Da li je biti gay OK?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kakve bre oglase...nemoj pricati o stvarima o kojima nemas veze...pokupovali celo primorje...i nemoj molim te da poredis univerzijadu i olimpijadu...tamo se milijarde obrtale,a ti pricas o sto hiljada evra...strasno...covece...ko da si rekao da je kup srbije u fudbalu i svetsko prvenstvo isti kuurac...nesto bih ja rekao da su se u evropi svi smrzavali...samo ti drzi slovo i ispisuj svoju naucnu tezu..ima i ovde laika koji ce da spavaju...

naravno da poredim, univerzijada za Srbiju, isto sto olimpijada za Kinu...gledaj proporcionalno a ne glupe brojke. Ako ne, pitaj milione Srba zasto onda ne emigriraju u Kinu i gde to idu...hehe, ja nemam pojma, a gledam oko mene i slusam svaki dan razne price...

uostalo, kakvi gayevi, kakav Kina, pa oni su toliko daleko otisli sa slobodama da su zabranili zenama da radjaju...ubijaju decu jer ih je previse. I o takvoj mi drzavi pricas? Ma ajd molim te...otisli smo u offtopic, ovde stavljam tacku.

ovaj, nisam ja tebi licno rekao da nisi normalan....ti potenciras stalno tu rec ko jeste a ko nije normalan.

Jer sta je normalnost danas?

Ajmo ovako. Ja imam druga, tacnije okvrino 60% mojih drugara su straight i svi naravno znaju da sam ja gay.
I evo jedan kolega sa faxa...isto straight kao ti, ima devojku, studira, bavi se i sportom rekreativno..ma sve super. Pre par dana je bio kod mene, zalio mi se na devojku zbog nekih sra*a sa njom, trazio savet...redovno se vidjamo, zajedno smo na faxu...zajedno kopiramo knjige, ponekad se izlazi, pozajmio sam mu lovu milion puta ... i dakle, u cemu je problem?

i u cemu je razlika izmedju njega i tebe? da li i on nije normalan?

Razlika izmedju mene i njega je ta da mene vise iritiraju nastrane osobe nego njega...ali to je vec njegov problem...nijedan moj drugar nije hendikepiran tj gej kako vi kazete pa ne mogu da ti kazem kako bih postupio da neki ne daj boze kojim nesrecnim slucajem jeste...a jel tebe ikad privukla zenska osoba?njena guza,grudi,zgodno telo ma sve...stvarno mi je tesko da shvatim

Poslednja izmena od moderatora:
Razlika izmedju mene i njega je ta da mene vise iritiraju nastrane osobe nego njega...ali to je vec njegov problem...nijedan moj drugar nije hendikepiran tj gej kako vi kazete pa ne mogu da ti kazem kako bih postupio da neki ne daj boze kojim nesrecnim slucajem jeste...a jel tebe ikad privukla zenska osoba?njena guza,grudi,zgodno telo ma sve...stvarno mi je tesko da shvatim

jedini koji ima problem si ti...moj drugar ga nema, ne opterecuje se tim i sve je ok. A to da ih nemas u svojoj sredini se varas...ko zna koliko mojih drugova iz Srbije misli isto kao ti ;)

ali razumem ja tebe na neki nacin...ljude pogotovu u Srbiji iritiraju razne stvari i to je kolektivna pojava...prebijaju se stranci (poslednjih meseci ucestalo), rezu psima sape itd. pa sto bi i sa gayevima bilo drugacije?

Samo je pitanje da li bi tako postupio i da se radi o tvom bratu, ili rodjaku i slicno.

Sto se tice toga da ti je tesko da shvatis...pa i ne moras. Mislis da ja shvatam sve sto se desava oko mene? Mislis da shvatam ratove koji su bili 90' ih recimo? Mozda ih obojica ne shvatamo...sustina je da ako nesto ne shvatas, ne znaci da mozes da delujes na nacin da to ispravljas tipa da prebijes nekoga i sl. Dakle, ako ti se ja ne svidjam kao covek ne pricas sa mnom na forumu, na ulici me zaobidjes i sve super ;)

Poslednja izmena od moderatora:
pazi oni jesu bolesni ali imaju radnu sposobnost te stoga mogu da rade poslove u npr rudnicima,to im je blisko sexualnoj orijentaciji
izvinjavam se strejt rudarima ..primer je u pitanju

mozda je to jedini nacin da kazes da si ti zdrav :roll:

mislim ono, suprotnosti kao kontrast...

da, ja imam radne sposobnosti, verovatno vece o 98% populacije (mislim intelektualno) a pored toga i puno vise...no, nebitno, koga je to briga :whistling:

jedini koji ima problem si ti...on ga nema, ne opterecuje se tim i sve je ok. A to da ih nemas u svojoj sredini se varas...ko zna koliko mojih drugova iz Srbije misli isto kao ti ;)

ali razumem ja tebe na neki nacin...ljude pogotovu u Srbiji iritiraju razne stvari i to je kolektivna pojava...prebijaju se stranci (poslednjih meseci ucestalo), rezu psima sape itd. pa sto bi i sa gayevima bilo drugacije?

Samo je pitanje da li bi tako postupio i da se radi o tvom bratu, ili rodjaku i slicno.

Sto se tice toga da ti je tesko da shvatis...pa i ne moras. Mislis da ja shvatam sve sto se desava oko mene? Mislis da shvatam ratove koji su bili 90' ih recimo? Mozda ih obojica ne shvatamo...sustina je da ako nesto ne shvatas, ne znaci da mozes da delujes na nacin da to ispravljas tipa da prebijes nekoga i sl. Dakle, ako ti se ja ne svidjam kao covek ne pricas sa mnom na forumu, na ulici me zaobidjes i sve super ;)

Мање гледај Б92.Нема то никакве истине.А и слушао асм неке вести и смејао се.Лоши новинари не знају да лажу.Све је то учесталије у Европи ал кад Србин добија батине нико не извештава.Аутошовинистичка гамад.Ове се од миша прави слон тендециозно и свако способан да сагледа ширу слику зна шта је по среди.

Poslednja izmena:
deckowie, da stanem malo u odbranu majke nam Srbije. Ok, ona jeste zaostala po mnogim pitanjima, nego mene zanima da li tamo gde se nalazis nema seckanja psima sapa, maltretiranja ljudi ili zivotinja u bilo kom obliku?
Evo, ja zivim u Finskoj i mogu di reci da ima svasta i tamo od razlicitih vidova diskriminacije pa sve do silovanja , ubistva. Ziveo sam 6 meseci u USA, i Srbija u zivotu nije videla takve serije ubistva koja se tamo desavaju.

Toliko o Srbiji.

deckowie, da stanem malo u odbranu majke nam Srbije. Ok, ona jeste zaostala po mnogim pitanjima, nego mene zanima da li tamo gde se nalazis nema seckanja psima sapa, maltretiranja ljudi ili zivotinja u bilo kom obliku?
Evo, ja zivim u Finskoj i mogu di reci da ima svasta i tamo od razlicitih vidova diskriminacije pa sve do silovanja , ubistva. Ziveo sam 6 meseci u USA, i Srbija u zivotu nije videla takve serije ubistva koja se tamo desavaju.

Toliko o Srbiji.

nije videla zato sto ne izvestavaju a cak i kad izveste onda lazu, eto rece user gore...fasisti, ustase, izdajnici ili ne znam sta vec...

al ok, nebitno, u Srbiji se nazalost ne postuju ni prava Srba a kamoli ostalih...nije cudo da si ti u Finskoj a ja tu gde jesam.

nije videla zato sto ne izvestavaju a cak i kad izveste onda lazu, eto rece user gore...fasisti, ustase, izdajnici ili ne znam sta vec...

al ok, nebitno, u Srbiji se nazalost ne postuju ni prava Srba a kamoli ostalih...nije cudo da si ti u Finskoj a ja tu gde jesam.
pa sta izvestavaju? Ja nisam u Srbiji pa mogu objektivnije da sagledavam i uporedjujem situacije.
U Finskoj sam jer mi je ekonomski bolje tamo, a ne drustveno.
Sto se tice drustvenog zivota, meni licno, je najbolji u Srbiji.
Tebi, verujem, nije jer vecina Srba ima takve stavove kakve ima prema vama..
Razumem da si ogorcen na Srbiju, i da sto se tice odnosa prema vama homoseksualcima tu jeste Srbija surovija od ostalih zemalja, priznajem, ali ne i generalno.

pa sta izvestavaju? Ja nisam u Srbiji pa mogu objektivnije da sagledavam i uporedjujem situacije.
U Finskoj sam jer mi je ekonomski bolje tamo, a ne drustveno.
Sto se tice drustvenog zivota, meni licno, je najbolji u Srbiji.
Tebi, verujem, nije jer vecina Srba ima takve stavove kakve ima prema vama..
Razumem da si ogorcen na Srbiju, i da sto se tice odnosa prema vama homoseksualcima tu jeste Srbija surovija od ostalih zemalja, priznajem, ali ne i generalno.

zavisi sta podrazumevas pod tim drustveno...drustvo koje je na granici kulturoloske kataklizme, gde su idoli znamo ko i sta, gde je korpucija u svim porama, gde svako gleda kako da te prevari i obmane,,gde ne dobijas platu 1.- og u mesecu i gde nemas nikava prava u socijalnom smislu...jel to to drustvo?

a tu nostalgiju uz 'bureke i jogurte kravica', one splavove po kojima bauljaju pijani i pink kao nosioca nacionalne svesti zaboravi. Ak mislis na neko licno drustvo, par drugara iz srednje skole sa kojima si dobar onda ok, sve ostalo..hah..haos

i nije to samo odnos prema gayevima, nema to veze sa tim...vec sa tim da mi niko ne stane na pesackom prelazu kad ocu da predjem ulicu...kad cekam na crveno svi me gledaju kao ludaka?...kad hocu rad i red nisam normalan....sacuvaj me boze takvog drustva i lep pozdrav za Finsku, odoh da spavam;)

Друштво је друштво то је тако једноставно а ти си мало фрустриран.Србија је земаља де се најбоље могу осећати а паре су друга прича.

Poslednja izmena:
zavisi sta podrazumevas pod tim drustveno...drustvo koje je na granici kulturoloske kataklizme, gde su idoli znamo ko i sta, gde je korpucija u svim porama, gde svako gleda kako da te prevari i obmane,,gde ne dobijas platu 1.- og u mesecu i gde nemas nikava prava u socijalnom smislu...jel to to drustvo?

a tu nostalgiju uz 'bureke i jogurte kravica', one splavove po kojima bauljaju pijani i pink kao nosioca nacionalne svesti zaboravi. Ak mislis na neko licno drustvo, par drugara iz srednje skole sa kojima si dobar onda ok, sve ostalo..hah..haos

i nije to samo odnos prema gayevima, nema to veze sa tim...vec sa tim da mi niko ne stane na pesackom prelazu kad ocu da predjem ulicu...kad cekam na crveno svi me gledaju kao ludaka?...kad hocu rad i red nisam normalan....sacuvaj me boze takvog drustva i lep pozdrav za Finsku, odoh da spavam;)
mislim na drustvo gradjana Srbije, uopste. Nemam ja losa iskustva s njima, niti smatram da su na granici kataklizme, xexe, osim pojedinih likova, ali oni su totalno nebitni. Takodje mislim na nas nacin zivota i zezanja, koji ja, zamisli, ne smatram haos, haos, huh, huh, no, no, ali dobro tebi se ne svidja to drustvo, stavise smatras nas nakaznim, i necemo sada ulaziti u to.
Aj pozdrav.

Sve sam ičitala i ostala ugodno iznenađena nivoom debate, ovo naprosto ohrabruje u
smislu konstruktivnosti debate i deficitarnosti pljuvanja.
Negooo, gde u svemu ovome nestadosmo mi žene,zašto naše lez ćute, bolje
rečeno kako to da se uopšte nigde ne pominju :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back