Da li je bolje imati 400m2 u Kuli ili 50m2 u Beogradu? No.16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da, tačno je da su grčki rojalisti privremeno sarađivali s nemačkim okupatorima u borbi protiv komunista tokom drugog rata. međutim, nakon što su saveznici počeli oslobađati grčku, britanci su se priklonili podržavanju grčkih rojalista i pokušali su suzbiti komunistički pokret ELAS...

britanci su smatrali da su grčki rojalisti prihvatljiviji saveznici od komunista, što je bilo u skladu s njihovim širim spoljnopolitičkim ciljevima u evropi u to vreme. uz to, postojao je strah od sovjetskog uticaja na komunistički pokret u grčkoj...

kao rezultat toga, britanci su pomogli grčkim rojalistima u obuci i snabdevanju oružjem, što je dovelo do poraza ELAS-a i dolazak rojalističke vlade u grčkoj...
Grčki pokret ELAS je bio daleko jači nago naš domaći NOVJ i imao je veći uticaj i veću podršku.
Ali eto kad su Britanski stigli njih je stigla vrlo surova sudbina.
Imali su i Grci njihove četnike sve sa bradama i u nekoj narodnoj nošnji koji su išli po selima i rešavali se komunista.

Pročitaj Noltea, "Fašizam u svojoj epohi". Nećeš više biti zbunjen.
Ono što je najbitnije u toj priči. Ne mogu Nolte i Umberto Eko da određuju i definišu fašizam.
Moraju dakle neke jače institucije. Ili US Senat i House ili UN ili British Parliament ili tako neko.
Znači ako Nolte ili Umberto Eko može da piše o fašizmu mogu i ja, i to je za međunarodno pravo bitno koliko i meksička telenovela.
Znači fašizam je jaka reč. Ne možeš ti nekog tek tako da osudiš kao fašistu i da to bude prihvaćeno samo zbog toga što je to rekao Nolte ili Umberto Eko.

Evo na primer SAD čak ni nemaju definisano šta je fašizam. To po njima ne postoji. SAD se ne bore protiv fašizma. Samo je Putin definisao borbu protiv fašizma i to su Zelenski, satanistički Zapad itd.

SAD se zvanično bore protiv terorizma i ne postoje fašističke države, već postoje terorističke države ili države sponzori terorizma.

Pa su tako danas po SAD države sponzori terorizma: 1) Iran 2) Severna Koreja 3) Kuba 4) Sirija.
Te 4 države se nalaze na listi State Departmenta kao nešto najgore, a u prošlosti su bili i Irak, Miloševićeva SRJ, Gadafijeva Libija itd.

Kuba je na primer decenijama i decenijama meta sankcija i smatra se nečim najgorim, terorističkom državom po SAD zakonima.
Bila je skinuta za vreme Obame pa je vraćena.
Oni dakle ni ne govore o fašizmu. Po američkim zakonima danas ti nemaš fašističke države niti je Pinoče bio fašista, a Umberto Eko može da piše šta god hoće - to nema pravnu vrednost.

https://www.state.gov/state-sponsors-of-terrorism/

1678459286245.png

sledece ne istorijskom meniju ce biti da je lumumbu ubio čombe a ne mi6 i belgijska tajna sluzba :lol:

umberto eko levicar... da se prekrstim. jel si ti smorisha citao klatno i ako jesi jel si skontao sta je poruka tog remek dela knjizevnosti?
Čitam ovo. Ovo je bitno ne Umberto Eko. Dakle po State Department-u ne postoje nikakve fašističke države već terorističke.
E to ima neku vrednost ne Umberto Eko ili Nolte.

State Department - State Sponsors of Terrorism

Čitam ovo. Ovo je bitno ne Umberto Eko. Dakle po State Department-u ne postoje nikakve fašističke države već terorističke.
E to ima neku vrednost ne Umberto Eko ili Nolte.

State Department - State Sponsors of Terrorism
a koga zabole sta misli state dep?
po njima ni djindjic nije postojao jer ge nema na cia sajtu. valjda toliko znas da filantropija i americka spoljno politicka hegemonija nemaju blage veze i niko ih ne zarezuje.

eko je bio toliko veliki um da mu nije palo na pamet da se vine u bilo koje debilne politicke vode, cak ni izmedju redova.

Ono što je najbitnije u toj priči. Ne mogu Nolte i Umberto Eko da određuju i definišu fašizam.
Moraju dakle neke jače institucije. Ili US Senat i House ili UN ili British Parliament ili tako neko.
Znači ako Nolte ili Umberto Eko može da piše o fašizmu mogu i ja, i to je za međunarodno pravo bitno koliko i meksička telenovela.
Znači fašizam je jaka reč. Ne možeš ti nekog tek tako da osudiš kao fašistu i da to bude prihvaćeno samo zbog toga što je to rekao Nolte ili Umberto Eko.
naravno da mozes, niko ti ne brani. ali treba za pocetak da imas 50 doktorata kao eko da bi te iko smatrao respektabilnim sagovornikom.

inace svaka drzava je zasnovana na cisto fasistickom principu.
znaci prvo ja, moja drzava, moj narod, moja istorija, moja tradicija, moj jezik.... pa onda sve ostalo i svi ostali. svaka novoformirana drzava sve to ima na meniju, ako nemaju, onda nesto izmisle ili falsifikuju kao na nasim prostorima sto smo videli sta se radi sa jezickim kovanicama ili pisanjem istorije kosova sa gradnjom betonskih dzamija a porekla od pre 10 vekova. to sto je danas vreme lazi i prevara pa se liberalnim bljuvotinama gde se pokusa narod zaslepiti pogresnim "vrlinama" da ne vide dokle je dogurano na planu pametne politike sa izrabljivanjem drugih, to je nesto drugo.

fasizam i nacizam su dve potpuno dijametralno suprotne strane. fasizam je zdrav proces jer je svaki covek manje vise u dusi fasista. svi novi uvrnuti pokreti kao lgbt ili trans, koriste kao sto vidimo sve vise onu najokoreliju nazzi metodologiju ubedjivanja masa u svoju pricu. ili politika oko korona lazi: do juce se kaznjavalo sto se ne nose maske, a od pre neki dan se kaznjavaju ako ih nose kao u beču...opravdanje je opet debilno jer da bi plebs bio sludjen moras da mu das opravdanje ma kako debilno delovalo, u ovom slucaju da mora da se raspoznaju lica zbog sigurnosti pa ne smeju ni burke a ni maske. a do juce niko nije mario.

znaci prvo ja, moja drzava, moj narod, moja istorija, moja tradicija, moj jezik.... pa onda sve ostalo i svi ostali. svaka novoformirana drzava sve to ima na meniju, ako nemaju, onda nesto izmisle ili falsifikuju kao na nasim prostorima sto smo videli sta se radi sa jezickim kovanicama ili pisanjem istorije kosova sa gradnjom betonskih dzamija a porekla od pre 10 vekova. to sto je danas vreme lazi i prevara pa se liberalnim bljuvotinama gde se pokusa narod zaslepiti pogresnim "vrlinama" da ne vide dokle je dogurano na planu pametne politike sa izrabljivanjem drugih, to je nesto drugo.

fasizam i nacizam su dve potpuno dijametralno suprotne strane. fasizam je zdrav proces jer je svaki covek manje vise u dusi fasista. svi novi uvrnuti pokreti kao lgbt ili trans, koriste kao sto vidimo sve vise onu najokoreliju nazzi metodologiju ubedjivanja masa u svoju pricu. ili politika oko korona lazi: do juce se kaznjavalo sto se ne nose maske, a od pre neki dan se kaznjavaju ako ih nose kao u beču...opravdanje je opet debilno jer da bi plebs bio sludjen moras da mu das opravdanje ma kako debilno delovalo, u ovom slucaju da mora da se raspoznaju lica zbog sigurnosti pa ne smeju ni burke a ni maske. a do juce niko nije mario.

Ovo što si napisao je potpuno u suprotnosti sa bilo kakvom teorijom o fašizmu kao najvećem zlu na svetu i antifašizmu kao civilizacijskoj tekovini i potrebi večne borbe protiv svih oblika fašizma u društvu i državi.

Da ne govorim da svi imaju svoju definiciju fašizma. I Madlen Olbrajt je napisala knjigu o fašizmu i ima svoju definiciju fašizma kao i ti i Umberto Eko, Nolte, Naomi Klajn ili ko već...

Sad od kog majstora transcedentalnih veština treba učiti je dobro pitanje. Sigurno je da u takvo otmeno društvo treba nominovati i Milana Tarota.

Ja ostajem pri State Department i US Congress pa nek sam najsmehotresniji olimpijac na ovom forumu.

Da Pinoce nacista je uz pomoc CIA zbacio socijalisticku vladu Aljendea i istog likvidirao.

Poznati odredi smrti diktatora i zlikovca Pinocea.
Ako sve tako lako nazivaš nacistima nemoj posle da se začudiš kad ti Hrvati sve uz blagoslov Klintonovih i Kozarsku Dubicu prozovu nacističkim leglom.
A Ratka Mladića nacistom!
Možda su to već manje-više i uradili. Jugoslavija je bila probno mesto za mnogo toga. Izgleda plaćamo sovjetske ludorije.

Sve se plaća, sve se vraća!

Ovo što si napisao je potpuno u suprotnosti sa bilo kakvom teorijom o fašizmu kao najvećem zlu na svetu i antifašizmu kao civilizacijskoj tekovini i potrebi večne borbe protiv svih oblika fašizma u društvu i državi.

Da ne govorim da svi imaju svoju definiciju fašizma. I Madlen Olbrajt je napisala knjigu o fašizmu i ima svoju definiciju fašizma kao i ti i Umberto Eko, Nolte, Naomi Klajn ili ko već...

Sad od kog majstora transcedentalnih veština treba učiti je dobro pitanje. Sigurno je da u takvo otmeno društvo treba nominovati i Milana Tarota.

Ja ostajem pri State Department i US Congress pa nek sam najsmehotresniji olimpijac na ovom forumu.
fasizam nije teorija vec princip gradnje svake jake drzave. naravno da se nece nazvati fasizmom, ali koreni funkcionisanja drzave su iskljucivo fasisticki da drzava ne bi bila oduvana prvim vetrom. gde si video da nekom drzavom ili sto je najcrnje drzavicom koja drzi do sebe, mogu da se desavaju stvrai koje se desavaju ovde u srbiji ? da se ambasadori setaju i drze vakele kako i sta treba drzava da radi, da ti politicka briselka cinovcnicka buranija odredjuje da li smes ili ne nesto u drzavi da radis ili ako zelis da oni to moraju prvo da ti odobre, da ne spominjem dobrovoljno odricanje teritorije sa posipanjem pepelom sto je nepoznato svakome ko iole poznaje politicke nauke i zna da sledi figurativno parenje dzempera posle davanja samo metra ili cm svoje zemlje.

a ko to sve nabrojano podrzava? samo debili od levicara, placena zapadna buranija koja ce za pare prodati bukvalno sve, a drzavu im je najsladje. imamo na forumu koliko toga zelis, svakim danom citamo izjave jednih te istih koji kroz pljuvanje svega sto ima predznak etnosa ili nacionalnog, pokusavajuci trolom da menjaju smisao koristeci se besprizornim metodama pa cak i najbizarnijim istorijskim falsifikatima. i da, te osobe su osobe koje mole boga da ovde bude rat sa sto vise zrtava, jer je to politika usa tj.onih za cije interese to rade .

a to isto rece i orban juce:

Орбан је нагласио да су држави потребни војска, патриотски настројени људи који би бранили Мађарску и национална култура.

"Зато је важно повећати број војника, повећати њихову професионалност, подићи ниво обуке и обезбедити им савремену технологију. Мађарска је на страни мира, али наша земља не сме бити беспомоћна. Мађарска не сме бити оштећена", нагласио је мађарски премијер.

Према његовим речима, већина у земљи је опредељења за мир, док је левица за рат.

"Све док се левица финансира из иностранства, очекује се да буду проратни", додао је он.

kome nije jasno sta se danas desava u srbiji ali i na ovom podforumu, taj onda neka pise na nekom drugom.

A mene svi gledaju belo kad na NBGD stajalištu "Antifašističke borbe" kažem da je to besmislena borba.

Fašizam - fascio - snop pruća
snop pruća ne možeš da slomiš
jedan pruć možeš

Antinacističke borbe je ok, ali ko zna ko je i zašto zaglupeo narod sa antifašizmom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back