Atomic™
Srebrna tastatura
- Poruka
- 268.627
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, to nije analogija jer tako možeš da ideš i još malo unazad pa da zaključiš kako time što nisi pojeo šniclu nisi uneo protein koji je potreban da se stvori sperma (ili jajne ćelije kod žena) pa si time počinio ubistvo?Danas ti prolijem 20 milijuna spermija u VC školjku, vašim rečima - pobijem 20 milijuna nerođene dece, što me čini najvećim masovnim ubojicom
obrazložiNije ubistvo...
Nije to isto. "Dete" postaje dete kada spermij uđe u ženu i kada se stvori plod kojem krenu rasti glava, mozak, srce, uši, nos, oči, usta, noge, ruke, jetra, bubrezi. Spermij van žene nema još niti jedan od tih organa i zato nije dete. Stvarno su neka poređenja ovde bukvalno za ludnicu.Danas ti prolijem 20 milijuna spermija u VC školjku, vašim rečima - pobijem 20 milijuna nerođene dece, što me čini najvećim masovnim ubojicom
Ovo samo potpuna neznalica može napisati.Jer su većina država nenormalne. Čast izuzecima poput muslimana i arapskih zemalja tamo ima najviše morala.
Tako je, banalizovati se može do u beskraj, što će reći da priroda nije vodila računa o pitanju abortusa i tome kako ćemo ga regulirati. Dok god fetus nema svest i ne boli ga kad ga 'ubijaš' do tad nije ubojstvo, što se mene tiče.Ne, to nije analogija jer tako možeš da ideš i još malo unazad pa da zaključiš kako time što nisi pojeo šniclu nisi uneo protein koji je potreban da se stvori sperma (ili jajne ćelije kod žena) pa si time počinio ubistvo?
Postoje onda kad nama odgovara za konkretnu političku agendu, priroda ne poznaje jasne granice u tom smislu.Nije to isto. "Dete" postaje dete kada spermij uđe u ženu i kada se stvori plod kojem krenu rasti glava, mozak, srce, uši, nos, oči, usta, noge, ruke, jetra, bubrezi. Spermij van žene nema još niti jedan od tih organa i zato nije dete. Stvarno su neka poređenja ovde bukvalno za ludnicu.
Da li je vestacka oplodnja ubistvo po vama ekstremistima?Ti praviš poređenja između pauka, muva i malih ljudskih beba. Tebi je to sve isto izgleda. Bože sačuvaj i sakloni.
To nije analogija.Danas ti prolijem 20 milijuna spermija u VC školjku, vašim rečima - pobijem 20 milijuna nerođene dece, što me čini najvećim masovnim ubojicom
Svako ucini po svojoj svesti.Ja nisam cula da i jedan roditelj kaze da manje voli svoje dete koje ima neki urodjeni problem.Rekoh, tema je teska.
Nekada se na fetusu rano vide anomalije i u tom je slucaju valjda bolje prekinuti trudnocu?
Sta mislis?
Ali ljudski zivot...Naravno da nije ubistvo, embrion nije ličnost.
Ne bih javno pisao o tome vrlo licne stvari sa vise ženskih osoba.obrazloži
Puitanje je dakle u kom trenutku fetus ima svest?Tako je, banalizovati se može do u beskraj, što će reći da priroda nije vodila računa o pitanju abortusa i tome kako ćemo ga regulirati. Dok god fetus nema svest i ne boli ga kad ga 'ubijaš' do tad nije ubojstvo, što se mene tiče.
Prilikom procesa vestacke oplodnje 'ubije' se ko zna koliko oplodjenih jajnih celija.Veštačka oplodnja je stvaranje života tako da ne razumem tvoju analogiju
Naravno da je teška odluka, ali osnovno pitanje koje se proteže kroz svet je da li je u redu legalizovati ubistvo?Ne bih javno pisao o tome vrlo licne stvari sa vise ženskih osoba.
Uglavnom vrlo teška odluka koja ti se maltene samo saopšti telefonom...
Prvo do neželjene trudnoće ne bi trebalo da dođe, da ljudi nisu glupi, ali ako dođe, svakako je bolje abortus nego da to dete odrasta u ko zna kakvim uslovima.Ali ljudski zivot...
Recimo, mada se nisam mnogo ubacivao u vrtlog tih diskusija, neke drugarice feministkinje mi kažu da je abortus do trećeg meseca (ili kojeg već) etički nesporan.Puitanje je dakle u kom trenutku fetus ima svest?
Svako ucini po svojoj svesti.Ja nisam cula da i jedan roditelj kaze da manje voli svoje dete koje ima neki urodjeni problem.
Da, svaki od tih mučenih spermija mogao je potencijalno oploditi jajnu ćeliju i izroditi se u Milana Maksimovića.Ako je abortus ubistvo mastrubacija je genocid
Pa kazem,moze se dati na usvajanje.Prvo do neželjene trudnoće ne bi trebalo da dođe, da ljudi nisu glupi, ali ako dođe, svakako je bolje abortus nego da to dete odrasta u ko zna kakvim uslovima.
Verujem da nije.A opet...verujem u Boga i verujem da ako bi nam dao takvo iskusenje,dao bi ga zbog naseg sopstvenog spasenja .Ja u to cvrsto verujem.To svakako nije laka odluka, znaju samo oni koji su kroz to prosli.
Svaka čast...Pa kazem,moze se dati na usvajanje.
Ja govorim iz svog stanja svesti.Licno,ne bih mogla tako nesto da uradim.
Verujem da nije.A opet...verujem u Boga i verujem da ako bi nam dao takvo iskusenje,dao bi ga zbog naseg sopstvenog spasenja .Ja u to cvrsto verujem.