Da li je bolje imati 400m2 u Kuli ili 50m2 u Beogradu? No.15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пази, сад кад смо били на Тасос, кажем ја баби:
"Дај баба да купимо ову кантицу маслиново уље. Кантица од пет литра. Исплати се да се купи на велико."

Она израчуна колико то кошта, пребаци у динаре и каже ми:

"Је л' си ти нормалан. Па знаш колко зејтина ја могу да купим за те паре"

ја јој кажем..."Бре, баба, то је сад зраво. Омега масне киселине, маслиново уље..."

Пустим ја њој на Тубић фитнес инфлуенсере да чује шта кажу о маслиновом уљу, како је здраво.

Ал..јбг...баба не зна енглески.

Јаоооо....Бабоооо!!!! 2022. година а ти не знаш енглески.

И тако сам остао без маслиновог уља и зравих масти.
Kad si papučar, to se lupi šakom o sto i uzme kanta. Na Tasosu je sve "domaće" ulje, jer nemaju industrijku proizvodnju, već seoske zadruge to skupljaju i prodaju.
Kakvo je vreme bilo, jel vas zakačio onaj haos?

Stojkov-Cevap-Petica.jpg
20220827_143133.jpg

Pravda za kašiku!!!

Ukoliko želite, možete kupiti i organsko maslinovo ulje. Na Sitoniji takvo ulje se prodaje u okviru manastira svete Ormilije u blizini Psakoudie, i u pitanju je manastirska proizvodnja. U drugim mestima organsko maslinovo ulje možete kupiti u okviru lokalnih prodavnica.

Interesantno je da se velike količine maslinovog ulja iz Grčke izvozi u Italiju gde se prepakuje i preprodaje. Kalamata maslinovo ulje slično je toskanskom i ono se najviše izvozi.

Mnogi misle da su crne i zelene masline različite sorte, ali nisu. Zelene masline prosto još uvek nisu sazrele, a crne su zrele masline.

U septembru se beru zelene masline od kojih se proizvodi maslinovo ulje pod posebnim imenom “agoureleo”. Ovo maslinovo ulje ima nešto intenzivniji ukus i miris, ima drugačiji sastav i drugačije hranljive sastojke pa ukoliko ste ljubitelji maslinovog ulja preporučujemo da ga isprobate. Agureleo nije uvek lako naći u prodaji, ali može se doći do njega uz malo truda. Zelene masline u sebi sadrže manje ulja nego zrele, pa se zato ove masline ređe koriste za proizvodnju. Maslinovo ulje od masline sorte kalamata je takođe malo teže naći u prodaji, ali je i ono pomalo specifično tako da možete i njega isprobati.

Kad si papučar, to se lupi šakom o sto i uzme kanta. Na Tasosu je sve "domaće" ulje, jer nemaju industrijku proizvodnju, već seoske zadruge to skupljaju i prodaju.
Kakvo je vreme bilo, jel vas zakačio onaj haos?
Ne. Bio sam do 21, a kisa pocela posle toga.
Posle sam produzio u Sunny Beach, tamo bilo relativno lepo vreme.

Јаоооо....Бабоооо!!!! 2022. година а ти не знаш енглески.

Има људи који немају осамдесет и седам година и рођени су, рецимо, за Фордове или Реганове администрације, али свеједно не знају енглески. Замисли.

Таквим људима је Џег во времја оно упутио мудру поруку

"Ako ti treba prevod za engleski, to znaci da si vec izgubljen slucaj.

Ajde u Rusiju pa tamo riljaj za 1 milijardu rubalja (3 dinara)."

dobro smo fala na pitanje, kako ste vi?
a stvarno ste lepa

i ja sebe doveo u top stanje, opčarao sam sve u firmi harizmom šalju me na obuku pre početka rada...

koliko sam shvatio ostale nisu nego ono došli i udri Mujo?

malo se ošišaš, malo obriješ, iz ormana izvadiš garderobu za selfprezentaciju... i još natrčo na direktora koji ih obilazio pa razmenili po koju neoliberalnu jeres...

...danas mi javili za trening centar
odoh ja u masone!
:smeker:

Poslednja izmena:
a stvarno ste lepa

i ja sebe doveo u top stanje, opčarao sam sve u firmi harizmom šalju me na obuku pre početka rada...

koliko sam shvatio ostale nisu nego ono došli i udri Mujo?

malo se ošišaš, malo obriješ, iz ormana izvadiš garderobu za selfprezentaciju... i još natrčo na direktora koji ih obilazio pa razmenili po koju neoliberalnu jeres...

...danas mi javili za trening centar
odoh ja u masone!
:smeker:
sta pocinjes i gde pocinjes?

Lep je tasos, nije da nije, ali sve šabani bre dolaze...seljana teška...proleteri sa južne pruge...al ovako, priroda, plaže, četinari, ovo ono, vrh...istina

Лепа је природа, али оно што ми је дефинитивно прекипело овај пут јесте смештај, по ко зна који пут.

Никада више нећу преко агенције да летујем у Грчкој. Од сада за Грчку само боокинг.

Наше агенције закупе најгори смештај које нико други нормалан не жели, и онда то дно уваљују Србима, а Срби мисле, ако летују у Грчкој, да летују на Миконосу. А смештај је испод сваке границе достојанства. Увек кад сам преко агенције ишао, добијао сам рупу, а не смештај.

Догодине идем код браће Турака, у хотел, са доручком или полупансионом, а не да се грчим у грчким рупетинама од смештаја. Још уцењују, пет евра за јебени даљински од климе.

Два дана после Грчке, у Сунчевом брегу, дочекала ме хладна соба, јер људи сами укључили климу, да се охлади соба док пристигнем. Само туш кабина већа него цело купатило у Грчком смештају.

Ма..нећу о томе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back