Da li je jugoistok Srbije bas toliko prazan i ocajan?

Ma zaista? U Beču, NE u Lici. Da Tesli otac nije bio sveštenik niko nikada za njega ne bi čuo.

Ako ne umeš da čitaš kartu pročitaj nešto od Matavulja, valjda je on tada o situaciji tamo znao malo bolje nego ti sada?
Pogledajte prilog 1760531
Manje vina, manje vina, to ti je moj savjet!
Niko normalan ne tvrdi da je Tesla završio škole na Velebitu. Ali je zahvaljući tome što je rođen u Lici koja je tada bila u istoj državi sa Bečom i Pragom imao priliku da se školuje u tim gradovima i tu priliku je iskoristio, prethodno se školovao u Karlovcu itd. Da je Tesla rođen u Pirotu on ne bi dobio priliku za svo to školovanje i ostao bi seljak do kraja života.

Poslednja izmena:
Manje vina, manje vina, to ti je moj savjet!
Niko normalan ne tvrdi da je Tesla završio škole na Velebitu. Ali je zahvaljući tome što je rođen u Lici koja je tada bila u istoj državi sa Bečom i Pragom imao priliku da se školuje u tim gradovima i tu priliku je iskoristio, prethodno se školovao u Karlovcu itd. Da je Tesla rođen u Pirotu on ne bi dobio priliku za svo to školovanje i ostao bi seljak.
Sokolović je dobio priliku da postane Veliki Vezir.

Kakva rage bait? Kao neko ko je iz nerazvijenog dela Vojvodine pitam da li je ovo istina i zasto je to tako?

I sam si izneo podatke dostupne na internetu o nerazvijenosti opština na jugu i istoku Srbije (Mapa koju si objavio). Nema potebe za temom koja je ovde postavljena po ko zna koji put.

Uostalom, imaš i brojne novinske članke, kao i diskusije na srpskom internetu o nerazvijenosti i zaostalosti juga Srbije. Dovoljno je samo da proguglaš i dobićeš informacije koje želiš.
A tema je rage bait zbog toga što je postavljena po stoti put i što privlači određeni tip autističnih forumaša koji jedva čekaju da kažu nešto čime će omalovažavati i nipodaštavati jug Srbije i stanovnike koji tamo žive, i zbog toga što od njih nećeš dobiti odgovore, već gomilu gluposti i neistinitih tvrdnji o tome da su stanovnici juga nepismeni potomci Osmanlija i Bugara koji šmrcaju belo i žuto i ako krpe kraj s krajem. Ti autisti obično svojim provokatorskim postovima koji izazivaju negativne reakcije korisnika foruma sa ovih prostora. Imaš na desetine ovakvih rasprava sličnog karaktera, što na ovom forumu, što na drugim portalima o tome kako su ljudi sa juga mentalno nerazvijeni i kako je prizrensko-južnomoravski dijalekat odvratan. Činjenica je da je jug Srbije nerazvijeniji od ostatka Srbije i to jeste problem. Međutim, meni idu na ku*ac ovi kur*evi wikipedia genetičari sa krste koji su samo zastali na nekoj benzinskoj pumpi ovde na jugu da se ispišaju kada su putovali za Grčku na letovanje koji daju sebi za pravo da broje krvna zrnca ovdašnjeg stanovništva i koji odokativno mogu da procene ko je Turčin a ko Bugarin.

Da li je jugoistok Srbije bas toliko prazan i ocajan?
Da ti kao južnjak odgovorim:
1. Prazan je, i biće još prazniji.
2. Zavisi, nekima jeste, nekima nije. Meni je ovde lepo, i ne planiram da se selim.

Poslednja izmena:
Ako odlucim da se vratim u Srbiju, bice to juznije od Kragujevca.

Bez obzira sto se taj deo prazni, meni je lep.
Vojvodina je u prednosti nad krajevima južno od Save i Dunava po dosta toga, ali u jednoj stvari nije. Krajevi južno od pomenutih rjeka su zeleniji/šumovitiji. Zbog toga imaju bolji vazduh i lakše se tamo podnose vrućine nego u Vojvodini.

Vojvodina je u prednosti nad krajevima južno od Save i Dunava po dosta toga, ali u jednoj stvari nije. Krajevi južno od pomenutih rjeka su zeleniji/šumovitiji. Zbog toga imaju bolji vazduh i lakše se tamo podnose vrućine nego u Vojvodini.

Meni nije. Ziveo sam i u Vojvodini i Sumadiji, a i jos juznije.

Odlicno poznajem sve delove Srbije osim istoka (Negotin i Kladovo su mesta u kojima nisam bio, npr.).

Uvek mi je na jugu bilo lepo.
Ne volim guzvu, pa mi to sto ima sve manje ljudi, zapravo i odgovara :D

Ne postoji ništa što bi potkrepilo takve tvrdnje. Svi intelektualci, naučnici i ostale značajne ličnosti za Srbiju i Srbe su bili sa severnih naseobina Srba (Tesla, Pupin, Milanković, Cvijić itd.). Sa juga nikad ništa značajno.

Pogledajte prilog 1760486
Dokazuješ statistikom posle rata u kom je Srbija južno od Save i Dunava izgubila 1,100,000 stanovnika da bi izvesne oslobodila habzburške tamnice naroda?

Back