Da li ima slovenskih toponima u Italiji?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Па од Срба, сигурно. Сада ће те научити да су Срби домороци целе Евроазије и да су на тим просторима претекли и ненадерталце. :D
Било би корисно да се као "стручњак" укључиш и , као прво оповргнеш Варона, а као друго нађеш етимологију за ту чувену и једном коришћену старогрчку реч, не да копираш "итала" из Ливна.

.
xc.JPG
hhh.JPG

Crvenom bojom podvučeni srpski toponimi.

Даље, ту се намеће и фингирана грчка реч ITAΛOΣ - taurus bos која наводно објашњава корен италског имена. Наравно, ова реч, као и 50% осталог грчког вокабулара нема етимологију. Једина етимолошка основа лежи у словенским језицима: From Proto-Slavic *telę.
И латинско vitulus 'теле' и vitellus 'теленце' су значењски и гласовно слични, и шта сад? :kafa:

И латинско vitulus 'теле' и vitellus 'теленце' су значењски и гласовно слични, и шта сад? :kafa:
То ти причам, опет нема етимологију него се све врти у круг. Ја позајмио Пери 100 евра па он има и сад ћу да позајмим од Пере да имам и ја.

То ти причам, опет нема етимологију него се све врти у круг. Ја позајмио Пери 100 евра па он има и сад ћу да позајмим од Пере да имам и ја.
Зашто толико волиш лагати?
eEzJwZ6.png

Michiel de Vaan - Etymological dictionary of Latin and the other Italic languages, 2008

Poslednja izmena:

Back