Da li izgled govori o coveku?

19.gif

bitno je...
ako prvi put vidite nekog, na osnovu njegovog izgleda zakljucujete kakav je. da li ste znali da se jako tesko menja utisak koji steknemo o nekoj osobi za prvih par minuta?ne mora da bude potpuno sredjen, kao da je sate i sate proveo na biranje garderobe, niti odeca mora biti markirana, ali ako je neko uredno obucen, ostavlja drugaciji utisak nego neko ko nije...
hert.gif

ne samo odeca, nego i frizura, i tako to.

na osnovu odece zakljucujemo kakav stav osoba ima prema sebi, i drugima.

odeca definitivno ostavlja utisak. ali najverovatnije taj utisak nije ispravan. odeca je jednostavno deo licnosti, sopstven stil. razmislite zasto se i mi oblacimo onako kako se oblacimo? kroz odecu izrazavamo stav, osobine i emocije. koliko se sam puta uhvatila za neku majicu i ljudi su mi rekli 'da, to potpuno lici na tebe!' mislim da tek kada upoznamo osobu shvatimo zasto se tako oblaci. ali odeca ostavlja utisak, hteli mi to ili ne. ja se trudim da se ne obazirem na to, nego na 'body language' ali i to je cesto pogresno, mene kad upoznaju delujem zrela, promisljena, smirena a uopste nisam takva! inace mislim da ne treba osudjivati ljude dok ih ne upoznamo. mozda mnogo lupam, nemogu vise, izujedali su me komarci, idem da spavam...

Е сада сам се баш сетио оних људи који толико желе да буду различити да су гори позери од нас "обичних". Е браћо металци који се препознате немојте се љутити, а ви остали не мислите да генерализјем (опет подвлачим да моја најбоља другарица слуша метал!!) Дакле неки људи из одређених разлога желе да буду потпуно различити од других. Ово се обично јавља око 6-7 разреда и траје до краја средње школе, а код неких баш екстремних случајева никада ни непрође. Дакле, ја морам носити црну мајицу, сукњу, носити црну шминку преко пола лица, имати неуредну и прљаву косу офарбану у брука боја и ја сам супер (а при томе личим на мртваца). Такви људи су исти (описани изнад) и више личе јадна на другог него ми обични који можемо да обучемо мејице свих дугних боја :P Најгори су људи који се овако облаче само зато што је то кул. То су обично они клинци који заправо и не разумеју ту музику, него имају потребу да се истакну. Мрзим та клиначка пресераваља, али добро, ја сам ипак увек ишао 5-6 гоиа испред што се музике тиче....

Back