Da li je bacanje atomskih bombi na Japan od strane USA bio ratni zločin ili ne?

Da li je bacanje atomskih bombi na Japan od strane USA ratni zločin ili ne?

• Ukupno glasova
    20
A čime su trebali da ih gađaju? Laticama trešnjinog cveta?

Japan je bio saveznik Hitlera i dobili su šta su zaslužili

I Hrvati su bili saveznik Adolfa Hitlera pa su za nagradu umesto bačene atomske bombe dobili prijateljsku fudbalsku utakmicu između SAD i NDH 1990 u Zagrebu
(sa direktnim prenosom na HTV)! CCCC :rtfm:

ti sigurno imas neki pametan predlog kojim bi dokazao to sto pises a sto bi trebalo da bude pametnije od onog sto su radili i postigli gore pomenuti ?
Знам чиме смо располагали и шта је на крају направљено. 2+2=4 а никако 40 како ви заговарате.

Знам чиме смо располагали и шта је на крају направљено. 2+2=4 а никако 40 како ви заговарате.
opet ostajes u svetu imaginacije i kao i obicno sem licnog stava nista konkretno !
obidji malo republiku srpsku pa pitaj srpski narod sta misle o karadzicu i mladicu i njihovoj ulozi u stvaranju RS ...

opet ostajes u svetu imaginacije i kao i obicno sem licnog stava nista konkretno !
obidji malo republiku srpsku pa pitaj srpski narod sta misle o karadzicu i mladicu i njihovoj ulozi u stvaranju RS ...
To ti je isto kao da ti imas priliku da zaradis milion dolara, drzis ih u ruci i zavrsis sa jedva 100. Nemam ja potrebe obilaziti RS, Srbi u Bosni danas gore stoje nego ikad u proslosti.
Prije su imali ogroman ljudski potencijal, danas toga nemaju.

To ti je isto kao da ti imas priliku da zaradis milion dolara, drzis ih u ruci i zavrsis sa jedva 100. Nemam ja potrebe obilaziti RS, Srbi u Bosni danas gore stoje nego ikad u proslosti.
Prije su imali ogroman ljudski potencijal, danas toga nemaju.
neosnovana i nesuvisla poredjenja !
koliko god da je bilo mozda i gresaka , ali da nije bilo mladica i karadzica ne bi bilo ni to malo srba na svojim ognjistima, prema tome njihova uloga je istorijska i pozitivna za sve srbe tih krajeva i treba da bude uzor svima kako se voli svoja otadzbina .

Jedini razlog zasto Srbi nijesu pocisceni iz cijele Bosne i Hercegovine kao i iz Krajine i Bosanske Krajine je taj da je to zaustavila Amerika.
Karadzic i Mladic su doveli vojsku koja je jedan na jedan bila najjaca sila na Balkanu do toga da je tuku hrv-musl odrpanci i da izgubi rat.
auh, "amerika zaustavila rat" , da si rekao oni su ga i nametnuli to bi mi bilo ok, ovako :nono3:
nisu karadzic i mladic doveli nikakvu vojsku u bosnu, to je sve bila regularna vojska , regularne drzave koja je stitila drzavni poredak,
ne bi cak ni rekao da su srbi tamo izgubili, jer mislim da niko nije ni pobedio u tom ratu , samo sto se neki ponasaju kao da su pobedili ,
ali to je vec njihov ugao gledanja ...

На страну што овај што паметује о стварима о којима појма нејма, али ако је већ отворена тема која се бави агонијом Хирошиме и Нагасакија (а тај догађај апсолутно заслужује тему) елементарна пристојност налаже да се држимо теме.
О догађајима 1990их, шта, како, ко је зајебао, има већ неколико тема, може се и отворити нова, нема потребе затрпавати ову тему постовима који немају везе са темом.

Šta vi mislite? Šta biste rekli na ovo? I zašto?

Baš sam gledao brojne komentare Jenkija na ovo pitanje po Internetu (Reddit, Quora, Yahoo itd.) i skoro svi oni tvrde da to uopšte nije bio ratni zločin i da samim tim što je USA pobednik u II svetskom ratu, nema šta da im se spočitava šta su uradili Japanu.

Od 3 glavne sile osovine u 2.svetskom ratu je prva delimično kapitulirala Italija 1943 godine, to jest kapitulirala je polovina Italije
(tada je kapitulirala i zamenila stranu u ratu južna Italija, dok je severna Italija bila do kraja rata u Evropi na strani Nemačke). 👀

Japan je poslednji kapitulirao u Aziji 1945 godine (pre njega su u Evropi kapitulirale severna Italija, a onda i Nemačka), razlog koji su američki politički i vojni lideri naveli u raznim dokumentarnim emisijama, koje su bile emitovane na televiziji, je bio, da su time smanjili potencijalni broj žrtava među američkim vojnicima jer nije bilo kopnene invazije na Japan i da su posle prve bačene atomske bombe na Hirošimu drugu atomsku bombu na Nagasaki bacili jer Japan nije hteo odmah da se preda (ali pre toga iste 1945 godine u Nemačkoj u njenom zapadnom delu nije bio upotrebljen isti način za završetak rata kao u Japanu od strane američke vojske).

P.S.: Meni je jedan moj kolega koji je studirao japanski jezik i čitao raznu literaturu rekao, da su pripadnici japanske ratne aviacije koji su fanatički u zadnjem delu rata, u periodu 1944-1945, vršili samoubilačke napade (kamikaze) tako da su se avionima, avion-bombom ili jedrilica-bombom, punom eksploziva, obrušavali na američke ratne brodove, bili počašćeni da su bili izabrani za taj zadatak, a oni Japanci koji su odbili da to učine, su bili tada odbačeni od celog japanskog društva ... :think:

Poslednja izmena:

Back