Da li imate poverenja u druge ljude?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.892
tema.jpg

Živimo u vremenu kada mnogi ljudi "gaze preko mrtvih " da bi došli do cilja.

Mnogo je vrednosti nestalo, ili zaboravljeno. Jedna od tih vrednosti je poverenje.

Da li, bez obzira na ovo vreme, imate poverenje u druge ljude?

Kako se, po vama, stiče poverenje u druge ljude?

Foto: Pixabay com.

Poverenje u druge ljude? Predpodstavljam da imam u određene osobe sa kojima sam proveo dobar deo života, bliski prijatelji, porodica.
Međutim, to nije nešto što dajem olako, poverenje se zaslužuje, ne dozvoljavam sebi da se zanesem i slepo verujem bez ikakvog razloga verujem drugima ne znajući njihove namere. Poverenje se stiče deljenjem životnih iskustava sa osobama sa kojima smo u kontaktu, na primer kolegama na poslu. Smatram da treba biti fer prema ljudima i dati im šansu, postaviti se kao pozitivna ličnost, neko na koga se ljudi mogu oslaniti potom analizirati postupke tih ljudi, kako te tretiraju i šta misle o toj "ispruženoj" ruci.

Imam poverenja u druge ljude. Naravno, ne u sve koje sretnem, upoznam. Imam poverenja u porodicu i u bliske osobe.

Spisak bliskih osoba nije velik.

Da bih stekla poverenje u neku osobu, treba da prođe izvesno vreme.

Više o sticanju poverenja možete da čitate OVDE
Ne zelim da sticem poverenje u lose ljude. Samo u dobre ljude imam poverenja.

Pogledajte prilog 1674190

Mnogo je vrednosti nestalo, ili zaboravljeno. Jedna od tih vrednosti je poverenje.

Jok.
Ljudi su djubre.
Dokazano za sve ovo vreme koliko sam na planet.
Verujem jedino samom sebi
jer jedino ja sebe nisam izneverio niti zaiebao.
A kako se sticce poverenje?
Delima.
Pricca je samo pricca,

Poverenje u ovom vremenu imas samo u one koje zive pod istim krovom sa tobom..
Ostalo je sve korist i privremena zabava.

Na prvu loptu nemam, a i treba mi solidno vreme da upoznam nekoga pre nego što se odlučim da mu/joj verujem tj. položim svoje poverenje.
Sa druge strane imam u životu nekoliko ljudi kojima verujem i u koje imam neki ok stepen poverenja, mada na tim našim odnosima smo radili baš dugo.
Mislim da se razvija u onim malim prelomnim momentima kada smo ranjivi i preko načina kako se druga strana ophodi prema nama.
U partnerskim odnosima bi to bilo:
Osoba A plače u kupatilu, osoba B igra igrice na fonu. Na osobi B je da odluči da li će prići osobi A i šta će uraditi ili će možda samo da nastavi da igra igrice.
U prijateljskim odnosima:
Mahom se stiče druženjem i deljenjem zajedničkih iskustava.
U poslovnim odnosima:
Uglavnom se temelji na međusobnom razumevanju i deljenju nekih zajedničkih vrednosti.

Činjenica je da ne postoji ništa čemu možete verovati; a to je strašna činjenica, sviđalo se to vama ili ne. Psihološki ne postoji ništa na svetu u šta biste mogli da položite svoju veru, svoje poverenje ili verovanje. Ni vaši bogovi, ni vaša nauka ne mogu da vas spasu, ne mogu vam doneti psihološku sigurnost; i morate prihvatiti da ne možete verovati u apsolutno ništa.

Sve zavisi od intuicije ako osjetim bioenergiju nekog olosa prvi prvom susretu onda niko ne moze da me razuvjeri da ta osoba nije nistarija i da treba da imam povjerenja u tu osobu,ja o osobama nikada nista ne mislim nego ih osjecam, uvijek se drzim osjecaja,zato u vecinu ljudi nemam povjerenja,cak kada nekog gledam preko Tv osjetim dobru ili losu energiju

Kada vidim na Tv npr nekog lika iako ga licno ne znam,osjecam po enegiji da je nistarija i zlo od osobe,i toga se drzim a nikada se ne drzim toga sta neko o nekome prica,da svi kritikuju jednu osobu to meni nista ne znaci,ako ja licno ne osjetim energiju tu osobe uzivo

Немам у старту. Стичем или не дружењем, провером. Тренутно нисам баш у отвореној фази за нове људе.

Back