija ideja je bila uvoz mungosa, ali, istina je, doneti su mungosi. Kada je resen problem zmija, nastao je problem kako se resiti prevelikog broja mungosa koji su unistavali letinu....jeli su sve sto im se nadje na putu.

Inace, tacno je i da su od svih turista po Dalmaciji, sve do ratnih godina, ubedljivo najvise para ostavljali Srbi.

Nije to biser,nego istina.
Negde 70-tih godina Dalmacija je imala najezdu zmija otrovnica po otocima.Verovatno zbog duge sushe,Bog ce ga znati, silazile su iz shuma u naselja..
Ne znam cija ideja je bila uvoz mungosa, ali, istina je, doneti su mungosi. Kada je resen problem zmija, nastao je problem kako se resiti prevelikog broja mungosa koji su unistavali letinu....jeli su sve sto im se nadje na putu.

Inace, tacno je i da su od svih turista po Dalmaciji, sve do ratnih godina, ubedljivo najvise para ostavljali Srbi.
Sad isto tako. Ima vas. Volite vi Jadran.z;)z:mrgreen:

Nemam ni ja naročite bojazni ali imam problem sa tim da se odmaram u zemlji u kojoj je Srbin prihvatljiv samo eventualno kao turista. Takođe imam problem sa dolaskom u bilo koju zemlju za koju znam da se nije ogradila od svoje bliske ili dalje nečasne prošlosti i u kojoj žive ljudi koji imaju status građana drugog reda.
O čemu ti to?? Potpredsjednik vlade RH je srbin. SDSS je u vladajućoj koaliciji. Srbi su vraćeni u ustav RH. Zagarantirano vam je pravo na 3 zastupnika u noivom sazivu Sabora. Što bi vi još? Gdje se Hrvati spoiminju u vašem ustavu? Koliko Hrvata sjedi u vašoj skupštini?Koliko Hrvata sjedi u vašoj vladi i ministarstvima? Tko je tu ugrožen?:zroll:

Back