Schrodinger
Elita
- Poruka
- 16.188
Ne treba ako se pretvori u dinareZa 200 evra kamate mesečno ti treba milion evra u banci, bolje onda da se kupi drugi stan pa da se izdaje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne treba ako se pretvori u dinareZa 200 evra kamate mesečno ti treba milion evra u banci, bolje onda da se kupi drugi stan pa da se izdaje.
Za 200 evra kamate mesečno ti treba milion evra u banci, bolje onda da se kupi drugi stan pa da se izdaje. Neka bude stan od 40 kvadrata na novom beogradu po ceni kvadrata od 3000 evra.
Za mnoge žene je svaki brak računica. Sigurno neće da se uda za siromašnog ili za golju.Ljubav je emocija i ne meri se materijalnim stvarima.
Ako se to nesto meri materijalnim - to nesto se ne zove ljubav.
Nađi mi neki pravi primer pa da oročim. 200 evra mesečno ili godišnje?На динарску штедњу је 50 000 е довољно за скоро 200 е.
Za mene se moja udala u trenutku kad sam dao otkaz i pokrenuo sopstveni biznis, sve ulozio u posao i kriptovalute i bio bez centa u dzepuZa mnoge žene je svaki brak računica. Sigurno neće da se uda za siromašnog ili za golju.
Za iznose do 5.000.000 RSD: 4,40%NKS; 4,40%EKSNađi mi neki pravi primer pa da oročim. 200 evra mesečno ili godišnje?
Za iznose do 5.000.000 RSD: 4,40%NKS; 4,40%EKS
https://www.nlbkb.rs/stanovnistvo/stednja-i-investicije/dinarska-stednja
4,4 % годишње. На динарску штедњу нема пореза.
Дакле, за 50 000 евра, месечно се узме 21 000 динџи.
Додуше, једном годишње се узима цела сума, а не месечно.
Поштанска штедионица је имала рентну штедњу, где се месечно исплаћивала камата, али чини ми се да им на сајту нису ажурирани подаци.
Sve se lepo stavi u ugovor pred sudom. Nema laži, nema prevare. Isplati joj se koliko je uložila ili dobija pola stana ako "izdrži" do kraja. Hehe a nadam se da bi pobedila ljubav i da bi ostali zajedno i posle.U ovakvom scenariju samo ona bi rizikovala jer nema garancije da bi joj dao pola stana.
Šta ako te izleči a ti se odljubiš od nje i isteraš je iz stana.
Još je od ostalih 500 evra plaćala popravke, krečenja, kupovinu bele tehnike, zajednička letovanja, izlaske...
Gde je bila ...šta je radila...
Od ostalih 500 evra je sve njena dobra volja, njen izbor.Sve se lepo stavi u ugovor pred sudom. Nema laži, nema prevare. Isplati joj se koliko je uložila ili dobija pola stana ako "izdrži" do kraja. Hehe a nadam se da bi pobedila ljubav i da bi ostali zajedno i posle.
Da mi nisi rekao, ne bih znao, hvala ti, mnogo mi je pomoglo za neke dalje planove i ulaganja. Mada nije sigurno kad je dinar u pitanju, uvek može inflacija ili šta već još.Za iznose do 5.000.000 RSD: 4,40%NKS; 4,40%EKS
Поштанска штедионица је имала рентну штедњу, где се месечно исплаћивала камата, али чини ми се да им на сајту нису ажурирани подаци.
1000 dinara dnevno, za 70 hiljada evra.Za iznose do 5.000.000 RSD: 4,40%NKS; 4,40%EKS
Pa i prvih 500 evra je njena dobra volja, izbor.Od ostalih 500 evra je sve njena dobra volja, njen izbor.
Prvih 500 evra bi bilo obavezno pod ugovorom. Krečenje nije mesečno nego godišnje pa kad se podeli ispadne 200 dinara dnevno, hehe. A da računamo da tehnika već postoji, kvalitetna koja se ne kvari lako i jako dugo traje. Bar dok traje ugovor. Neka ona ide na letovanje, ne mora mene da vodi, i onako ne volim more. Hehe i to je jednom godišnje.Pa i prvih 500 evra je njena dobra volja, izbor.
Zašto se letovanje ne bi računalo. Krečenje i popravke su obavezni, kao i kupovanje tehnike. Ne možeš da računaš samo hranu i račune.
Čekaj, sad računaš dnevno.Prvih 500 evra bi bilo obavezno pod ugovorom. Krečenje nije mesečno nego godišnje pa kad se podeli ispadne 200 dinara dnevno, hehe.
Haha, pa da zvuči jeftinije.Čekaj, sad računaš dnevno.![]()
otplatila je četvrtinu jer je potrošila pola struje i pola krompira koji ste pojelijer je kroz životne troškove praktično otplatila pola?
A šta je ETF?ETF-ovi rastu 6-8 posto godisnje![]()
E to, to. Onda 20 godina da plaća?otplatila je četvrtinu jer je potrošila pola struje i pola krompira koji ste pojeli
plus nije plaćala kiriju
Haha, pa da zvuči jeftinije.
Pa meni se ništa nije pokvarilo za 15 godina, tako da ako je novo, i onako je u garanciji, ne idem u bioskop, ne pijem kafu, ne izlazim, ne moraju pokloni, gosti mogu da jedu od našeg ručka, hahahaha.A popravke? Hteo bi da uglaviš u ugovor da se za 10 godina ništa ne pokvari.
I ništa novo ne zatreba. Nigde da se ne ide. Bioskop ništa, kafa, izlazak... Nikom pokloni da se kupe, gosti da se dočekaju...
Bitno da ti nisi tražio, sad ako ona hoće ne ljutiš se
I ako se ipak nešto pokvari njoj na volju ako hoće da popravi.![]()
Dosta ljudi pravi ugovore u Holandiji o raspodjeli imovine obicno 2/3 meni jedna tebi ali mi je to veoma ruzan nacin ja to nisam radio. Razumijem ako je covjek multimiloner pa treba 100 milona raspodjeliti da se u tom slucaju pravi ugovor ali za ovu sicu kao mi mi je ruzno.Primer:
Imam stan koji danas vredi oko 120.000 evra. Radio sam godinama, štedio, ulagao, i sad imam svoj krov nad glavom. Nisam nasledio, nisam dobio – zaradio sam ga.
Sada sam u vezi sa devojkom koju volim i planiramo brak. Nemamo u planu decu. Ne tražim od nje nikakav miraz, i naravno da želim da živimo zajedno u tom stanu.
Ali evo gde dolazimo do pitanja: šta je fer?
Ako ja unesem stan, a ona nema ništa – da li je pošteno da se samo useljava i živi potpuno besplatno?
Ja više ne mogu da radim (iz zdravstvenih razloga). Njena plata je oko 1000 evra mesečno. Troškovi za nas dvoje (hrana + računi) su oko 500 evra mesečno.
Znači, ako ona pokriva te troškove narednih 10 godina, to je ukupno 60.000 evra.
E sad pitanje:
Da li je pošteno da nakon tih 10 godina njoj pripadne 50% stana, jer je kroz životne troškove praktično otplatila pola?
Ili treba da bude samo "podstanar bez rente", jer živi kod mene? Ili možda uopšte nije realno gledati to kao otplatu, jer stan nije na prodaju?
Ne planiramo decu, ne radi se o nekoj tradicionalnoj podeli uloga, ovo je više pravno-moralno-finansijsko pitanje ravnoteže u vezi.
Šta vi mislite – da li se ljubav meri u evrima, ili je fer tražiti finansijsku ravnotežu u partnerstvu?
Pa velikoj većini 100 hiljada evra nije sića. I to je sve što imaju.Dosta ljudi pravi ugovore u Holandiji o raspodjeli imovine obicno 2/3 meni jedna tebi ali mi je to veoma ruzan nacin ja to nisam radio. Razumijem ako je covjek multimiloner pa treba 100 milona raspodjeliti da se u tom slucaju pravi ugovor ali za ovu sicu kao mi mi je ruzno.