Da li imate i vi neku takvu?

Boja bez imena

Zainteresovan član
Poruka
252
Imate li i vi neku takvu žensku osobu od koje prosto imate strah da je pitate kako je jer se momentalno raskuka i udavi vas maksimalno, do te mere da vam se bukvalno nakon njenog "ispovedanja" više ni ne živi? 😁

Aaa brate mili, kako ne mogu osobe koje su večito u tom nekom dark fazonu "meni je najgore, meni je najteže, moji problemi su najveći...", ne kažem da ne treba saslušati ali stvarno ima tako tih tzv. energetskih vampira koji isisavaju gotovo svaki atom pozitive iz vas.
Ne mora nužno značiti da su samo ženske osobe u pitanju, u mom slučaju jeste ženska osoba a i nekako mislim da su žene sklonije takvom ponašanju, ako nisam u pravu ne zamerite. 😊

I, šta mislite da li takve osobe mogu ikada da se promene ili uvek ostaju takve kakve su?

A zašto pitaš samo da bi pitao (tj. ako te ne zanima zaista)?

Da ne bi patio slušajući (ovako kako si opisao) bolje je pitati SAMO osobe do kojih ti je stalo, čije ti eventualne "žalopojke" neće biti "robija" za slušanje. Ako takve osobe nemaš (ako si mizantrop) onda je bolje za sve da i ideš kroz život tako - a ne glumeći saosećajnost

dark fazonu "meni je najgore, meni je najteže, moji problemi su najveći...",
b00b1820cd5b2e3d98eba14371d31ec6.jpeg

Imate li i vi neku takvu žensku osobu od koje prosto imate strah da je pitate kako je jer se momentalno raskuka i udavi vas maksimalno, do te mere da vam se bukvalno nakon njenog "ispovedanja" više ni ne živi? 😁

Aaa brate mili, kako ne mogu osobe koje su večito u tom nekom dark fazonu "meni je najgore, meni je najteže, moji problemi su najveći...", ne kažem da ne treba saslušati ali stvarno ima tako tih tzv. energetskih vampira koji isisavaju gotovo svaki atom pozitive iz vas.
Ne mora nužno značiti da su samo ženske osobe u pitanju, u mom slučaju jeste ženska osoba a i nekako mislim da su žene sklonije takvom ponašanju, ako nisam u pravu ne zamerite. 😊

I, šta mislite da li takve osobe mogu ikada da se promene ili uvek ostaju takve kakve su?
Vise ne. A bilo ih je i privatno i na poslu.
Biram samocu ukoliko treba drustvo tako da placam.

A zašto pitaš samo da bi pitao (tj. ako te ne zanima zaista)?

Da ne bi patio slušajući (ovako kako si opisao) bolje je pitati SAMO osobe do kojih ti je stalo, čije ti eventualne "žalopojke" neće biti "robija" za slušanje. Ako takve osobe nemaš (ako si mizantrop) onda je bolje za sve da i ideš kroz život tako - a ne glumeći saosećajnost

Nema potrebe da budemo neprijateljski nastrojeni, čemu to?
Nismo se ni razumeli - ne tražim rešenje za problem, već me (ponoviću) zanimaju mišljenja, iskustva drugih ljudi na ovu temu.
Dakle, zanima me.
Saosećajnost nikada ne glumim, kao ni bilo šta drugo.
I, nisam muško jbm ga ja. 😁

Uh daa. Imala prijateljicu kojoj počnem da pričam o nekom ozbiljnom problemima a ona me prekine kukanjem o pokvarenom bojleru. Kao da je na nekom takmičenju pa se trudi da osvoji prvi mesto. Razumem ja da je to potreba za pažnjom, podrškom al je na pogrešan način izneta...

Uh daa. Imala prijateljicu kojoj počnem da pričam o nekim ozbiljnom problemima a ona me prekine kukanjem o pokvarenom bojleru. Kao da je na nekom takmičenju pa se trudi da osvoji prvi mesto. Razumem ja da je to potreba za pažnjom, podrškom al je na pogrešan način izneta...

E, ovo odprilike.
Ono kada ni ne pitaš a osoba ti sama izdeklamuje apsolutno sve šta je sve uradila u tom danu, kako ima obaveza da ne može glavu da podigne i evo sad baš dok ti piše (a da ne tražiš to) pegla tonu veša, pa onda kad zaređa silne svadbe, krštenja, rođendane, slave 😁 a šatro se nema jel' 😁 i u zaključku kako nema kad da odmori. 😁
Dok se dođe do onog na samom kraju krajeva 😁 "A kako si ti?", ti si u fazonu daaaaj mi praćku da izbijem sebi oko. 🤣
Leb te poj'o pa smanjiš guzičarenja i odmaraš, prosto i jednostavno.

Ne kažem, imaju takve osobe i svojih pozitivnih strana, ali da me ubiješ ako mi je jasno šta ih tera da ti "podnose raport" redovno o tome šta, gde, kako, koliko, s' kim i sl.
Meni ovo dođe smešno, jer nekako nije realno.

Back