Da li je Drazi mesto na fresci?

Њихови очеви су убијали свештенике, дотични могу само да сагну главе и да се стиде.
Сви који су се борили за Броза су допринели данашњем стању сршске државе и народа.
Zločina je bilo na sve strane, niko ne glorifikuje ili opravdava sve to što se radilo. Bratoubilački rat koji i dan danas traje.

Докази су у комунистичким документима, није мој проблем што ти ништа не читаш.
Да им се војска не би побунила морали су двојицу стрељати а Месића склонити у Славионију.
Зар теби треба већи доказ од Туђмана ко су били партизани?
Moj deda i njegov brat su bili partizani, 90 posto partizanskog pokreta (bar tako kažu) su činili Srbi.

Дража ће бити проглашен за мученика, као и многи пре њега који су дали животе за државу, народ и цркву.
Pa kada Katolička Crkva proglasi Stepinca za blaženog ili sveca nemojte se čuditi. Mada sam stava da ni Draža ni Stepinac tako nešto ne zaslužuju ali nisam merodavan da dajem odgovore za tako nešto.

Moj deda i njegov brat su bili partizani, 90 posto partizanskog pokreta (bar tako kažu) su činili Srbi.
Будале и основни кривци за све што нам се догодило и још увек догађа.
Никада се нећемо опоравити, нестаћемо и између многих то можемо захвалити твоме деди и његовом брату.

Будале и основни кривци за све што нам се догодило и још увек догађа.
Никада се нећемо опоравити, нестаћемо и између многих то можемо захвалити твоме деди и његовом брату.
Da oni nisu uzeli oružje u ruke ustaše bi poklale sve živo sve do Drine i niko ih ne bi zaustavio u tome.

Pa kada Katolička Crkva proglasi Stepinca za blaženog ili sveca nemojte se čuditi. Mada sam stava da ni Draža ni Stepinac tako nešto ne zaslužuju ali nisam merodavan da dajem odgovore za tako nešto.
Шта мене либо рацку кога они проглашавају за било шта?
Шта ја имам са црквом чији свештеници су главни организатори покоља над мојим народом?

Као на Козари? Већ сам ти рекао да си неук, партизани су поспешили српско страдање
за барем 50%.
Kako da ne, pa ne bi se moj deda i njegov brat i cela njihova rodbina borili do kraja u njima. Oni su u partizane otišli da se spase ustaškog pogroma. Ti si čovek ispunjen mržnjom. Sredi se malo. Ako je neko tvoj bio u četnicima to tebe proglašava krivim za bilo šta, ti nemaš veze sa tim.

Bratoubilački rat su izazvali ljudi željni vlasti.
Видиш колико си напредовао за само пола сата правих смерница.
Замисли колико ћеш тек напредовати за пар година ако сада почнеш да читаш и истражујеш.
А сад питање, ко су ти људи? Ко се борио да преузме власт од краља?
Ко је вршио нелегалну револуцију у току окупације?

Kako da ne, pa ne bi se moj deda i njegov brat i cela njihova rodbina borili do kraja u njima. Oni su u partizane otišli da se spase ustaškog pogroma. Ti si čovek ispunjen mržnjom. Sredi se malo. Ako je neko tvoj bio u četnicima to tebe proglašava krivim za bilo šta, ti nemaš veze sa tim.
Ко им је чувао мајке, жене, децу, рођаке, док су се они смуцали од Вардара до Триглава?
Негираш страдање српског народа Козаре док их фол партизани бране?

Ко им је чувао мајке, жене, децу, рођаке, док су се они смуцали од Вардара до Триглава?
Негираш страдање српског народа Козаре док их фол партизани бране?
Sami su ih čuvali i sačuvali, svojim oružjem i svojom hrabrošću. Nisu ni Amerikanci ni Rusi došli da ih brane.

Kralj je pao mrtav još od prvog metka. Odmah zatim ubijen je i general Laza Petrović. Tela kralja i kraljice su bačena preko prozora. Iste noći ubijena su kraljičina braća Nikodije i Nikola Ljunjevice od vojnika, kojima je komandirao potporučnik Vojislav Tankosić; predsednik vlade đeneral Cincar-Marković i ministar vojni đeneral Milovan Pavlović ubijeni su kod svojih kuća. Treći član Cincar-Markovićeve vlade, ministar unutrašnjih poslova Velja Todorović, koji je isto tako trebao biti ubijen, bio je teško ranjen i živeo je sve do 1922.
:lol:

и ти могао мало више да читаш а мало мање да понављаш...

Pogledajte prilog 1538138
Pogledajte prilog 1538139
Pogledajte prilog 1538140
Ima gomila svedocanstva prezivelih da su cetnici cinili zlocine
Ako zoves sebe, ili te smatraju, cetnickim komadantom onda snosis deo krivice za te zlocine
Ne mozes biti odgovoran samo za dobro a za lose - to je neko drugi.

Ne, nije mu mesto u crkvi. I to ne zbog toga što sam pro-partizanski i mrzim Dražu već smatram da nikome ko je živeo u iole savremenom dobu nije mesto na fresci. Crkva koja kanonizuje ljude od krvi i mesa koji su koračali zemljom u savremenom dobu samo pravi sprdnju od sebe. Naravno da u 20. i 21. veku ne može živeti ni svetac, ni mučenik. Kako da verujem u crkvu koja proglasi za sveca nekog kog sam mogao i da upoznam za života.

Vojnik ne treba biti na mestu koje propagira ljubav
Draza pre smeta pravim hriscanima nego antihriscanima, on je politicka licnost ne hriscanski propovednik
Ali crkva cesto dokazuje da ne postuje ono sto propoveda
Mada i ne propoveda nesto posebno, vise praktikuje ustanovljene ceremonije
nego sto uci o isusu i bogu.
Што волим кад се незналице трпају где им није место.
Христ је веома био свестан у каквом свету живимо што је искусио и на сопственом телу.
Између осталог је рекао да није дошао да донесе мир већ мач а са мачем ће поново доћи.

Koji je sarađivao sa najvećim zlom koje je svet do sada video da bi pobedio partizane i došao na vlast. Toliko o tome da li mu je mesto na fresci.
Cela njegova porodica je uhapšena i odvedena u logor od strane Nemaca. 1942. godine Nedićevo ministarstvo je od Nemaca tražilo da uhapse i vode u logore porodice četnika. Dražu su smatrali odmetnutim oficirom, a ne saradnikom.

Ima gomila svedocanstva prezivelih da su cetnici cinili zlocine

нема никаква гомила сведочанстава, постоји податак, додуше опет од комуниста (републичког одбора субнора србије, из 2015. г.) у којој се наводи поименични списак 6.533 особе које су четници убили широм Србије

с друге стране рецимо, имамо 20-30.000 људи убијених од стране комуниста само у београду

иначе, управо на данашњи дан, 27. априла 1893. у ивањици, рођен је драгољуб михаиловић, ђенерал југословенске војске у отаџбини, учесник балканских ратова 1912-1913, првог и другог светског рата и један од најодликованијих српских официра
Jedan od najgorih "srpskih" oficira u istoriji. Obrukao proslavljenu uniformu, izgubio rat od polupismenih radnika, seljaka i nesvršenih studenata.

Back