Da li je Bog stvorio Zemlju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jeste da slikaju, ali samo da vizuelno potvrde teleskopom, posto je bilo itekakvih indicija da je sirijus dvojna kakav je vec 20-ak godina posle otrkica zvezde...sto i pise u tvom tekstu, opet potpuno ispravno...
u svakom slucaju, kada su ova dvojica preduzela njihov poduhvat, to pleme je imalo bar 50 godina da bude 'kulturno kontaminirano' od strane zapadne nauke....

Fry,
ja prvi pozdravljam intelektualnu radoznalost.
Ali razlog sto se ljudi priklanjaju alternativi je neupucenost u pravu nauku da bi alternativna saznanja mogli kriticki razmotriti.
Recimo kada su Dogoni u pitanju moras znati astronomiju, za Taimat i Niburu pricu prvo moras da proucis pravu istoriju i mitologiju ranih civilizacija dolina Tigra i Eufrata, kao i druge nauke, a za razvoj znanja je potrebno vreme.

Hmm e ovo je nesto sto ce veoma obradovati kreacioniste...http://www.halos.com/

Tip tvrdi da je zemlja trenutno stvorena posto je nasao u stenama granita "otiske" nekog izotopa polonijuma koji u prirodi moze da postoji samo nekoliko sekundi ... dakle nije moguce da se zemlja hladila milionima godina vec su stene morale da se momentalno stvore- ovo on poredi sa sumecom tabletom koju bi ubacili u vodu i sad ako tu casu vode polako zamrzavamo svi mehurici ce nestati ali ako bi je trenutno zamrznuli oni bi ostali..bila je i emisija o ovome na metropolisu ako je neko gledao.
jos je govorio i o neregularnosti utvrdjivanja starosti ugljenikovim izotopom c14....

Inace ovo ne znaci da podrzavam kreacioniste i idalje se drzim svoje teorije zbog sledeceg-ko od nas pouzdano zna kakve su posledice planetarnog sudara?

ps a niko da prokomentarise bigg ass black hole teoriju? :p

ps a niko da prokomentarise bigg ass black hole teoriju?
Pa koliko sam ja cuo postoje one tri teorije velikog praska tj, sudbine svemira i mislim da su sve sire poznate i razmatrane. Stalno sireci, stacionaran ili pulsirajuci svemir. Meni je licno najdrazi ovaj treci, ovaj prvi mi je nekako depresivan. :( (naravno ovo je samo potpuno nenaucni i nepotrebni komentar :)) Nisam siguran kako se tu uklapaju one hipoteze o strunama ili hokingov svemir cije su granice savijene unutar njega samog (ova hipoteza je toliko istripovana i komplikovana i samim tim jako zanimljiva).

Insect:
Pa koliko sam ja cuo postoje one tri teorije velikog praska tj, sudbine svemira i mislim da su sve sire poznate i razmatrane. Stalno sireci, stacionaran ili pulsirajuci svemir. Meni je licno najdrazi ovaj treci, ovaj prvi mi je nekako depresivan. :( (naravno ovo je samo potpuno nenaucni i nepotrebni komentar :)) Nisam siguran kako se tu uklapaju one hipoteze o strunama ili hokingov svemir cije su granice savijene unutar njega samog (ova hipoteza je toliko istripovana i komplikovana i samim tim jako zanimljiva).
Sada je u modi stalno sireci ali sa fazom brzog sirenja pa sporog. Sad smo kao u sporom ali se ocekuje ulazak u brzu fazu...Sirice se dok entropija ne dostigne maximum. I onda ce sve biti u stanju termodinamicke ravnoteze-sve ce biti mrtvo... To ce se naravno desiti za ne znam koliko milijardi godina...

Bila ja odavno na nekom predavanju i prica Cirkovic o tome, a jedna gospodja se sva usplahirila i pita: jao pa sta cemo onda da radimo, pa to je strasno nijedne zive zvezde nece biti!!! A on ne znam kako je ostao mrtav ozbiljan rece, pa ako uopste dozivimo taj dan pretpostavljam da ce nauka dovoljno napredovati da nas nekako zastiti.

Robertos:
Cita neko Denikena? Jedna njegov arecenica:

Samo zamenite rec Bog, sa recju vanzemaljac.

Kako Vam se ovo cini?

Bog je stvorio coveka............

da, svi smo citali Denikena :)
i ja sam se jeedno vreme lozio na njega...ali malo po malo, shvatio sam da on uopste nema naucni metod u posmatranju pojava za koje tvrdi da su vanzemljaske...
kao prvo, postavlja pogresna pitanja, kao sto je postavio nas kolega Fry, a to je: Ko je mogao da napravi ove skuplture/linije/vodovode/blabla, ako nisu vanzemaljci?

Inace, Deniken je jednom prilikom priznao da je falsifikovao neke nalaze (ne mogu da se setim o cemu se tacno radi), a kao razlog je naveo "Morao sam to da uradim, inace mi ne bi verovali".....

Vidite, ja smatram da je preveliko opterecenje za existencijalnu svest, samosvest ili kako god hocete baziranu na apsolutizmu i racionalnoscu, prihvatiti boga ( takav entitet enormnih moci i saznanje, bez log. postanka i vecan ) bez strahopostovanja naravnno, i SUMNJI. Mislim cak da i papi ponekad na blic proleti neki neuron sumnje kroz mozak.
Zato se ljudi i okrecu racionalnijim teorijama, jer dogme kao same su neprihvatljive da bi definisali i razumeli koncepciju boga ili sl..
Ja licno sam po verovanju nesto izmedju, kao vecina ljud sto ih poznajem, mada apsolutno
volim i postujem crkvu kao jedinog emitera dobrote i ljubavi u ovom nasem nakaznom svetu...
.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back