Da li je jugoistok Srbije bas toliko prazan i ocajan?

Jugoistok Srbije volim pa nisam nepristrasna. Da, pešačila sam od Knjaževca preko Svrljiga do Niša. Sve naj o ljudima tamo, Niš je pokazao da je divan grad, u svim onim protestima, imaju srca. Svrljig nas je dočekao vatrometom velikim, jeste sirotinja, ali svrljiški sveštenik je pešačio sa nama do Niša, svi su se bili podigli. Šta reći, Medijana je jedina opoziciona opština u Srbiji.

Puno puta sam planinarila, pa volim taj deo i zbog prirode, stara planina, Suva, Rtanj, kroz mnogo sela smo prolazili, stanovnici Stare planine su za respekt kako su se organizovali.. oblast Arbinje je divna.. Jug je siromašan, ali ima dosta svesnih ljudi.

Ne znam šta je poenta teme
Mora jug da se dobro shvati , nije to bas laganica kao Sumadija...
Jug ima i cudnu osobinu od sela do sela....sto je cudno ali uzasno vazno , znaci ima sela gde su svi oportunisti , jajare...
Ima sela gde su svi moravci , to nije lose , seljaci , ali pristojni seljaci...naravno malo i zavidni , ima sela koja su ebacka, takva im karma...znaci okrenuti svaleraju , ostalo kao da ih ne interesuje, sto i nije lose kad su mladici i devojke...

Tako da mora pazljivo , i ne na prvu loptu...na prvu loptu sigurna greska...

Zato ja vama ne verujem u vase procene i putopise....ja mogu da se oslonim na svoje autostopiranje, a mogu da to tretiram kao samo blic , jedan snimak..
Desavalo se da u isto selo dodjem kao autostoper i da budem i 10 dana i da znam mnogo toga o selu...Tu pokupis ne samo manifestaciju sela nego i ono sto je motivacija za moral...
Moral to morate ozbiljnije da razumete, ali Srbi obicno ne razumeju sta je moral...stalno ga mesaju sa nekom svojom idealizacijom...
Cak ne mesaju sa svojim personalnim moralom, sto bi bilo podobno ili korektno ..
Recimo to mozemo reci za Srbe, cak i kad imaju neki personalni moral , ne podrzavaju ga i ne uvazavaju ga, jer su uplaseni od moci jednoumlja sredine...
Pa su savitljivi i samim tim i ljigavi prema mediokritetu...
To je bas dosta vazece za Srbe ,a pokazuje koliko ima nasilja jednoumlja i mediokriteta kod Srba...

Tako nije kod drugih nacija i to je dobro sto nije..

Ali uzmimo sad posle 35 godina totalnog nepostojanja Morala, veliko M, sto bi bila uputstva za razvijanje personalnog morala, lokalnog morala, npr ovo svako selo razlicito , drustvenog morala, ili pravnog morala.....Sta mozemo reci?
Ne , nije se razvijao personalni moral...naprotiv, ostala je potreba za jakim jednoumljem pa se razvio nemoral...tj odustvo morala..
Naravno ista vladajuca struktura u drustvu je promovisala pored odsustva morala i oportunizam...samo ne onako naivno kako se obicno misli , pusti oportunizam i svako ce biti oportunista..eeee, nije to tako nego se neguje i razvija, kroz stalne kazne i prednosti ....kvari se narod jer je oportunizam jedno mocno sredstvo upravljanja svakom emocijom, bas svakom, ocas posla izazoves bes, izazoves zadovoljstvo , izazoves depresiju , izazoves osecaj pripadnosti , sta god hoces za 10 minuta mozes da izazoves kod osobe koja je izdresirani oportunista..

Nzm, pročitaj šta sve čovek ovde piše…
Vidim sve od kako sam postao aktivan na forumu. Sve što pišem je zasnovano na onome što sam opazio u životu i zapažam ovde na forumu, sve moje poruke su opažanje o ponašanju Srba gde god da su. Tvoje ime više odgovara za nekoga ko bi trebao da piše o tome, donekle i radiš to. @Oda Nobunaga samo speedranuje banovanje, ako nisi skontao.

Vidim sve od kako sam postao aktivan na forumu. Sve što pišem je zasnovano na onome što sam opazio u životu i zapažam ovde na forumu, sve moje poruke su opažanje o ponašanju Srba gde god da su. Tvoje ime više odgovara za nekoga ko bi trebao da piše o tome, donekle i radiš to. @Oda Nobunaga samo speedranuje banovanje, ako nisi skontao.
Nije samo on u pitanju, da si malo pratio temu uvideo bi da je kolega @Krishna nekako toliko veliki Srbin da ovde čovek pokušava da i “po svom osećaju” određuje i ko je Srbin a ko ne.

Motao dam da mu skrenem pažnju na najfundamentalniju razliku između epske poezije i epske istorije, masa ljudi se ovde osetila ozbiljno pogođena njegovim pisanjem, i čovek opet tera dalje.

Mora jug da se dobro shvati , nije to bas laganica kao Sumadija...
Jug ima i cudnu osobinu od sela do sela....sto je cudno ali uzasno vazno , znaci ima sela gde su svi oportunisti , jajare...
Ima sela gde su svi moravci , to nije lose , seljaci , ali pristojni seljaci...naravno malo i zavidni , ima sela koja su ebacka, takva im karma...znaci okrenuti svaleraju , ostalo kao da ih ne interesuje, sto i nije lose kad su mladici i devojke...

Tako da mora pazljivo , i ne na prvu loptu...na prvu loptu sigurna greska...

Zato ja vama ne verujem u vase procene i putopise....ja mogu da se oslonim na svoje autostopiranje, a mogu da to tretiram kao samo blic , jedan snimak..
Desavalo se da u isto selo dodjem kao autostoper i da budem i 10 dana i da znam mnogo toga o selu...Tu pokupis ne samo manifestaciju sela nego i ono sto je motivacija za moral...
Moral to morate ozbiljnije da razumete, ali Srbi obicno ne razumeju sta je moral...stalno ga mesaju sa nekom svojom idealizacijom...
Cak ne mesaju sa svojim personalnim moralom, sto bi bilo podobno ili korektno ..
Recimo to mozemo reci za Srbe, cak i kad imaju neki personalni moral , ne podrzavaju ga i ne uvazavaju ga, jer su uplaseni od moci jednoumlja sredine...
To je bas dosta vazece za Srbe ,a pokazuje koliko ima nasilja jednoumlja i mediokriteta kod Srba...

Tako nije kod drugih nacija i to je dobro sto nije..

Ali uzmimo sad posle 35 godina totalnog nepostojanja Morala, veliko M, sto bi bila uputstva za razvijanje personalnog morala, lokalnog morala, npr ovo svako selo razlicito , drustvenog morala, ili pravnog morala.....Sta mozemo reci?
Ne , nije se razvijao personalni moral...naprotiv, ostala je potreba za jakim jednoumljem pa se razvio nemoral...tj odustvo morala..
Naravno ista vladajuca struktura u drustvu je promovisala pored odsustva morala i oportunizam...samo ne onako naivno kako se obicno misli , pusti oportunizam i svako ce biti oportunista..eeee, nije to tako nego se neguje i razvija, kroz stalne kazne i prednosti ....kvari se narod jer je oportunizam jedno mocno sredstvo upravljanja svakom emocijom, bas svakom, ocas posla izazoves bes, izazoves zadovoljstvo , izazoves depresiju , izazoves osecaj pripadnosti , sta god hoces za 10 minuta mozes da izazoves kod osobe koja je izdresirani oportunista..
Pa da, oportunizam i pokvarenost se sakriva sa jednoumljem, a niko zapravo ne veruje u bilo koju ideju koja treba da objedinjuje sve. Takođe da ne spomenemo lažni ponos koji je samo maska da se ne otkrije pokvarenost i nesposobnost, tu dolazi strah od strane odstranjenja iz zajednice koji su opisao ovde:

"Recimo to mozemo reci za Srbe, cak i kad imaju neki personalni moral , ne podrzavaju ga i ne uvazavaju ga, jer su uplaseni od moci jednoumlja sredine...
To je bas dosta vazece za Srbe ,a pokazuje koliko ima nasilja jednoumlja i mediokriteta kod Srba..."

Nije dzabe sto sam rekao nesto cudno , da je bolje da se oslobode sve inicijative, a da se propisu stroga pravila sta moze sta ne moze na jugu...

Jer mnoga mesta na jugu nemaju samoinicijative i onda ih progutaju lovani sa mnogo love a vrlo bezobrazni i nakaradni , sljam...
I pristace i postace i oni sljam, bunice se ali ce postati sljam...
Ekonomski ce se saviti pa samim tim i na svim ostalim mestima..

Zato je bolje kad im ustanovis okvir i pustis ih da mozgaju kako da se aktiviraju..
Ali svaka vlast to zloupotrebljava i radu upravo suprotno , posalje male mocnike koji iskoriste i nadju par desetina ljudi koje pokvare do maksimuma..

Nije samo on u pitanju, da si malo pratio temu uvideo bi da je kolega @Krishna nekako toliko veliki Srbin da ovde bukvalno pokušava da određuje i ko je Srbin a ko ne.

Motao dam da mu skrenem pažnju na najfundamentalniju razliku između epske poezije i epske istorije, masa ljudi se ovde osetila ozbiljno pogođena njegovim pisanjem, i čovek opet tera dalje.
Vidim i ko je Krišna, lik je Krajišnik kao i ja, ne treba mu dugo da ga uhvati ponos i onda određuje ko sme kako da se odeva. Zato sam i spomenuo iskustvo oca od onog mog prijatelja iz Prokuplja kada je poslat u sklopu JNA da brane Krajine, pa su ih ovi ismevali da nisu pravi Srbi. Ja neću da se rugam @Krishna za to kako je on prošao od strane Srba u Srbiji, ali neću ni dati sebi da me ni jedna ni druga strana Srba emotivno manipuliše.

Vidim i ko je Krišna, lik je Krajišnik kao i ja, ne treba mu dugo da ga uhvati ponos i onda određuje ko sme kako da se odeva. Zato sam i spomenuo iskustvo oca od onog mog prijatelja iz Prokuplja kada je poslat u sklopu JNA da brane Krajine, pa su ih ovi ismevali da nisu pravi Srbi. Ja neću da se rugam @Krishna za to kako je on prošao od strane Srba u Srbiji, ali neću ni dati sebi da me ni jedna ni druga strana Srba emotivno manipuliše.
Nekako se čovek spetljao pa se dohvatio epike, pa ispade da su Šojićevi Piroćanci tukli Bugare u odnosu 4:1 za drugu stranu, i to prsa u prsa,i kad čovek video ovo počeo i o “rezultatima izbora u južnoj Srbiji”, onda je već moralo i o rezultatima izbora u Krajini.

E8D2D84A-AB28-4C5C-948B-41D40DC61342.jpeg

Izvor pokvarenosti kod seljaka je glupost i zelja da se prosiri prostor dejstva, tj autoriteta...shvatite to kao mali kompleksasi...ili diktatori...
Jer onda ne postuju iskustvo i inteligenciju i gledaju da zatru , zluopotrebe i eliminisu konkurenciju , a ne da saradjuju sa konkurencijom, otud ono da komsiji umre krava...
Tacnije to je posledica sitnih prestupa nepostavljanja i nepostovanja granica..

Milion puta sam video kako se seljaci sale jedni sa drugima, ali to nije smesno..
Posaditi vocku na samoj granici , medji , je penal jer senka pada 10m u dvoriste komsije...ili sitno potkradanje dva tri reda paprike i paradajza na prolaznoj njivi , putu..

Kao kompenzuje se to posle sa kilo jabuka i slicno , ali to nisu bas smesne sale...sitne pakosti...
Ali to je nekako karakter naroda, testiranje da li ce komsija biti mekan pa da ga ebemo svi ili ce da se ljuti pa ce mozda da ga uvazavamo , a ako je neki sa zestokim histerezisom , onda ce jednom samo da izbije sukob jer ce da nas opauci kocem pa smo 20 dana sa kragnom i vise nikad nismo saljivo dobro sa komsijom..

A kad im kazes nemoj , svi negiraju i sprdaju se sa komsijskim upozorenjem sto je jos gore...

Ima u selima i pametnih seljaka i seljanki , a da nisu inteligentni , nego su samo pametni ..
Kad pomognu kad ti treba, npr ima zena koje ce doci da ti mese ako imas slavu , ne traze nista, ili kad imas pokojnika, to znaci puno ....
Nije da im se vraca dobrim, ali vraca im se od nekih...i tako oni imaju sigurnu procenu sa kim treba razvijati , a sa kim ne..

Da se ne zanosimo da su svi ljudi dobri ili da su dobri za saradnju , ja znam da pola nisu...bar pola...jednostavno ne mogu da se kontrolisu , imaju ocekivanja kao budale i majmuni , najbolje ih je drzati na poklon za poklon , to je najbolje...sto redje i na tom nivou...
Sve ostalo su pogani , dobra rec za njih , a ovako su ubedjeni da su dobrice i postenjacine i slicno ...

Vidim i ko je Krišna, lik je Krajišnik kao i ja, ne treba mu dugo da ga uhvati ponos i onda određuje ko sme kako da se odeva. Zato sam i spomenuo iskustvo oca od onog mog prijatelja iz Prokuplja kada je poslat u sklopu JNA da brane Krajine, pa su ih ovi ismevali da nisu pravi Srbi. Ja neću da se rugam
I drugi mogu da imaju ponos. @Krishna

Da li je jugoistok Srbije bas toliko prazan i ocajan?

Na zalost, na prvi pogled se cini da jeste jer je sve propalo i estetski ruznjikavo.

Na drugi, onaj realisticniji, kulturan svet u Srbiji zivi povuceno u nekom Nisu.
Zaista!

Ne zelim nikoga da uvredim, ali Nis je za ovo gde mi je sada adresa suva ljubaznost.
Nacin zivota, odnos prema gostu, ton kojim se obracaju ljudima, ponasanje u saobracaju, hvalisanje...Beograd se pretvara u JA radim, JA sam bio, JA sam kupio, JA sam platio...da ti je muka da razgovaras sa ljudima. Dozivela sam da me arhitekta ubedjuje da postoji osam knjiga Hari Potera jer je ON ulozio u dva meseca hiljadu i po evra u romane epske fantastike. Kunem se bogom! Gledas ga i ne znas sta da kazes osim da pomislis kako nije fora uloziti vec procitati.

Kulturan, povucen, miran i tih juznjacki zivalj, neretko odskolovan gimnazijama i solidnim niskim fakultetima.

Sraman je odnos prema jugu.
Nijedan rat sa tog juga poceo nije. Ni jedan jedini!

Izvor pokvarenosti kod seljaka je glupost i zelja da se prosiri prostor dejstva, tj autoriteta...shvatite to kao mali kompleksasi...ili diktatori...
Jer onda ne postuju iskustvo i inteligenciju i gledaju da zatru , zluopotrebe i eliminisu konkurenciju , a ne da saradjuju sa konkurencijom, otud ono da komsiji umre krava...
Tacnije to je posledica sitnih prestupa nepostavljanja i nepostovanja granica..

Milion puta sam video kako se seljaci sale jedni sa drugima, ali to nije smesno..
Posaditi vocku na samoj granici , medji , je penal jer senka pada 10m u dvoriste komsije...ili sitno potkradanje dva tri reda paprike i paradajza na prolaznoj njivi , putu..

Kao kompenzuje se to posle sa kilo jabuka i slicno , ali to nisu bas smesne sale...sitne pakosti...
Ali to je nekako karakter naroda, testiranje da li ce komsija biti mekan pa da ga ebemo svi ili ce da se ljuti pa ce mozda da ga uvazavamo , a ako je neki sa zestokim histerezisom , onda ce jednom samo da izbije sukob jer ce da nas opauci kocem pa smo 20 dana sa kragnom i vise nikad nismo saljivo dobro sa komsijom..

A kad im kazes nemoj , svi negiraju i sprdaju se sa komsijskim upozorenjem sto je jos gore...

Ima u selima i pametnih seljaka i seljanki , a da nisu inteligentni , nego su samo pametni ..
Kad pomognu kad ti treba, npr ima zena koje ce doci da ti mese ako imas slavu , ne traze nista, ili kad imas pokojnika, to znaci puno ....
Nije da im se vraca dobrim, ali vraca im se od nekih...i tako oni imaju sigurnu procenu sa kim treba razvijati , a sa kim ne..

Da se ne zanosimo da su svi ljudi dobri ili da su dobri za saradnju , ja znam da pola nisu...bar pola...jednostavno ne mogu da se kontrolisu , imaju ocekivanja kao budale i majmuni , najbolje ih je drzati na poklon za poklon , to je najbolje...sto redje i na tom nivou...
Sve ostalo su pogani , dobra rec za njih , a ovako su ubedjeni da su dobrice i postenjacine i slicno ...
Zašto je u Evropi srpski seljak takav, a npr. francuski, nemački, ruski, italijanski u proseku nisu takvi jer očito bolje se slože i postignu nešto za razliku od našeg seljaka. Koje je tvoje viđenje?

Deco, nemojte se svađati... Samo Sloga Srbina Spasava :heart2:
Ja se ne bih slozio sa ovim...

Sociologija moze spasiti srbe kad nauce da postavljaju granicu...u svom ponasanju..
Jer onda ce biti bolji komsiluk, ovako su uzasan komsiluk, sto pokazuje jasno raspolozenje komsija, hrvati ne podnose krajisnike, bosanci bosanske srbe, siptari kosovare...
A izmimo vojvodinu , nisu tamo bele lale, ali se mnogo vise uvazavaju upravo zbog postojanja granica u ponasanju....

Ali za to treba biti ili pametan ili inteligentan, a i jedno i drugo fali Srbima...
Sad imamo problem i sa Djavolom..

Hteli vi to da priznate ili ne, javno dominantno je Djavolje..
Ne Bozije, nego Djavolje..
Zato sad imate toliku otvorenost prema zlu , toliko je lakse uspeti ako si zao i pakostan, ako imas zle namere i gajis zle odnose...

Poverenje je takodje ka zlu, ako prodajete nesto i naglasite da neko ima stetu , svi vam veruju da ce projekat uspeti , jer jasno je da je neko ostecen, ali kad nema toga, onda nesto krijete...

Nije dzabe sto sam rekao nesto cudno , da je bolje da se oslobode sve inicijative, a da se propisu stroga pravila sta moze sta ne moze na jugu...

Jer mnoga mesta na jugu nemaju samoinicijative i onda ih progutaju lovani sa mnogo love a vrlo bezobrazni i nakaradni , sljam...
I pristace i postace i oni sljam, bunice se ali ce postati sljam...
Ekonomski ce se saviti pa samim tim i na svim ostalim mestima..

Zato je bolje kad im ustanovis okvir i pustis ih da mozgaju kako da se aktiviraju..
Ali svaka vlast to zloupotrebljava i radu upravo suprotno , posalje male mocnike koji iskoriste i nadju par desetina ljudi koje pokvare do maksimuma..
Koji tebi deo nedostaje da shvatis da je apsolutna koncentracija svega (i dobrog i loseg) u glavnom gradu?
Zivis li ti u Srbiji? Ako zivis, neshvatljivo je ovo sto pises.

Zašto je u Evropi srpski seljak takav, a npr. francuski, nemački, ruski, italijanski u proseku nisu takvi jer očito bolje se slože i postignu nešto za razliku od našeg seljaka. Koje je tvoje viđenje?
Evo ti moja praksa...devojka je bila iz jednog vojvodjanskog sela punog sa doseljenicima iz bosne..

I zali se da kad je kisa ne mogu da im odvoze mleko sa tih izdvojenih farmi , jer nemaju put...
Ja okrenem par brojeva i nadjem zamenika ministra za infrastrukturu , masinac, popricamo i on mi kaze prave put u blizini , skidaju staru kaldrmu , i voze za ns na deponiju , to je plan..
Ja kazem jel moze da usmerite kocku na susedno selo , 7km puta, od 10km kocke, dovezete par masina sto treba, ali sve vam je tu vec blizu 15 km daleko , ustedite na gorivu za prevoz do NS, i na odlaganju kocki , samo 5 radnika ili 10 koliko treba da poredjaju kocku , a dobiju seljani put do tih farmi..

Zamenik ministra slusa, kaze , da propustim racunicu kroz papire pa cu ti javiti...
Stigne odobrenje, samo kaze treba mu saglasnost mz, tj sela za taj put, nek se skupe seljaci , grupa od 20, a vec je potpisivalo peticiju njih 100 seljaka i spremni bili da plate 4700e po km puta...
Toliko o ceni SNS o 20 mil evra po km puta...iz novina..

I ja zovnem brata te devojke i kazem ti budi glavni nabavi mi potpise izaberi predstavnika, odredi nekog ko ce da iznese par stolova i nesto jece i pice i dobicete put do farmi , 10 farmi inace ima odvojeno od sela..
Namerno nisam hteo da se mesam da ja pravim troskove, odredjujem organizaciju , nego racunam vec su uspeli da se dogovore za 4700 jos lakse je kad je dzabe..

Ali sipak, seljaci postavljaju pitanje ko je doveo put u selo i podzapaju se i nikako da se dogovore..
I ja zovem jos par puta, i kazem ako se ne dogovorite, propada prilika, imate jos nekoliko dana, vec me zamenik ministra pita, sta je zapelo , covek hoce da mi ucini , svidja mu se predlog, racunica kaze da se i njima isplati...manji troskovi , a cini meni..

Ali nista...ne bi nista..

Nacin na koji se to radi je biti nemilosrdan sa budalama.
To znaci cujes info da su spremni da plate 4700e, dodjes sa predlogom 4800e po km puta, da pocnu da se ujedinjuju u raspravi da li da daju 100e vise, , uopste ne kosta nista, ali to ne pricas, nego ih ujedinjujes oko para, da li da se otvore jos 100e..
Pa onda im kao ucinis tako sto im gratis obecas parking od 10 parking mesta kod bus stanice koja je obicno mesto na lokalnom putu , ali uz parking mogu da tu parkiraju pa da idu posle busem za grad... Seljacka racunica,
I onda kad pristanu na 4800e, onda lepo pokupis pare, platis porez , a ostatak para platis jece i pice i par devojcica koje ce da se maju 3 dana oko zamenika ministra i inzenjera koji ce da rade taj put bar na pocetku , da to lepo krene...

Posle ce i seljaci malo da caste....radnike...

I tako se radi kad su Srbi u pitanju a posao je..
A ne da cekas da se dogovore, ko je doveo put besplatno u selo...
Jer taj jedan postaje vazan uzasno i skoro veciti predsednik sela...

Na zalost, na prvi pogled se cini da jeste jer je sve propalo i estetski ruznjikavo.

Na drugi, onaj realisticniji, kulturan svet u Srbiji zivi povuceno u nekom Nisu.
Zaista!

Ne zelim nikoga da uvredim, ali Nis je za ovo gde mi je sada adresa suva ljubaznost.
Nacin zivota, odnos prema gostu, ton kojim se obracaju ljudima, ponasanje u saobracaju, hvalisanje...Beograd se pretvara u JA radim, JA sam bio, JA sam kupio, JA sam platio...da ti je muka da razgovaras sa ljudima. Dozivela sam da me arhitekta ubedjuje da postoji osam knjiga Hari Potera jer je ON ulozio u dva meseca hiljadu i po evra u romane epske fantastike. Kunem se bogom! Gledas ga i ne znas sta da kazes osim da pomislis kako nije fora uloziti vec procitati.

Kulturan, povucen, miran i tih juznjacki zivalj, neretko odskolovan gimnazijama i solidnim niskim fakultetima.

Sraman je odnos prema jugu.
Nijedan rat sa tog juga poceo nije. Ni jedan jedini!

Zelja mi je otici u Nis. Ovaj put necu toliko juzno ici.

Ја прије доласка на Крижарницу нијесам знао да постоји Дуци Симоновић, нијесам знао за Латинку Перовић (тј. знао сам да постоји нека баба Латинка , али да је архинепријатељ и ноћна мора трећесрбијанаца, нисам могао да замислим да је тако утицајна. Нијесам знао за Мила Ломпара (знао сам за Милета Лојпура). Нијесам знао колико се разликују Срби са ове и са оне стране Дрине. Ма, свашта нијесам знао.
To neznanje se kod tebe nije promjenilo do danas. :mrgreen:

Pa ne mozes taj odgovor jer ne kazuje nista....ja znam da mogu neverovatne stvari da odradim, jer sam odradjivao neverovatne stvari....moja procena sta je moguce je totalno razlicita od nekog stereotipa...

Sa druge strane, moja procena odradivog je zavisna i od nacina moci koju poseduje neko ko upravlja procesom, npr ako vidim jajaru sa ledjima, procena je totalno drugacija za drugacije namere i okruzenja nego kad ja treba da odradim posao...
On moze ono sto je blize ocekivanjima jajara , znaci ogromne marze, ogromne ugradnje, 10x vise od prave cene, sve nasiroko , nasilje i svaleraj i masovno podvodjenje udatih zena i cerki , bas kao u filmu zivot je lep..

To je stvarnost naroda koji je oportunisticki , i to ima u filmu , lazar ristovski i slavko stimac glume u tom filmu...i onaj glumac sto lici na direktora Dedinja..

Back