- Poruka
- 202.063
Da i?druži se sa hrvatima, posluje sa šiptarima
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da i?druži se sa hrvatima, posluje sa šiptarima
Grčki pokret ELAS je bio daleko jači nago naš domaći NOVJ i imao je veći uticaj i veću podršku.da, tačno je da su grčki rojalisti privremeno sarađivali s nemačkim okupatorima u borbi protiv komunista tokom drugog rata. međutim, nakon što su saveznici počeli oslobađati grčku, britanci su se priklonili podržavanju grčkih rojalista i pokušali su suzbiti komunistički pokret ELAS...
britanci su smatrali da su grčki rojalisti prihvatljiviji saveznici od komunista, što je bilo u skladu s njihovim širim spoljnopolitičkim ciljevima u evropi u to vreme. uz to, postojao je strah od sovjetskog uticaja na komunistički pokret u grčkoj...
kao rezultat toga, britanci su pomogli grčkim rojalistima u obuci i snabdevanju oružjem, što je dovelo do poraza ELAS-a i dolazak rojalističke vlade u grčkoj...
ti kad se prospes forum bude ko one šine iz bulgakovljevog majstoraZnam te Nolte i Umberto Eko tipove.
Svi su oni manje-više levičari.

Ono što je najbitnije u toj priči. Ne mogu Nolte i Umberto Eko da određuju i definišu fašizam.Pročitaj Noltea, "Fašizam u svojoj epohi". Nećeš više biti zbunjen.
Čitam ovo. Ovo je bitno ne Umberto Eko. Dakle po State Department-u ne postoje nikakve fašističke države već terorističke.sledece ne istorijskom meniju ce biti da je lumumbu ubio čombe a ne mi6 i belgijska tajna sluzba
umberto eko levicar... da se prekrstim. jel si ti smorisha citao klatno i ako jesi jel si skontao sta je poruka tog remek dela knjizevnosti?
a koga zabole sta misli state dep?Čitam ovo. Ovo je bitno ne Umberto Eko. Dakle po State Department-u ne postoje nikakve fašističke države već terorističke.
E to ima neku vrednost ne Umberto Eko ili Nolte.
State Department - State Sponsors of Terrorism
https://www.state.gov/state-sponsors-of-terrorism/
naravno da mozes, niko ti ne brani. ali treba za pocetak da imas 50 doktorata kao eko da bi te iko smatrao respektabilnim sagovornikom.Ono što je najbitnije u toj priči. Ne mogu Nolte i Umberto Eko da određuju i definišu fašizam.
Moraju dakle neke jače institucije. Ili US Senat i House ili UN ili British Parliament ili tako neko.
Znači ako Nolte ili Umberto Eko može da piše o fašizmu mogu i ja, i to je za međunarodno pravo bitno koliko i meksička telenovela.
Znači fašizam je jaka reč. Ne možeš ti nekog tek tako da osudiš kao fašistu i da to bude prihvaćeno samo zbog toga što je to rekao Nolte ili Umberto Eko.
Dragi kolegi, vi ste smehotresna olimpijada. Pišite još, molim Vas.Čitam ovo. Ovo je bitno ne Umberto Eko. Dakle po State Department-u ne postoje nikakve fašističke države već terorističke.
E to ima neku vrednost ne Umberto Eko ili Nolte.
State Department - State Sponsors of Terrorism
https://www.state.gov/state-sponsors-of-terrorism/
Dobro. Sve sam ti napisao.Dragi kolegi, vi ste smehotresna olimpijada. Pišite još, molim Vas.
Strašan slučaj u Njemačkoj: Muškarac iz BiH uhapšen pod sumnjom da je pokušao silovati konja
https://radiosarajevo.ba/vijesti/sv...d-sumnjom-da-je-pokusao-silovati-konja/487058
Videćeš za 15 godina zašto je to sad tako
?.Videćeš za 15 godina zašto je to sad tako
inace svaka drzava je zasnovana na cisto fasistickom principu.
znaci prvo ja, moja drzava, moj narod, moja istorija, moja tradicija, moj jezik.... pa onda sve ostalo i svi ostali. svaka novoformirana drzava sve to ima na meniju, ako nemaju, onda nesto izmisle ili falsifikuju kao na nasim prostorima sto smo videli sta se radi sa jezickim kovanicama ili pisanjem istorije kosova sa gradnjom betonskih dzamija a porekla od pre 10 vekova. to sto je danas vreme lazi i prevara pa se liberalnim bljuvotinama gde se pokusa narod zaslepiti pogresnim "vrlinama" da ne vide dokle je dogurano na planu pametne politike sa izrabljivanjem drugih, to je nesto drugo.
fasizam i nacizam su dve potpuno dijametralno suprotne strane. fasizam je zdrav proces jer je svaki covek manje vise u dusi fasista. svi novi uvrnuti pokreti kao lgbt ili trans, koriste kao sto vidimo sve vise onu najokoreliju nazzi metodologiju ubedjivanja masa u svoju pricu. ili politika oko korona lazi: do juce se kaznjavalo sto se ne nose maske, a od pre neki dan se kaznjavaju ako ih nose kao u beču...opravdanje je opet debilno jer da bi plebs bio sludjen moras da mu das opravdanje ma kako debilno delovalo, u ovom slucaju da mora da se raspoznaju lica zbog sigurnosti pa ne smeju ni burke a ni maske. a do juce niko nije mario.
Ako sve tako lako nazivaš nacistima nemoj posle da se začudiš kad ti Hrvati sve uz blagoslov Klintonovih i Kozarsku Dubicu prozovu nacističkim leglom.Da Pinoce nacista je uz pomoc CIA zbacio socijalisticku vladu Aljendea i istog likvidirao.
Poznati odredi smrti diktatora i zlikovca Pinocea.
fasizam nije teorija vec princip gradnje svake jake drzave. naravno da se nece nazvati fasizmom, ali koreni funkcionisanja drzave su iskljucivo fasisticki da drzava ne bi bila oduvana prvim vetrom. gde si video da nekom drzavom ili sto je najcrnje drzavicom koja drzi do sebe, mogu da se desavaju stvrai koje se desavaju ovde u srbiji ? da se ambasadori setaju i drze vakele kako i sta treba drzava da radi, da ti politicka briselka cinovcnicka buranija odredjuje da li smes ili ne nesto u drzavi da radis ili ako zelis da oni to moraju prvo da ti odobre, da ne spominjem dobrovoljno odricanje teritorije sa posipanjem pepelom sto je nepoznato svakome ko iole poznaje politicke nauke i zna da sledi figurativno parenje dzempera posle davanja samo metra ili cm svoje zemlje.Ovo što si napisao je potpuno u suprotnosti sa bilo kakvom teorijom o fašizmu kao najvećem zlu na svetu i antifašizmu kao civilizacijskoj tekovini i potrebi večne borbe protiv svih oblika fašizma u društvu i državi.
Da ne govorim da svi imaju svoju definiciju fašizma. I Madlen Olbrajt je napisala knjigu o fašizmu i ima svoju definiciju fašizma kao i ti i Umberto Eko, Nolte, Naomi Klajn ili ko već...
Sad od kog majstora transcedentalnih veština treba učiti je dobro pitanje. Sigurno je da u takvo otmeno društvo treba nominovati i Milana Tarota.
Ja ostajem pri State Department i US Congress pa nek sam najsmehotresniji olimpijac na ovom forumu.
A mene svi gledaju belo kad na NBGD stajalištu "Antifašističke borbe" kažem da je to besmislena borba.inace svaka drzava je zasnovana na cisto fasistickom principu.
znaci prvo ja, moja drzava, moj narod, moja istorija, moja tradicija, moj jezik.... pa onda sve ostalo i svi ostali. svaka novoformirana drzava sve to ima na meniju, ako nemaju, onda nesto izmisle ili falsifikuju kao na nasim prostorima sto smo videli sta se radi sa jezickim kovanicama ili pisanjem istorije kosova sa gradnjom betonskih dzamija a porekla od pre 10 vekova. to sto je danas vreme lazi i prevara pa se liberalnim bljuvotinama gde se pokusa narod zaslepiti pogresnim "vrlinama" da ne vide dokle je dogurano na planu pametne politike sa izrabljivanjem drugih, to je nesto drugo.
fasizam i nacizam su dve potpuno dijametralno suprotne strane. fasizam je zdrav proces jer je svaki covek manje vise u dusi fasista. svi novi uvrnuti pokreti kao lgbt ili trans, koriste kao sto vidimo sve vise onu najokoreliju nazzi metodologiju ubedjivanja masa u svoju pricu. ili politika oko korona lazi: do juce se kaznjavalo sto se ne nose maske, a od pre neki dan se kaznjavaju ako ih nose kao u beču...opravdanje je opet debilno jer da bi plebs bio sludjen moras da mu das opravdanje ma kako debilno delovalo, u ovom slucaju da mora da se raspoznaju lica zbog sigurnosti pa ne smeju ni burke a ni maske. a do juce niko nije mario.
Jel si tako pametan i pred ženskama?Eo gledam dokumentarac Bruce Springsteena na pbs America...