Priča o antifašizmu je po meni jako pogrešna jer nju je izmislio Staljin da bi sebe predstavio najvećim herojom na svetu i najvećim svetskim antifašistom.
Od početka je taj antifašizam bio čista komunistička propaganda.
Mislim, čak su i Pinočea proglasili fašistom, a čovek je bio saveznik SAD koji je sprečio da Čile postane neka Kuba 2.
Francisko Franko je isto proglašen fašistom, a sebe nije tako predstavljao već kao vojnika odanog monarhiji i zapravo je sprečio da komunisti dođu na vlast u Španiji.
Možda je jedno vreme u svom savezu i imao komuniste, ali predstavljati Franciska Franka kao neko najveće zlo, a Staljina kao najvećeg heroja što i jeste suština tog antifašizma je meni lično potpuno smešno.
Da nisi monarhista tebi bi odgovarala ta antifašistička ideologija jer je upravo Putin danas koristi protiv Ukrajine.
A to je čista propaganda bila i ostala sve sa ciljem da se svaki neprijatelj proglasi fašistom i najvećim zlom.
I okej i Francisko Franko i na primer Stjepan Bandera jesu slali vojsku protiv Rusa na istočni front, ali zašto bi to Amerikance bilo briga i zašto bi to za njih bilo neko najveće zlo kad i oni danas šalju vojsku na istočni front?!
Njima su sigurno najveće zlo kubanski komunisti, Fidel Kastro i Če Gevara koji su hteli da postave sovjetske rakete da gađaju SAD.
Eto Amerikanci mogu da uvedu svoju ideologiju antifašizma i Fidela Kastra i Če Gevaru proglase fašistima.
Samo što guess what, Amerika nije takva ipak. Drugačije sve tamo funkcioniše. Imaju Prvi amandman i ostale amandmane. Mada možda i postane više totalitarna kao što je SSSR bio vremenom.
U svakom slučaju i Pinoče i Francisko Franko su bili saveznici SAD.
Na slici Ajzenhauer i Francisko Franko.