mario80
Stara legenda
- Poruka
- 80.461
Porediš kameno doba sa današnjicom, ima smisla.Većina država su tako nastale. Misliš da su Slvoeni na Balkan donosili maslinove grančice i ruže?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Porediš kameno doba sa današnjicom, ima smisla.Većina država su tako nastale. Misliš da su Slvoeni na Balkan donosili maslinove grančice i ruže?
Spanci su se bas izmesali s njima, kao i Portugalci. Zato mestizo populacija brojcano dominira od Meksika do Argentine.Španci Indijance "zbrisali" uglavnom.
Današnjicom? Osvajanje Amerike je počelo u 15. veku, dakle kraj srednjeg veka.Porediš kameno doba sa današnjicom, ima smisla.
Da, greška, više sam mislio na sever, jer je tema o SAD.Spanci su se bas izmesali s njima, kao i Portugalci. Zato mestizo populacija brojcano dominira od Meksika do Argentine.
I koliko vekova je trajao genocid?Današnjicom? Osvajanje Amerike je počelo u 15. veku, dakle kraj srednjeg veka.
Prvi srpski ustav je nastao po uzoru na francuski slobodarski ustav iz 1830. Moglo bi se itekako i bez SAD...Prvi moderan ustav u svetu, uzor svima.
Bez njega ne bi postojali ni srpski Ustavi.
Za detalje cete vec morati da platite.
Presmešno je nazivati SAD demokratijom. Plutokratija je savršen opis.Americka vlast nikad nije ni bila demokratska vec plutokratija tj vladavina iskljucivo onih najbogatijih koji drze medije pod punom kontrolom. Inace sama rec demokratija je postala jedna prazna ljustura, jedna floskula iza koje se kriju uzasni zlocini. Upravo drzava koja se ponosi tom nazovi demokratijom je posle WW2 napala ubedljivo najveci broj drugih drzava, pobila milione civila, opljackala njihova prirodna bogastva (ko pirati u srednjem veku) , jedina bacila atomske bombe na ljude...
Kad mi neko kaze da je demokrata, obavezno bezim na drugu stranu ulice, ti su najagresivniji i najopasnij, uzasna sorta.
Banaliziraš problematikuStalno se prica kako je USA deomkratska zemlja.
Ali najvise rasistickih desavanja ima bas tamo.
Setimo se ubistva onog crnca pre par godina sto ga je policajac ugusio.
Pitanje je dakle.
Rasisticke politike i prakse u USA tokom 20. veka
Uticaj na drustvo, ekonomiju i politiku.
Kad si radna snaga uvjek ce ti biti isto.Netačno imaš i pamučne majice jeftino ali je pamuk truo ili konac. Uglavnom uvek je nešto trulo kao i kod lidla. To je kapitalizam gde ti mnogo obećavaju ponesi malu torbu.
SFRJ je imala jednopartijski sistem.Dvopartijski sistem je truba, ali je opet mnoooogo bolji nego jednopartijske satrapije i despotije.
https://www.levi.com/CA/en_CA/clothing/men/jeans/straight/501-original-fit-mens-jeans/p/005013149u stvari u americi imas niske cene ali je kvalitet diskutabilan.
pogledaj majice..vecina je 50% pamuk, 50% sintetika
cist pamuk, svila, kostaju puno.
mogu o cenama u usa da ti pricam do sutra, ne zapocinji tu temu neces nikad biti u pravu jer znam situaciju.
znam i u kakvim prodavnicamam nasi kupuju pa pricaju o vanserijski niskim cenama..
i u usa kvalitet kosta.
u niske cene veruju samo oni koji zive ovde koji citaju necije izjave ali nemaju pojma poreklo tih cena i zastoi su bile povoljne.
idi u levis prodavnicu pa mi javi koliko kosta 501![]()
Taj sistem im je super; mozda ih spasi sad kad budu glasali milioni ilegalaca.Da, taj sistem im je blesav. Nije sve idealno, ali to nije nigde.
Amerika (SAD) je ustavna republika gde vladaju zakoni, a ne demokratija gde vlada rulja. Očevi osnivači su smatrali demokratiju opasnom i tiranijom većine u praksi.
Stalno se prica kako je USA deomkratska zemlja.
Ali najvise rasistickih desavanja ima bas tamo.