Da li je Bavarska zaista deo Nemačke?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti si se takvih naotvarala dok nisi postala pandurka samo tako. A ni stavovi ti nisu bili bolji.

Umesto da sankcionišeš ovu budalu koja me prati i vređa ti glumataš konsternaciju.
Ja sam za svojih valjda i 15 godina boravka ovde otvorila mozda 5 tema.
Pa to je evidentno, zasto lupetas za sve pare?

Ne znam ko je budala, a ko nije, nisam u toku sa situacijama koga ti pratis, ko tebe i tako dalje.

Ja sam za svojih valjda i 15 godina boravka ovde otvorila mozda 5 tema.
Pa to je evidentno, zasto lupetas za sve pare?

Ovo mora da su te naučili u njemačkoj policiji, da svako ko ti ne ide niz dlaku nazaoveš stranim plaćenikom. :cool:

Ne znam ko je budala, a ko nije, nisam u toku sa situacijama koga ti pratis, ko tebe i tako dalje.

Nisam ni očekivao da znaš jer ste na istoj kratkotalasnoj dužini pa ti se ništa ne čini neregularnim.

Ej, ovde je uobicajeno da ako te neko vredja, to lepo prijavis moderaciji, gradskom vodovodu, EPS-u ili kome vec.
Takođe ne stoji nigde u pravilniku da moderator mora da reaguje isključivo na prijave već i kada primeti da je rasprava dobila neprihvatljiv ton.

No kako znam da tvoja uloga nije da saniraš konflikte koje izazivaju primitivci pod zaštitom moderacije ne očekujem smisleniju reakciju od tebe.

Takođe ne stoji nigde u pravilniku da moderator mora da reaguje isključivo na prijave već i kada primeti da je rasprava dobila neprihvatljiv ton.

No kako znam da tvoja uloga nije da saniraš konflikte koje izazivaju primitivci pod zaštitom moderacije ne očekujem smisleniju reakciju od tebe.

Ako bolujes od zivaca navrati na PDF koji ja moderisem, za ovim ovde imam veze taman kolko i ti.

Prusi su zapravo Sloveni, pojma nemam zasto neko misli da recimo Frankfurt, Hamburg, Köln, Düsseldorf, zapravo
4/5 Nemacke ima bilo kakve veze sa Prusima. Bivsa Pruska, ako govorimo o Zapadnoj samo je jedna mala teritorija,
danas bi to bila pokrajina Brandenburg.
Bavarska je najliberalniji, najlepsi, usput i najbogatiji, najprijatniji deo Nemacke za zivot.
Inace je naravno i formalno i pravno, kulturoloski i lingvisticki Nemacka.
Nema tamo obozavaoca Hitlera, danas je mnogo vise takvih bas u ovoj bivsoj Pruskoj.
Bilo bi dobro kad vec otvaras ovakavu temu da stavis i neki link, u protivnom tvrdim da
izmisljas jer ne postoji iole normalan covek koji bi i za kafanskim stolom rekao ovako nesto.
Reci mi odakle mi link za tako nešto kada sam jasno rekao da sam gledao ne na internetu i laptopu..

Ne bih da odgovaram na ovako nešto..Niko te nije terao da se prikljucis ovoj temi. . . . I još usput da me optužuješ.
Ja te ne optuzujem, verujem da ne znas kako se teme otvaraju, a ako bas zelis, eto, ucinicu ti usluigu
pa cu zamoliti moderaciju da obrise temu jer nema izvora.
Jednostavno je na svakom forumu tako da ne mogu ja sada da iznosim svoje snove i sta se mojoj
babi prividjalo ili su culi od nekog svog pretka nego mora link i izvor.

Dragi prijatelju... Sve dok BMW (Bavarishe Motor Werke) ovde, u Minkenu, Bayern, i Dajmler Benz, tamo, u Stuttgartu, Baden-Wurttemberg, produkuju melearde EUR dobiti, to se desiti nece. Jer Bavarci, za razliku od Srbalja, razmisljaju onim izmedju usiju, a ne onim izmedju nogu, pa rotirano za 180 gradi. :smeker:

da to sam i ja čuo kao: Svaba je to oni vole jedinstvo itd...

ipak, kriza se okuva za tili čas. Bas kad su krenuli migranti i kad ih je DDR-Merkel pustila Bavarac CDU Zehifer je odmah vrisnuo i pretio da joj rasturi vladu i podsećao na ingerencije Bavarske.

Nemam pojma sa čim imaš veze ali sa razumom svakako ponajmanje jer si u tri posta uspela da me optužiš da sam strani plaćenik i mentalno oboleo što je pakao duše teorije zavere.
Ne druze i nacional komjunisto. Ti si eSeNeSeS placenik. Za sendvic ujutru, u podne i posle podne. Za toliko si se prodao. Ali... Pokusaj da glumis fasistu (neki vasi su i pokusali sa mnom u 3D), pa ces videti. :mazipsa:

da to sam i ja čuo kao: Svaba je to oni vole jedinstvo itd...

ipak, kriza se okuva za tili čas. Bas kad su krenuli migranti i kad ih je DDR-Merkel pustila Bavarac CDU Zehifer je odmah vrisnuo i pretio da joj rasturi vladu i podsećao na ingerencije Bavarske.
Pa sad... Znas, Merkelova nije tada (2015.) imala neki izbor. Razumi, Nemci su jos uvek pod americkom okupacijom. Mislim da ima jos mozda desetak americkih "baza" na tlu Nemacke. Ramstein je najveca. Ali ima i manjih. Da pomenem jednu manju, negde kod Garmisa. :eek:

Ovi sto vriste... Ako uhvate vlast, nece im biti lako. Nimalo. Sto oni misle da mogu da oduvaju Uncle Sama... To ce da radi teze, ili malo teze. :whistling:

Tema je odlična ali odgovori su čisto lupetanje, uglavnom.

- PRUSI nisu nikakvi Nemci, a još manje Sloveni, VEĆ LITVANSKI NAROD, obrazujete se malo! vremenom su dobili 1/3 Slovena i 1/3 "Nemaca" PRUSKI JEZIK je deo BALTO GRUPE JEZIKA.

- Bavarci i Prusi su povezani zajedničkim jezikom, poslednjih 150 godina,a slični su taman koliko i Sicilijanci - Afrikaneri i Italinajski Tirolci.

- Saxonci sa najmanji zajednički SADRŽALAC za Slovene i Germane, ukratko. Najslovenskiji Germani, i najgermanskiji Sloveni.

- tkz. TEVTONCI su zapravo Sloveni, I1/I2 koji su dobili nemački jezik.

I mi smo došli upravo iz Saxonije u Jugoistočnu Evropu, tj Lužnica.
....
A i ovo "formalno-pravno" me ne bi iznenadilo, jer su "nemačke" kneževine potpisivale čitav niz ugovora medju sobom, koji pravno nikad nisu prestali da važe.
Luxemburg i Lihtenštajn, su poslednji dinosaurusi tih malih kneževina.

Dobar dan, gledah jednu emisiju u Češkoj gde je bio sukob mišljenja nekih političkih zvaničnika nekoliko zemalja..U jednom delu emsije, zastupnik iz Bavarske je izgovorio rečenicu: "Svi treba da znaju da je Bavarska formalno i pravno nije deo Nemačke države, kao i genetski materijal koji nema apsolutno nikakve veze sa Prusima,a da ne govorimo da su na tom području bili najfanatičniji nacisti i obožavaoci Hitlerovog lika i dela."

Može li neko ko se malo bolje razume, da mi objasni da li Bavarska zaista formalno i pravno nije deo Nemačke?

Tako je !

FREISTAAT Bayern se samo nalazi u sklopu Bundes Republik Deutschland ALI sve drugo, nema NIŠTA zajedničko sa Bundes republik Deutschland već ima SVOJ GRB, ZASTAVU I HIMNU !!!

Ta pro-forma, nemačka, federalna jedinica, ima evidentan status i moć države !

Ustav slobodne države Bavarske, reguliše nezavisnost Slobodne države kao država u državi, Savezne Republike Nemačke !
Odobrila ga je Državna skupština 26. oktobra 1946. Nakon izjave Veća ministara 4. decembra, pojavilo se sa njegovom objavom u Bajernu. Glasnik zakona i propisa na snazi je od 8. decembra 1946. godine. Bavarski ustav podeljen je u četiri glavna dela i sadrži ukupno 188 članaka i još više paragrafa.
Prva tri, GLAVNA člana zakona regulišu stanje da je Bavarska slobodna država i kao takva, ima moć naroda te da je Bavarska ustavna, kulturna i socijalna država.

U daljnjem, od tada, Bavarska ima SVE svoje a ne federalne zakone napr. :

zdravstvo, ekonomiju, zakonodavstvo - kompletno pravosuđe
svoje tužilaštvo, ustavni i vrhovni sud i vrhovni sud za reviziju
školstvo
policiju
predstavnika za zaštittu podataka samo (Datenschutz) Bajerna
predstavnika Bajerna u Vladi u Berlinu !!!
državnog ministra (Dr. Florian Herrmann ) šefa državne kancelarije,
za federalna i evropska pitanja i medije Bavarske
u veću Evrope.

Dakle, sve ovo ali ima i sve ostalo, drugo, u registru svih ministarstava jedne samostalne, slobodne države.

Da nije Bavaraca, Anđina “vladavina “ bi odavno propala jer su je u oba mandata podržali CSU-ovci a to se ogleda u najnovijem slučaju, od pre dva mseca, kada je Vlada trebala da zvekne ali su na Anđino kmečanje CSU-ovci, na čelu sa ministrom Seehoferom, ipak (do novih izbora) pristali da sve ostane status-quo !

<<<<<

Ministar Bajerna, pok. Franz Josef Strauß, koji je 27. godina bio “tata” FreiStaat Bayern-a, 1974. godine je u Minhenu oficijelno proglašen i krunisan, kao kralj Bajerna. Istovremeno je sprovedeni i referendum, gde se tada 98 % stanovništva izjasnilo i odlučilo na otcrepljenje od, tada Savezne Republike Nemačke !!! Na žalost, trećeg oktobra 1988.godine je usled infarkta, preminuo Franz Jozef Strauß a sa time i (za sada) obećano otcepljenje.

Po priči () bila je to tada opasna frka i nemačka se nalazila na samoj ivici, građanskog rata te samo zahvaljujući dvojcu - kancelaru Schmidt-u koji je zamenio Willy Brandt-a (postao Šmitov zamenik) ..... nemačka se kolk'o-tol'ko, izvukla iz te flekave afere.

Ne bi čudilo da posle ovih, nastupajućih izbora, Bavarska, napokon, obelodani svoju nezavisnost čemu odvajkada stremi. To bi za evropu bio pravi “schocking – blue” (plava boja je sinonim Bavarske) međutim, ministar inostrani - Seehover jest' da je “čvarak” ali Bavarci nemaju adekvatnog Führer- a kao što je bio Strauß a i svi drugi, diljem evrope (namerno pisano malim slovom) kopali bi i nogama i rukama .... samo da do toga ne dođe.

I ako, evo, neposredno pred njihov Božić, po svim, najnovijim merilima istraživanja, velika koalicija CDU-a i SPD-a morala se odreći procentnih poena, Zelnni ostaju (još?) na visokom nivou a omražena AfD – naslednica zabranjene NPD – ima vrtoglav uspon. Već sada imaju dobru qovotu (10%!) za ulazak u Vladu :eek:

Mašala .... tek' će to biti super pičvajz.... kad ' (opet) nacisti (za)sednu u fotelje u sred eurUpe !!!!:roll:

Pozdrav ... svidela mi se tema :uja:

I ako, evo, neposredno pred njihov Božić, po svim, najnovijim merilima istraživanja, velika koalicija CDU-a i SPD-a morala se odreći procentnih poena, Zelnni ostaju (još?) na visokom nivou a omražena AfD – naslednica zabranjene NPD – ima vrtoglav uspon. Već sada imaju dobru qovotu (10%!) za ulazak u Vladu :eek:

Mašala .... tek' će to biti super pičvajz.... kad ' (opet) nacisti (za)sednu u fotelje u sred eurUpe !!!!:roll:
Nece, nece nacisti zasesti na celo Bavarije... Zato su tu ameri, eto upravo zato (ako treba, krvlju ce to da sprece, Bavarskom krvlju)! Dopalo mi se ovo tvoje objasnjenje, pa da, jelte, dodam i ja neku. :bye:

Back