Da li je bolje imati 400m2 u Kuli ili 50m2 u Beogradu? No.16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
fasizam nije teorija vec princip gradnje svake jake drzave. naravno da se nece nazvati fasizmom, ali koreni funkcionisanja drzave su iskljucivo fasisticki da drzava ne bi bila oduvana prvim vetrom.
Gledaj, Musolini je definisao fašizam kao "sve u državi i u sklopu države i ništa van države."
Znači sve ljudske aktivnosti moraju ići kroz državnu prizmu.

U praksi - ako hoćeš da objaviš ljubavni roman onda Centralna državna komisija odlučuje da li je taj roman vredan za društvo i ako u njemu nemaš podršku vladajućoj partiji to ti neće biti odobreno. Znači u tom romanu neko mora da agituje "Viva la Musolini."

Ako slikar hoće da objavi svoju kolekciju slika onda mora nacrtati tipove sa bakljama i Musolinijevim fascesom da bi mu izložba bila odobrena, je li?

Znači sve u sklopu države, svaka ljudska aktivnost.
Igraš Counter Strike u igraonici ili preko interneta i tu moraš imati reklamu "Vučić hrani i brani naš narod!" inače ti neće biti dozvoljen server ili igraonica.
To je dakle Musolinijeva definicija fašizma. Sve u sklopu države, svaka moguća ljudska aktivnost.
Odeš u WC i toalet papir mora imati omot kukastog krsta ili petokrake ili šta već.
Komunisti nisu bili drugačiji - i kod njih je tako bilo.

E sad ti imaš neku svoju definiciju fašizma, @Stahlgewitter možda ima svoju, Medlin Olbrajt ima svoju, Nolte ima svoju, Umberto Eko svoju, Naomi Klajn svoju i ko će znati o čemu zapravo pričate i što je još bitnije KOME STE VI ZAPRAVO BITNI?!:plez:

Ja ti kažem dok US Congress ne da svoju definiciju fašizma i postupke obračunavanja sa istim i State Department donese listu fašističkih organizacija i fašističkih država mene iskreno zabole guzzica za sve vaše knjige i vaše definicije.

Prosto rečeno to su samo umetničke slobode i ništa drugo. Nemate ingerencije i legitimitet da govorite o bilo čemu ozbiljnom.

Stvar je to što zgrade Beočin na bari nisu još prošli tehnički prijem i pregled.
Ma to je samo rutinska stvar kolko para treba da se tutne tamo nekom... I onda taj neko posle podvikne ovima u opštini da srede papire inače će da lete sa posla na koji će stave nekog iz DS-a a oni potpisuju i ne gledaju... Moj ti...

Gledaj, Musolini je definisao fašizam kao "sve u državi i u sklopu države i ništa van države."

U praksi - ako hoćeš da objaviš ljubavni roman onda Centralna državna komisija odlučuje da li je taj roman vredan za društvo i ako u njemu nemaš podršku vladajućoj partiji to ti neće biti odobreno. Znači u tom romanu neko mora da agituje "Viva la Musolini."

Ako slikar hoće da objavi svoju kolekciju slika onda mora nacrtati tipove sa bakljama i Musolinijevim fascesom da bi mu izložba bila odobrena, je li?

Igraš Counter Strike u igraonici ili preko interneta i tu moraš imati reklamu "Vučić hrani i brani naš narod!" inače ti neće biti dozvoljen server ili igraonica.
To je dakle Musolinijeva definicija fašizma. Sve u sklopu države, svaka moguća ljudska aktivnost.
Odeš u WC i toalet papir mora imati omot kukastog krsta ili petokrake ili šta već.

E sad ti imaš neku svoju definiciju fašizma, @Stahlgewitter možda ima svoju, Medlin Olbrajt ima svoju, Nolte ima svoju, Umberto Eko svoju, Naomi Klajn svoju i ko će znati o čemu zapravo pričate i što je još bitnije KOME STE VI ZAPRAVO BITNI?!:plez:

Ja ti kažem dok US Congress ne da svoju definiciju fašizma i postupke obračunavanja sa istim i State Department donese listu fašističkih organizacija i fašističkih država mene iskreno zabole guzzica za sve vaše knjige i vaše definicije.

Prosto rečeno to su samo umetničke slobode i ništa drugo. Nemate ingerencije i legitimitet da govorite o bilo čemu ozbiljnom.
Benito je u suštini bio jedini pravi fašista. Svi ostali su bili pozeri i foliranti iz "piramide" jer je II WW bio generisan planski. Medjutim Benito nije bio njihov igrač pa je pušten niz vodu. Evo čitam njegovu biografiju, toliko toga imamo zajedničkog, pitam se dal je ona reinkarnacija zapravo istinska pojava? Pa bio sam i ja kratkotrajno moderator i svi se sećaju. Kakvo iebanje takvo sećanje. Žestoko.

na cemu si ti? mis', ozbiljno te pitam?

da ne bi gubio vreme sa glupostima koje pises jer blage veze nemas sa materijom, citiram ti mark twena sta je rekao o usa kongresu kad si se njega uvatio ko pijan plota... :lol:

As politicians praise him, it’s worth remembering what Twain had to say about them:

“Suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress. But I repeat myself.”

“Fleas can be taught nearly anything that a Congressman can.”

“An honest man in politics shines more there than he would elsewhere.”

“There is no distinctly native American criminal class except Congress.”

“All Congresses and Parliaments have a kindly feeling for idiots, and a compassion for them, on account of personal experience and heredity.”

na cemu si ti? mis', ozbiljno te pitam?

da ne bi gubio vreme sa glupostima koje pises jer blage veze nemas sa materijom, citiram ti mark twena sta je rekao o usa kongresu kad si se njega uvatio ko pijan plota... :lol:

As politicians praise him, it’s worth remembering what Twain had to say about them:

“Suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress. But I repeat myself.”

“Fleas can be taught nearly anything that a Congressman can.”

“An honest man in politics shines more there than he would elsewhere.”

“There is no distinctly native American criminal class except Congress.”

“All Congresses and Parliaments have a kindly feeling for idiots, and a compassion for them, on account of personal experience and heredity.”
Pa jedino tako i možeš da kreneš sa uvredama kad nemaš argumente ko i onaj drugi tip Stalwater kakogod.

Evo da ti nacrtam:
1. Šta je ideologija antifašizma?
- Antifašizam je najveća ljudska vrednost i civilizacijska tekovina i potreba svakog zdravomislećeg čoveka je da se beskompromisno bori protiv fašizma koje je najveće zlo u istoriji.
- Ove tačne reči su stajale u Ustavu SFRJ i u Ustavu SSSR. Identične reči. I ustavima svih zemalja Varšavskog pakta.

2. Šta je fašizam?
- (Ovde upisuj šta god hoćeš od tvojih definicija, Umberto Eka, Nolta, SSSR definicije itd)

3. Ko je fašista?
- Hitler, Musolini, kvislinzi širom Evrope, Francisko Franko, Avgusto Pinoče

- Okej ali ako je Francisko Franko fašista zašto ga je onda posetio Ajzenhauer i pružio mu podršku?
- Da li to znači da je Ajzenhauer saradnik fašista te on po stavci 1) ne može biti antifašista i sledstveno ni SAD ne mogu biti antifašistička zemlja pa su onda fašistička zemlja

- Okej, ali ako je Avgusto Pinoče fašista zašto su ga SAD podržavale, zašto ga je Margaret Tačer smatrala najvećim prijateljem?
- Da li to znači da je Tačerka saradnica fašista te stoga po stavci 1) ni ona ne može biti antifašistkinja već je zapravo fašistkinja i Engleska fašistička zemlja.

------------------------------------------------
Onda dolazimo do svog besmisla antifašizma kao civilizacijske tekovine. Paradoksa takoreći. Jer oni koji su se borili protiv Hitlera su zapravo fašisti po toj ideologiji. Jer zapravo živimo u Zapadnom svetu koji ja podržavam zbog čega smatram da je taj Staljinov antifašizam glupost pošto i Zapad ispada fašistički.

To je zapravo beskompromisna ratnohušačka ideologija i nešto slično je radila crkva u Srednjem veku kad je propovedala da ubiti nevernika nije zločin već put ka blaženstvu i večnom spasenju. Pa su na primer Ričardu Lavljem Srcu sudili zbog toga što je sklopio neko primirje i sa Saladinom.
Nije bilo legalno ni pregovarati ni skalapati bilo kakve dogovore sa "muslimanskim đavolima".

E takva ideologija ti je Staljinov antifašizam. Isto ko ta ideologija o potrebi ubijanja nevernika.
------------------------------------------------------------------------------

Moj zaključak je da je ta PRAVNA definicija fašizma i antifašizma sa pravne strane potpuno neozbiljna.
Isto kao kad bi nekog proglasio satanistom otprilike. Što inače Putin radi.:roll:

-------------------------------------------------------------------------------------------------
A ti izgleda ne razumeš o čemu pišem. Zašto ne možeš da shvatiš i poed ovoliko crtanja nije do mene krivica pazi.
Kreneš li sa daljim prozivkama neću ti odgovarati, a možda te metnem i na IGNORE pa piši šta hoćeš u prazno.
Potrudio sam se zaista.

Pa jedino tako i možeš da kreneš sa uvredama kad nemaš argumente ko i onaj drugi tip Stalwater kakogod.

Evo da ti nacrtam:
1. Šta je ideologija antifašizma?
- Antifašizam je najveća ljudska vrednost i civilizacijska tekovina i potreba svakog zdravomislećeg čoveka je da se beskompromisno bori protiv fašizma koje je najveće zlo u istoriji.
- Ove tačne reči su stajale u Ustavu SFRJ i u Ustavu SSSR. Identične reči. I ustavima svih zemalja Varšavskog pakta.

2. Šta je fašizam?
- (Ovde upisuj šta god hoćeš od tvojih definicija, Umberto Eka, Nolta, SSSR definicije itd)

3. Ko je fašista?
- Hitler, Musolini, kvislinzi širom Evrope, Francisko Franko, Avgusto Pinoče

- Okej ali ako je Francisko Franko fašista zašto ga je onda posetio Ajzenhauer i pružio mu podršku?
- Da li to znači da je Ajzenhauer saradnik fašista te on po stavci 1) ne može biti antifašista i sledstveno ni SAD ne mogu biti antifašistička zemlja pa su onda fašistička zemlja

- Okej, ali ako je Avgusto Pinoče fašista zašto su ga SAD podržavale, zašto ga je Margaret Tačer smatrala najvećim prijateljem?
- Da li to znači da je Tačerka saradnica fašista te stoga po stavci 1) ni ona ne može biti antifašistkinja već je zapravo fašistkinja i Engleska fašistička zemlja.

------------------------------------------------
Onda dolazimo do svog besmisla antifašizma kao civilizacijske tekovine. Paradoksa takoreći. Jer oni koji su se borili protiv Hitlera su zapravo fašisti po toj ideologiji. Jer zapravo živimo u Zapadnom svetu koji ja podržavam zbog čega smatram da je taj Staljinov antifašizam glupost pošto i Zapad ispada fašistički.

To je zapravo beskompromisna ratnohušačka ideologija i nešto slično je radila crkva u Srednjem veku kad je propovedala da ubiti nevernika nije zločin već put ka blaženstvu i večnom spasenju. Pa su na primer Ričardu Lavljem Srcu sudili zbog toga što je sklopio neko primirje i sa Saladinom.
Nije bilo legalno ni pregovarati ni skalapati bilo kakve dogovore sa "muslimanskim đavolima".

E takva ideologija ti je Staljinov antifašizam. Isto ko ta ideologija o potrebi ubijanja nevernika.
------------------------------------------------------------------------------

Moj zaključak je da je ta PRAVNA definicija fašizma i antifašizma sa pravne strane potpuno neozbiljna.
Isto kao kad bi nekog proglasio satanistom otprilike. Što inače Putin radi.:roll:

-------------------------------------------------------------------------------------------------
A ti izgleda ne razumeš o čemu pišem. Zašto ne možeš da shvatiš i poed ovoliko crtanja nije do mene krivica pazi.
Kreneš li sa daljim prozivkama neću ti odgovarati, a možda te metnem i na IGNORE pa piši šta hoćeš u prazno.
Potrudio sam se zaista.
ko te vredja?
a ti ne bi rekao na lose naucene lekcije da nisi u pricu upleo umberta. a cim se neko tako jeftino provali, onda znas tacno koliko razume sustinu materije o kojoj prica. cak i jedan komunista kao bernardo bertoluci koji je u XX veku oslikao fasizam i komunizam za maloumne jer je sam bio komunista, pa cak je i on dao izmedju redova sumrak razumevanja politickih sunovrata kada maloumnici koriste sistemske ikonografije samo da bi bili pripadnici necega i ispoljavali najsomnabulastije psihicke devijacije...a onda istorijski pobednici pisu o moralnosti u ratu i jednu stranu ocrne a drugu pobednicku obaspu ruzama.

kazem ti nacizam i fasizam su dve stvari. da si bilo gde ziveo u svetu razumeo bi kako jaka drzava funkcionise bez obzira o cemu javno lupeta.

kazem ti nacizam i fasizam su dve stvari. da si bilo gde ziveo u svetu razumeo bi kako jaka drzava funkcionise bez obzira o cemu javno lupeta.
Ja mislim da si ti svrstao fašizam tamo gde mu nije mesto. Jaka država čak i represivna država ne mora biti fašistička.
Ti tu ubacuješ da je fašizam prosto dimenzija jake države, a ja to ne mislim.
Ne bih bilo kakvu definiciju fašizma uplitao sa jakom državom.
Možda samo na onom samom kraju, krajnje represivnom.
A čak ni tu ne bih koristio taj toliko izvikani termin fašizam već bih koristio termin totalitarizam koji je daleko bolji i smisleniji.
-------------------------------------------------------------------
U teoriji nekoj šašavoj teoriji maximalni totalitarizam bi ti bio populacija mrava ili pčela koja radi sve po instrukcijama od Centrale i ništa ne odlučuje i nema čak ni moć govora odnosno ličnog ispoljavanja.

U idealnom totalitarizmu gde jedinka ima normalnu ljudsku inteligenciju i ne možeš zabraniti lično ispoljavanje pa da bude kao kod mrava i pčela čovek ne bi trebao da ima čak ni lično ime već samo funkciju i JMBG(identifikacioni broj).

Tako bi se neko zvao Policajac br.1234 , Student br.8582 itd itd i kad promeni svoju ulogu u društvu on menja i ime samo mu ostaje taj JMBG.
Dakle njegova ličnost u principu nije bitna već samo njegova uloga kao dela celine.
----------------------------------------------------------------------

Ako si igrao igricu Dragon Age 1 i Dragon Age 2 e tu bukvalno imaš te 2 vrste totaliratnih (fašističkih) uređenja.
Konkretno Darkspawn su ti kao populacija mrava. Nemaju mogućnost ličnog ispoljavanja. Dok su Qunari upravo takvi - imaju mogućnost ličnog ispoljavanja i normalnu inteligenciju, ali kada promene posao i funkciju menjaju i ime.

Na slici Qunari poglavica - Arishok.
(Sad čekam da mi kažeš da sam lud!:lol:)

maxresdefault.jpg

Ja mislim da si ti svrstao fašizam tamo gde mu nije mesto. Jaka država čak i represivna država ne mora biti fašistička.
Ti tu ubacuješ da je fašizam prosto dimenzija jake države, a ja to ne mislim.
Ne bih bilo kakvu definiciju fašizma uplitao sa jakom državom.
Možda samo na onom samom kraju, krajnje represivnom.
A čak ni tu ne bih koristio taj toliko izvikani termin fašizam već bih koristio termin totalitarizam koji je daleko bolji i smisleniji.
-------------------------------------------------------------------
U teoriji nekoj šašavoj teoriji maximalni totalitarizam bi ti bio populacija mrava ili pčela koja radi sve po instrukcijama od Centrale i ništa ne odlučuje i nema čak ni moć govora odnosno ličnog ispoljavanja.

U idealnom totalitarizmu gde jedinka ima normalnu ljudsku inteligenciju i ne možeš zabraniti lično ispoljavanje pa da bude kao kod mrava i pčela čovek ne bi trebao da ima čak ni lično ime već samo funkciju i JMBG(identifikacioni broj).

Tako bi se neko zvao Policajac br.1234 , Student br.8582 itd itd i kad promeni svoju ulogu u društvu on menja i ime samo mu ostaje taj JMBG.
Dakle njegova ličnost u principu nije bitna već samo njegova uloga kao dela celine.
----------------------------------------------------------------------

Ako si igrao igricu Dragon Age 1 i Dragon Age 2 e tu bukvalno imaš te 2 vrste totaliratnih (fašističkih) uređenja.
Konkretno Darkspawn su ti kao populacija mrava. Nemaju mogućnost ličnog ispoljavanja. Dok su Qunari upravo takvi - imaju mogućnost ličnog ispoljavanja i normalnu inteligenciju, ali kada promene posao i funkciju menjaju i ime.

Na slici Qunari poglavica - Arishok.
(Sad čekam da mi kažeš da sam lud!:lol:)

maxresdefault.jpg
mjok nisi ti lud... samo sa ispravnim premisama izvodis zakljucke koji se kose sa sustinom. govoris i dajes primere o devijantnim pojavama koje izjednacavas sa metodologijom sustine. cak i u komunizmu imas stvari koje se mogu reci da su pozitivne ali sta vrede kada je ceo pokret postao izvitoperena varijanta najcistijeg totalitarizma. kad vec spominjes devijantnosti i u odbranu principa korsitis usa i senat kongres ili sta vec, pa gde ces vecu devijantnost od americkog drustva koji danas u ime liberalnih vrednosti radi stvari koje ni tvoji fasisticki primerci nisu radili. da ne spomninjem sta se pod pravom sloboda sve danas moze, a sta se drugima spocitava, najcesce dojucerasnje normalnosti koje su odlike svakog zivog bica koje se naziva psihicki normalnom osobom. a o najgorem rasizmu da ne govorim koje caruje celom eu i usa i gde se danas skidaju sve maske kao u britaniji.

da bi drzava bila jaka moras da imas jaku centralnu vlast. uzmi primer turske sta je ataturk uradio i kako tako veliku drzavu vodi danas erdogan. kako je resio pobunu u krvi svako bi mogao da mu kaze da je fasista jel ali cilj da turska bude jos uvek kakva takva sila je ostvarena a to se jedino pise. kako je kina resila problem americkih placenih jadnika na tjenanmenu...kako svaka velika i jaka drzava to resava. sta radi makron u francuskoj na svim demonstracijama koje su u 90 posto slucajeva opravdane... ne pise sve u novinama. sta radi usa...sve su to fasisticke drzave, konceptualno jer se manje vise kriju iza istog cilja, zastite drzave i poretka...koliko ima devijantnog je nebitno jer su one sile i mogu da pisu sta je fasizam a sta ne. ali nece dugo jer se kolo srece okrenulo i novi serifi ce voditi svet sledeci milenijum..ako ga uopste bude.

ako imas slabu i nikaku vlast koja ne zna sta hoce i koja je glupa ko tocilo kao sto su bile demokrate u srbiji koji su samo gledali da zgrnu pare i okrenu guzcu evropi dajuci im sve na tacni bez imalo morala i nacionalnog ponosa... kako su zavrsili? onako kako su jedino i mogli. cenu je platio najvise onaj koji je na kraju i progledao i video gde je pogresio, ali za njega je bilo kasno.

postavio sam ovde simpatican dogadjaj za vreme milosevica kada je poznati vojvodjanski reditelj zilnik isao u italiju da pusti film na jednom festivalu pa ga zadrzali zabari na granici i uveli u kucicu. od svih strahova sta ce da mu rade jer je milosevic bio okaljan svuda kao jel fasista i zlikovac a ona dva olosa iz hrvatske i bosne su bili cvece, u sobu mu je usao grmalj od carinika i kada je lik mislio da ce da ga lesi ili qara, brat italijan ga zagrli najneznije i samo rece...fratello serbo, io sono fascista.

e kad to budes razumeo, razumeces sta i o cemu pisem. imas moju temu filozofija fasizma na filozofiji, pa citaj da se ne ponavljam.

i da zavrsimo o ovoj glupoj raspravi zvanoj fasizam sa eklatantnim primerima.

nije sve u istoriji klasicna filmska prica tipa pocnes ideoloski pozitivno da osnazujes drzavu da bi je zastitio od agresije komsija, boris se za svoje ljude u pokrajinama, a zavrsis tako sto pljackas umetnine drugih kultura i drzava pored svoje kulturne riznice koja je neprocenjiva a sve vreme osnivas konc logore palis i koljes ljude drugih vera, ubijas sve sta ti se nadje na putu, decu najvise i sve to dok zelis patoloski da postanes vladar sveta veci od atile....

mnogo realnija prica koje smo svi svedoci od zavrsetka wwII je izazivanje kriza u zemljama koje su ti zanimljive zbog resursa, pa resavanje kriza ratom koji koristis da bi gusarski popljackao sve sto ta zemlja vredno ima dok su ti puna usta prica o demokratiji koju si u toj zemlji "posejao". zemlja koja je napr funkcionisala kao raj gde je sve bilo budzasto kao u gadafijevoj libiji sve do upada tvojih amerikanaca koji su ostavili iza sebe pustos i rusevine i povrh sveg se slikale na opljackanom zlatu zajedno sa francuzima cereci se u lice celom svetu.

i takvi treba da mi kazu koja je zemlja fasisticka a koja nije, ili da me uce da su srbi ubice a draza ratni zlocinac.. ajde :lol: to samo kompletan imbecil moze javno u srbiji da promovise, a jos veci u to da poveruje. zato se za takve stvari i biraju najospkurnije pojave jer niko sa gramom razuma nece da se srozava toliko nisko zbog dva grosa i tapsanje zapadnjaka promovisuci lazi sprma ociglednih istina.

da bi unistio neku drzavu moras da unistis njenu istoriju i falsifikujes zasluge najbitnijih licnosti koje su utemeljene u etnos. kada uradis takvu vivisekciju ono malo razuma posle ratova koja je ova zemlja propatila, rasklimas stubove crkve i vojske, nateras na poniznost da ti daju sta god trazis dobrovoljno kao kosovo napr.... postajes kao jermeni u roku od nekoliko godina. a svi koji misle da je nis granica alave bahatosti razvratnih bolesnika sa zapada neka razmisle da mozda nije pasaluk od zemuna do avale.

ad vec spominjes devijantnosti i u odbranu principa korsitis usa i senat kongres ili sta vec, pa gde ces vecu devijantnost od americkog drustva koji danas u ime liberalnih vrednosti radi stvari koje ni tvoji fasisticki primerci nisu radili.
Ajde molim te smešne su te priče.
Amerikanci su suvo zlato za SSSR i Staljinove čistke iz sve iz te SSSR komunističke kuhinje.
a o najgorem rasizmu da ne govorim koje caruje celom eu i usa i gde se danas skidaju sve maske kao u britaniji.
Kakav rasizam na Zapadu pliz.:roll:
kako je kina resila problem americkih placenih jadnika na tjenanmenu...kako svaka velika i jaka drzava to resava.
Za ceo svet bi bilo bolje da su uspeli.
kao sto su bile demokrate u srbiji koji su samo gledali da zgrnu pare i okrenu guzcu evropi dajuci im sve na tacni bez imalo morala i nacionalnog ponosa... kako su zavrsili?
Ja mislim da je DOS nešto najbolje. Vezivanje sa Zapadom je super.
zemlja koja je napr funkcionisala kao raj gde je sve bilo budzasto kao u gadafijevoj libiji sve do upada tvojih amerikanaca koji su ostavili iza sebe pustos i rusevine i povrh sveg se slikale na opljackanom zlatu zajedno sa francuzima cereci se u lice celom svetu.
Ni to nije tako. Libija je bila teroristička država. Gadafijevi agenti su oborili Pan Am avion kod Lokerbija. Finansijski pomagali sve terorističke grupe u svetu od IRA, ETA do Red Army of Japan i Crnog Septembra.

I uopšte tamo nije bilo neko blagostanje. Samo za odabrane članove partije ko kod nas za SNS danas. To su ofc samo mitovi.
a draza ratni zlocinac.. ajde :lol: t
Amerikanci ne misle da je Draža zločinac. Oni su mu dodelili najviši vojni orden koji se dodeljuje strancima.
------------------------------------------

Nov si na forumu.
Nisi upoznat sa našom političkom pričom.
Sve smo mi izgustirali zašto su se desile 90-te i o komunizmu i o kapitalizmu i o Miloševiću koji je podržavao SSSR i sovjetske maršale u Avgustovskom puču protiv Gorbačova i još mnogo toga.
Suština je da su naše UDBA strukture sve uz izvinjavanje bile odane KGB strukturama i podržavale komunizam nakon pada Berlinskog zida.
Prosto rečeno vodili su nas ljudi inteligencije Pinkije i Švabe iz filma Rane nesvesni da se svet padom Berlinskog zida promenio i da ne možemo biti uz Rusiju.
Milošević je prosto bio budala koja nije razumela kako svet funkcioniše.
Onda su Amerikanci navatali Srbiju na penal da pokažu šta se dešava sa neposlušnim budalama.

A opet su dosta finiji od Staljina i SSSR koji je izvodio vojne tenkovske intervencije širom istočnog bloka u Mađarskoj, Čehoslovačkoj, Poljskoj itd.

Ovaj forum se generalno deli na 4 grupe ljudi:
1) Prozapadnjake prokapitaliste - gde i ja pripadam. Mi smatramo da je Srbiji najbolje sa Zapadom i da je razvoj ekonomije najbitnije pitanje za Srbiju, ne neki novi ratovi i ludila.
2) Rusofile nacionaliste - oni su za Rusiju svim srcem, ali mnogi su za Dražu i monarhiju
3) Komuniste rusofile - oni misle da je komunizam najbolje rešenje i protiv su Zapada i NATO
4) Komuniste Natovce - oni su ta Tita i Latinku, vole SFRJ, ali ne vole SSSR i podržavaju NATO. Delimično su spremni da se okrenu kapitalizmu, ali ne svi od njih.

Još jednu tvoju laž smo otkrili.

https://www.dailymail.co.uk/news/ar...tish-supermarkets-ration-eggs-vegetables.html

citaj

U engleskoj je glad

Nema paradajza, krastavca, jaja...

Now it's Britain's turn to suffer. Supermarkets here are rationing tomatoes, cucumbers, peppers and lettuces as UK farmers struggle with higher energy costs which stop them using hothouses in winter to grow them. Soft fruit, including raspberries, are also hard to find in the shops.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back