Da li je jugoistok Srbije bas toliko prazan i ocajan?

Pa nije neki odraz junaštva i časti biti poltron svake vlasti.
Kakvi BRE poltroni? Ispadoše svi ti južnjački seljaci na koje pljuješ dostojniji tvog nika od tebe.

Ko je dostojniji srednjovekovnog Japana i Ode Nobunage? Možda ipak ti? :kafa:

88EFD70A-CC81-4784-8976-596F2C9DFBA2.jpeg

U mojoj struci (tech) doktorat ne znači mnogo, genius. Uostalom, verovatno sam duplo mlađi od tebe pa nije kao da nemam vremena i za to.
Really, a PhD somehow “does does not matter” in Tech? Sure.

You know, for that you need to complete your undergraduate degree first. Or maybe you could solve some problem of some really peculiar sort, something like x = x + 1.

Ne znaju da turističke organizacije da naprave reklamu i da ponude ono što imaju. Slabo je to sto se nudi. Drzava je taj deo zaboravila. Samo Kop i Zlatibor. Ulaganja idu Vojvodina, Sumadija, Moravski okrug i Zapadna Srbija. Za posao i zivot. Neke stvari su jeftinije kao stanovi, kafici, restorani. Zivot je malo jeftiniji. Konkretno za one koji rade u Zijin to je sve bagatela sa masnim platama. Odatle je drzava prodajom digla ruke i (pro)dala. Ta ista kompanija je kupila lanac hotela na Staroj planini Falkensteiner. Sad je i to kineziše.

Problem je u tome što svaki dan spominju Srbe zapadno od Drine i za sve što se dešava u Srbiji krive upravo Prekodrince.
Jednostavno izazivaju na reakciju.To nije ponekad,nego svakodnevno.
Јер их неко тера да подржавају сатрапа на власти? Не.
Дакле ко их ****, продају веру за вечеру.

@Paula је са студентима обилазила Србију пешачењем.

Па је била и на југоистоку. Поредила је Шумадију и Југоисток, које је препешачила и видела.

Она може да ти одговори на питање (ако већ није).

Ima ovde popriličan broj forumaša iz Srbije sa stavovima koje ja prije dolaska na krstaricu nikad nisam prije pročito ni čuo od ljudi iz Srbije.Dzonidzon,zan Pjer, Mystic+,38iak itd.

Ја прије доласка на Крижарницу нијесам знао да постоји Дуци Симоновић, нијесам знао за Латинку Перовић (тј. знао сам да постоји нека баба Латинка , али да је архинепријатељ и ноћна мора трећесрбијанаца, нисам могао да замислим да је тако утицајна. Нијесам знао за Мила Ломпара (знао сам за Милета Лојпура). Нијесам знао колико се разликују Срби са ове и са оне стране Дрине. Ма, свашта нијесам знао.

Jugoistok Srbije volim pa nisam nepristrasna. Da, pešačila sam od Knjaževca preko Svrljiga do Niša. Sve naj o ljudima tamo, Niš je pokazao da je divan grad, u svim onim protestima, imaju srca. Svrljig nas je dočekao vatrometom velikim, jeste sirotinja, ali svrljiški sveštenik je pešačio sa nama do Niša, svi su se bili podigli. Šta reći, Medijana je jedina opoziciona opština u Srbiji.

Puno puta sam planinarila, pa volim taj deo i zbog prirode, stara planina, Suva, Rtanj, kroz mnogo sela smo prolazili, stanovnici Stare planine su za respekt kako su se organizovali.. oblast Arbinje je divna.. Jug je siromašan, ali ima dosta svesnih ljudi.

Ne znam šta je poenta teme

Back