Da li je bacanje krivice na Vučića za sve i svašta propaganda ili slepilo?

Jel ti ideš po logici: obzirom da je predsednik, svi su ljudi njegovi?
Pa on je sve svoje postavio
Bože sensei pa ti kao da si pao sa marsa.
On sve menja i stavlja svoje ljude. Ide redom. Uskoro više niko neće biti svoj. Pa zašto protestujemo?? On je postavio osobu od poverenja da vodi sastanke i o toj stanici što se srušila. Zato je direktno odgovoran. Zato se uhvatio u diskusiju sa studentima iako su oni prvo govorili da on nije nadležan. On je krivac a najmoćniji je čovek. To je problem. On nam svima rafi o glavi. To ljudi osećaju i zazo izlaze na ulice. Plaše se idiota

Da li je bacanje krivice na Vučića za sve i svašta propaganda ili slepilo?

Ni propaganda, niti slepilo. Svaka autoritarna vlasst na sebi nosi breme odgovornosti. Ako ti smatraš da je u nekom momentu potrebna Srbima čvrsta ruka, to znači da ti svojevoljno i opredeljeno na samog sebe (ako bi ti bio ta čvrsta ruka) preuzimaš na sebe odgovornost za gotovo sve što se događa.

Vučić sebi pripisuje zasluge za svaku najmanju pozitivnu stvar, ali u isto vreme želi da za sebe veže isključivo pozitivne tekovine, dok bi negativne pokušao prebaciti to nekome drugome. To ne ide jedno s drugim. Ne možeš ti da se pojaviš u Nišu i kažeš da si sam, ovakav i nikakav, doveo fabrike, da pozivima telefona rešavaš probleme, da se hvališ izgradnjom tog i tog autoputa, rešavanje tih probelma kontejnera, itd...a da to za sobom, potpuno prirodno, povlači i odgovornost za sve što ne valja.

To je najveća nevolja svih autoritarnih režima, jer je to mač sa dve oštrice. Odgovornost je nešto od čega se ne može pobeći. Niko Milana Milutinovića ne krivi (ili barem gotovo niko) za npr. gubitak Kosova i Metohije i sl., ali osoba koja svojevoljno kaže da je sve do njega, znači i da je on lično i odgovoran za sve što ne valja. To znači i da na svojim rukama Vučić ima krv 16-oro stradalih od pada nadstrešnice u Novom Sadu, da je on odgovoran za njihovu smrt. To znači i kada se nešto sitnije desi; npr. pukne neka cev koju su rekonstruisali i tvoje dete (hipotetički govoreći) postane invalid, zači da je Vučić za to odgovoran. On ne mora imati ni lično ikakvu povezanost sa tim i može se, štaviše, na nekom suđenju ona i van svake sumnje odbaciti, ali politička odgovornost i percepcija javnosti (možda nije pravosudno kriv, ali ostaje moralno kriv) ostaje, jer to je narativ koji je sam Vučić izgradio.

To je, kao što rekoh, endemski problem svih ljudi koji žele da sebi pripišu tuđi rad. A to Vučić stalno radi, on minorizuje i ponižava sve svoje saradnike i predstavlja se (iako to, naravno, nije istina) kao da je sve to plod samo njega, lično. Dakle, za takvu percepciju bacanja krivice za sve i svašta — u najidrektnijem smislu, on je odgovoran, jer je sam uzrok tome. To nisu tzv. Šolakovi mediji, to nije neki inostrani faktor, nije opozicija, nisu studenti, nisu sindikati, neki drugi mediji, NVO sektor, SPS ili neko krilo u okviru SNS. To je samo on, i niko drugi, ko je odlučio da tako bude i ko je sistemom medijske kontrole doveo do toga. Tako da, moglo bi se ipak reći da jeste propaganda i slepilo, zapravo. Ali propaganda i slepilo za koje je odgovoran on lično i niko drugi do njega.

On žanje ono što je posejao, najjednostavnije rečeno.

Poslednja izmena:
Vučić sebi pripisuje zasluge za svaku najmanju pozitivnu stvar, ali u isto vreme želi da za sebe veže isključivo pozitivne tekovine, dok bi negativne pokušao prebaciti to nekome drugome.
Tramp radi sve što i Vučić a ima stostruko veću moć. Dakle, Tramp je naučio od Vučića kako treba?

Ni propaganda, niti slepilo. Svaka autoritarna vlasst na sebi nosi breme odgovornosti. Ako ti smatraš da je u nekom momentu potrebna Srbima čvrsta ruka, to znači da ti svojevoljno i opredeljeno na samog sebe (ako bi ti bio ta čvrsta ruka) preuzimaš na sebe odgovornost za gotovo sve što se događa.

Vučić sebi pripisuje zasluge za svaku najmanju pozitivnu stvar, ali u isto vreme želi da za sebe veže isključivo pozitivne tekovine, dok bi negativne pokušao prebaciti to nekome drugome. To ne ide jedno s drugim. Ne možeš ti da se pojaviš u Nišu i kažeš da si sam, ovakav i nikakav, doveo fabrike, da pozivima telefona rešavaš probleme, da se hvališ izgradnjom tog i tog autoputa, rešavanje tih probelma kontejnera, itd...a da to za sobom, potpuno prirodno, povlači i odgovornost za sve što ne valja.

To je najveća nevolja svih autoritarnih režima, jer je to mač sa dve oštrice. Odgovornost je nešto od čega se ne može pobeći. Niko Milana Milutinovića ne krivi (ili barem gotovo niko) za npr. gubitak Kosova i Metohije i sl., ali osoba koja svojevoljno kaže da je sve do njega, znači i da je on lično i odgovoran za sve što ne valja. To znači i da na svojim rukama Vučić ima krv 16-oro stradalih od pada nadstrešnice u Novom Sadu, da je on odgovoran za njihovu smrt. To znači i kada se nešto sitnije desi; npr. pukne neka cev koju su rekonstruisali i tvoje dete (hipotetički govoreći) postane invalid, zači da je Vučić za to odgovoran. On ne mora imati ni lično ikakvu povezanost sa tim i može se, štaviše, na nekom suđenju ona i van svake sumnje odbaciti, ali politička odgovornost i percepcija javnosti (možda nije pravosudno kriv, ali ostaje moralno kriv) ostaje, jer to je narativ koji je sam Vučić izgradio.

To je, kao što rekoh, endemski problem svih ljudi koji žele da sebi pripišu tuđi rad. A to Vučić stalno radi, on minorizuje i ponižava sve svoje saradnike i predstavlja se (iako to, naravno, nije istina) kao da je sve to plod njega. Dakle, za takvu percepciju bacanja krivice za sve i svašta — u najidrektnijem smislu, on je odgovoran, jer je sam uzrok tome. To nisu tzv. Šolakovi mediji, to nije neki inostrani faktor, nije opozicija, nisu studenti, nisu sindikati, neki drugi mediji, NVO sektor, SPS ili neko krilo u okviru SNS. To je samo on, i niko drugi, ko je odlučio da tako bude i sistemom medijske kontrole doveo do toga. Tako da, moglo bi se ipak reći da jeste propaganda i slepilo, zapravo. Ali propaganda i slepilo za koje je odgovoran on lično i niko drugi do njega.

On žanje ono što je posejao, najjednostavnije rečeno.
Ок, да ли то значи да и ми остали треба да прихватимо оно што је он посејао, јер свестан си да је могуће да није његова одговорност за надстрешницу али ипак јесте јер је он тако "посејао". Ако му не признајемо све заслуге што је нормално, нећемо ни да му пришивамо све пропусте... у супротном имамо зачарани круг беспућа!

Odbija naređenja sumanutog čoveka koji se bije sa svojim studentima??

Da li bismo pohvalili ljude koji su u naci vojsci odbili da ubijaju nedužne?
Ako gledam kako se zapad ophodi sa demonstrantima, a oni su nam uzor demokratije, onda odbijanje suprostavljanju demonstrantima znači odbijanje dužnosti.

Ок, да ли то значи да и ми остали треба да прихватимо оно што је он посејао, јер свестан си да је могуће да није његова одговорност за надстрешницу али ипак јесте јер је он тако "посејао". Ако му не признајемо све заслуге што је нормално, нећемо ни да му пришивамо све пропусте...зачарани круг беспућа!
Pa ja priznajem zasluge samo ne znam za šta. Šta je to dobro?
Autoputevi? To su projekti od ihahaj pre njega a novac mi plaćamo na naplatnim rampama

Kosovo?
Šta je to dobro? Sve što grade je tako loš kvalitet. Pokrali novce. Uništili zdravstvenih sistem, pokušavaju državno školstvo. Šta su uradili kako valja našim novcem?

Pa ja priznajem zasluge samo ne znam za šta. Šta je to dobro?
Autoputevi? To su projekti od ihahaj pre njega a novac mi plaćamo na naplatnim rampama

Kosovo?
Šta je to dobro? Sve što grade je tako loš kvalitet. Pokrali novce. Uništili zdravstvenih sistem, pokušavaju državno školstvo. Šta su uradili kako valja našim novcem?
Говорим о принципу. Не можемо рушити Вучића његовим аргументима у његовом накарадном систему вредности!

Ako gledam kako se zapad ophodi sa demonstrantima, a oni su nam uzor demokratije, onda odbijanje suprostavljanju demonstrantima znači odbijanje dužnosti.
Izvini, meni niko nije uzor. Demokratija je vladavina pravila I zakona. Ne možeš očekivati da u zemlji u kojoj političari ne odgovaraju za zlodela se ljudi pridržavaju zakona. I ja bih sepridržavala ali znaš šta, kad ja parkira u zoni i ne platim naplate mi kaznu. Kad ja parkiran gde ne treba odvedu mi auto. Kad vozim bez tablica oduzimaju vozilo. Kad predsednik dovodi traktore bez tablica njih 100 u sred grada to je onda zakonito?? Pa poredite babe I žabe

Да ли је оправдано лагати да би се лажов скинуо са власти. Ја мислим да не јер такав начин не доноси никакав нови квалитет! Признаћете много је лажи у пооследњих 10 месеци, рекордан број са обе стране.

Да ли је оправдано лагати да би се лажов скинуо са власти. Ја мислим да не јер такав начин не доноси никакав нови квалитет! Признаћете много је лажи у пооследњих 10 месеци, рекордан број са обе стране.
Pa ko laže? Nije opravdano lagati. Ali šta je laž? Ja ne znam

Pa ko laže? Nije opravdano lagati. Ali šta je laž? Ja ne znam
Није моје да те овде убеђујем у то шта је све била лаж ја сам их видео много, то свако од нас сам МОРА да увиди, ако не хебига момци и девојке...шта да вам кажем...

Back