Da li je Drazi mesto na fresci?

Na fresci je i Tito.

140201005.2_xl.jpg

Tako da, što da ne.
иза су Крцун и Ранковић?
мученици са рукама крвавим до лаката, или Крцун како рече "до рамена"

Naravno da jeste
српски родољуб и официр који добровољно стаје на чело борбе против окупатора на крају које, након што бива изигран и издан, мученичком смрћу страда од стране безбожника - зар то није довољно је да се назове новим мартиром

Poslednja izmena:
Nemanjici su bili veliki ktirori..od njih najveci je bi kralj Milutin
Podigao je i obnovio veći broj manastira i crkava,ukupno 42,više nego svi Nemanjići zajedno: Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku,
Kraljevu crkvu u Studenici, Bogorodicu Trojeručicu u Skoplju, Staro Nagoričane, manastirsku crkvu u Hilandaru na Svetoj Gori i zadužbina Banjsku
Mogla bih o tome jo dosta ali nije to za Politiku vec za Istoriju :)
na fresci Kralj MIlutin kao ktitor manastira Gračanica
1024px-Milutin_Kraljeva_crkva.jpg

иза су Крцун и Ранковић?
мученици са рукама крвавим до лаката, или Крцун како рече "до рамена"
Samo što su ovde prikazani u paklu. Ali fora je da mnogi od vas ,,pravoslavaca“ ne razlikuju fresku od ikone.
Na fresci koja prikazuje Stradanje Starca Vukašina prikazan je i njrgov dželat, ustaša koji ga je mučio i ubio. Ali to ne znači da taj ustaša je ,,sakralizovan“ Bože me, sačuvaj.

Naučite se osnovama Pravoslavlja, pa onda pišite o tome.

Добро је неко рекао није он светац ако је на фресци , на фресци се налазе и људи ,,нпр у Требињу је веома лепа фреска која описује онај догађај када је 1996 био пренос моштију светог Василија Острошког и ту је насликано много људи , обичних људи ..тако да не би требало да представља нешто лоше ..е, сада како се верници могу осећати када то виде то је питање ..има СПЦ доста верника који имају различите политичке идеологије , између осталог има и комуниста , социјалиста итд..који се ужасавају уопште помена о Дражи ..питање је да ли је овим повређен једна одређен број верника .

Добро је неко рекао није он светац ако је на фресци , на фресци се налазе и људи ,,нпр у Требињу је веома лепа фреска која описује онај догађај када је 1996 био пренос моштију светог Василија Острошког и ту је насликано много људи , обичних људи ..тако да не би требало да представља нешто лоше ..е, сада како се верници могу осећати када то виде то је питање ..има СПЦ доста верника који имају различите политичке идеологије , између осталог има и комуниста , социјалиста итд..који се ужасавају уопште помена о Дражи ..питање је да ли је овим повређен једна одређен број верника .
Vernici u antihrista se ne računaju

Četnici su postali zlo koje je sarađivalo i sa nacistima i sa ustašama, najvećim zlom koje je svet ikada video. Možete da pišete novu istoriju koliko hoćete, Rusi i Amerikanci sve ovo jako dobro znaju.
moj pokojni deda, po majci, bio je u nemackom zarodljenistvu...pripadnik cetnickog pokreta, zarobljen u okolini Trstenika 1941g i odveden sa ostalim Srbima, na prisilni rad u Nemackoj...eto, saradjivao je sa Hitlerom

њихов број је минималан са тенденцијом смањивања сваке године :deda2: то што су и даље добро позиционирани је други проблем

да парафразирам комунистичког крвника капичића - Срби су масовно за краља и дражу, али ту смо ми да то променимо
Duboka država, mi potomci UDBE, kosa 3.generacija...držimo SVE POLUGE MOĆI.

Mediji.

gospodarstvo

Finansije

Cjeli politički sustav

Cjeli oporbu kontroliranu.

Sve je u rukama KoSa, UDBE, OZNE.

Vi si grizite jajca od čiča masne brade gibaničara.

Vas gubitnike koji snujete o lustracijama.

Vernici u antihrista se ne računaju

Није то баш тако , имаш људе који су били чланови партизнаског покрета тј њихови потомци носе успомену на њих и верници су и онда дођу и виде Дражу у цркви , на то мислим када кажем да се можда није размишљало о повреди осеђања свих верника.

Back