Bila je najveca greska kralja svojevremeno (citaj 1918. stvaranje SHS), Hrvati su na taj nacin videli oslobadjanje od Austrougarske, Slovenci takodje, Vojvodina takodje. Kralj je samo racunao na vise novaca u kasi, a ja kad tamo a ono medjutim . . . Uzimano je i vuklo se u prestionicu iz slovenije, Hrvatske, Vojvodine . . . Slicna je scena i sa Jugoslavijom, medjutim, situacija se bitno menja, da je Slovenija i Hrvatska, u mnogocemu koristila resurse Bosne, Srbije, Vojvodine, za male novce kupovane su sirovine u Sloveniju i Hrvatsku, Sa tim drzavama je bilo lepo jer je bar neko kupovao nase sirovine, sad je malo njih, proce jos mnogo vremena, dok ne dodju strangeri i ne pocnu kupovati sirovine kod nas ili gotove proizvode, tako da nam sto se tice ekonomije bolje graditi dobre komsijske odnose, trebace nam mozda jednom nekad.
Sto se tice samog pitanja, nisam je upoznao tu Veliku Jugoslaviju, ali bih voleo da sam nesmetano isao od Vardara pa do Triglava. Voleo bih da sam duze od desetak godina bio Jugosloven, da Vidim i zapamtim mesta kao sto su Trst, Krk, Ljubljana, Virovitica . . . Da j.bavam strankinje kad dodju u jugu na more, danas od mora su mi ostale slike . . .