Da li je bitno da ljudi iz vlasti imaju ideju o istoriji svoga naroda?

Da li je bitno da ljudi iz vlasti imaju ideju o istoriji svoga naroda?

• Nije bitno

• Donekle bitno

• Veoma bitno

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nemas pojma. Kroz cele 90tih se vidilo da mi nismo ni imali plan.

Od istorije nemoze da se uci uvek se pravu iste greske. Ljudi uvek misle e sad ce moci.

Fakticki cela Srbija nije ni znala sta hoce, kako to hoce ostvariti, i kako se praviti efektivnu propagandu za to. Sta je doslo uz to je bio manjak nekog identiteta srpskog naroda. Hrvati su se maltene identificirali za katolicizmom, muslimani za islamom. Mi smo bili izmedju Juge i starih srpskih kraljeva.

Srbi i njihove vodze su bili bez glave. A o istoriji nisu imali blage veze.

:okok:

splet okolnosti u kojima je pojedinac savremenik i koji te dogadjaje dozivljava i prezivljava ili istoriju cine knjige koje pisu ljudi po nekim dokumentima i diktatima, ili je pak, ono sto je meni fascinantno, nasledje nasih predaka i njihovih zivota, umesto da zivimo svoje zivote zivimo njihove! ovde nailazim na gomilu postova ljudi od 20, 30, 40 godina kao da su oni sami ucestvovali u nekim dogadjima umesto njihovih predaka, a ne u nekom sasvim drugom vremenu. da li nas je politicka elita lobotomirala i ucinila nesposobnim da sagledamo sebe i svoje zivote - intimne uspomene, ljubavi, razocarenja... da li sam ja partizan sto branim svoje uspomene i zivot, a ne zivot mog dede?

Radovan Karadzić priznao da se loži na paganizam.z:((

http://www.novosti.rs/code/navigate...a Alija nije mutio&kword_add=radovan karadzic

* Da li je ideja da budete doktor Dragan Dabić vaša?

- Moje ime je u slovenskoj mitologiji epikleza, prizivanje boga Daboga, hromog Dabe, pa sam tako, šale radi, izabrao prezime. Radnu verziju komedije „Sitovacija“ potpisivao sam kao Daba Šon, a to ime krije i mogućnost čitanja Da, baš on, kao što i „Sitovacija“ krije više čitanja: Sit ovacija, Sit ova CI(J)A - itd. Besposlen pop jariće krsti.

Dabog je bio u staroslovenskoj mitologiji CRNOBOG, BOG PODZEMLJA koji je imao sličnosti sa ĐAVOLOM, zove se HROMI jer šepa na jednu nogu i ide u pratnji VUKOVA; VUKODLAKA i VAMPIRA. Nije ni čudo da Raša negira zločin u Srebrenici. Ko je pravi vernik i ko stvarno veruje, kao BILJANA PLAVŠIĆ koja je pravi vernik, taj se pre ili kasnije POKAJE za svoje grehe. Biljana Plavšić se pokajala i izdržala kaznu i to je pravi Hrišćanski gest.

610x.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Ja mislim, da je za političara poznavanje istorije svoga naroda neobhodno a poznavanje istorije ostalih, bar površno je poželjno.

A o Tuđmanu i Miloševiću da dam komentar:
Milošević je poznavao istoriju svoga naroda ali se iz nje nije ništa naučio. Sve je mislio da može na silu ali tako su svi izgubili sve što su imali i htjeli. Dobar političar mora narod ubijediti da je to što govori za njih dobro a ne sa prijetnjama, posle kojih se rađa kontraučinak.

Tuđman, iako je bio po struci istoričar, on se učio jednostrano i tupio samo ono što je želio. Njegova istorija se svela na čitanje članaka raznih hrvatskih ekstremista iz političke emigracije.
Sjetite se njegovih izjava:
-Hrvati su najstariji evropski narod.
-Hrvati su došli iz Irana
-U Jasenovcu je ubijeno 70.000 najviše Hrvata a i Srba i drugih protivnika režima
-na "križnom putu" je pobijeno od strane komunista 500.000 Hrvata i Hrvatica.
- Iseljena Hrvatska je plod komunista
-Pavelić je bio borac za hrvatska prava i slobodu

I svaki put, kad je svjesno lagao, je iskrivio usta ka njofra.

Apsolutno nebitno!
Politicar treba da postupa racionalno i da se rukovodi aktuelnim trenutkom, i ako mu slučajno počnu po glavi da se vrzmaju istorijske slike i ako mu se učini da te slike utiču na njegove državničke poteze - odmah neka stavi glavu u bunar da se malo ohladi, pa tek onda nek povuče potez.

Svaki vladar mora da zna istoriju kako je ne bi ponavljao.

Back