Da li imate poverenja u druge ljude?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
5.796
tema.jpg

Živimo u vremenu kada mnogi ljudi "gaze preko mrtvih " da bi došli do cilja.

Mnogo je vrednosti nestalo, ili zaboravljeno. Jedna od tih vrednosti je poverenje.

Da li, bez obzira na ovo vreme, imate poverenje u druge ljude?

Kako se, po vama, stiče poverenje u druge ljude?

Foto: Pixabay com.

Poverenje u druge ljude? Predpodstavljam da imam u određene osobe sa kojima sam proveo dobar deo života, bliski prijatelji, porodica.
Međutim, to nije nešto što dajem olako, poverenje se zaslužuje, ne dozvoljavam sebi da se zanesem i slepo verujem bez ikakvog razloga verujem drugima ne znajući njihove namere. Poverenje se stiče deljenjem životnih iskustava sa osobama sa kojima smo u kontaktu, na primer kolegama na poslu. Smatram da treba biti fer prema ljudima i dati im šansu, postaviti se kao pozitivna ličnost, neko na koga se ljudi mogu oslaniti potom analizirati postupke tih ljudi, kako te tretiraju i šta misle o toj "ispruženoj" ruci.

Imam poverenja u druge ljude. Naravno, ne u sve koje sretnem, upoznam. Imam poverenja u porodicu i u bliske osobe.

Spisak bliskih osoba nije velik.

Da bih stekla poverenje u neku osobu, treba da prođe izvesno vreme.

Više o sticanju poverenja možete da čitate OVDE
Ne zelim da sticem poverenje u lose ljude. Samo u dobre ljude imam poverenja.

Pogledajte prilog 1674190

Mnogo je vrednosti nestalo, ili zaboravljeno. Jedna od tih vrednosti je poverenje.

Foto: Pixabay com.
Jok.
Ljudi su djubre.
Dokazano za sve ovo vreme koliko sam na planet.
Verujem jedino samom sebi
jer jedino ja sebe nisam izneverio niti zaiebao.
A kako se sticce poverenje?
Delima.
Pricca je samo pricca,

Pogledajte prilog 1674190

Poverenje u ovom vremenu imas samo u one koje zive pod istim krovom sa tobom..
Ostalo je sve korist i privremena zabava.

Na prvu loptu nemam, a i treba mi solidno vreme da upoznam nekoga pre nego što se odlučim da mu/joj verujem tj. položim svoje poverenje.
Sa druge strane imam u životu nekoliko ljudi kojima verujem i u koje imam neki ok stepen poverenja, mada na tim našim odnosima smo radili baš dugo.
Mislim da se razvija u onim malim prelomnim momentima kada smo ranjivi i preko načina kako se druga strana ophodi prema nama.
U partnerskim odnosima bi to bilo:
Osoba A plače u kupatilu, osoba B igra igrice na fonu. Na osobi B je da odluči da li će prići osobi A i šta će uraditi ili će možda samo da nastavi da igra igrice.
U prijateljskim odnosima:
Mahom se stiče druženjem i deljenjem zajedničkih iskustava.
U poslovnim odnosima:
Uglavnom se temelji na međusobnom razumevanju i deljenju nekih zajedničkih vrednosti.

Back