Da li i vi mislite ovako

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.300
Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
-Osobe koje nemaju prijatelje i sami su,cesto imaju pse

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

Verujem da oni koji nikad nisu imali i nikad ne bi zeleli da imaju kucnog ljubimca, ne mogu ni da shvate da neko zeli da ima psa/macku/papagaja... samo zato sto ih voli i zato sto ti je sa njima zivot bogatiji i sto je to takva zabava u kuci, vec smatraju da mora da postoji neki dublji, svakako mracan razlog, neka trauma, depresija, usamljenost...

Moja kuma je uvek govorila kako se neće udavati, nego će završiti fakultet, baviti se naučnim radom i graditi karijeru, naslediće stan na Đermu, kupiti psa i sa njim živeti.

Fakultet je završila u 42. godini, u međuvremenu se udala, rodila dvoje dece, razvela, stan nasledio neko drugi, i psa nikada nije kupila.

Nemam pojma zašto je htela da kupi psa, a ne papagaja, mačku, iguanu ili zlatne ribice. Očigledno joj je pas bio asocijacija na usamljenost.

Pas je lojalan, veran, raduje se svemu sto mu pruzimo. Mislim da je u pitanju bitno tada da se ima neki ljubimac ako nema emotivne reakcije i ispunjenosti. Znam samotnjake koji imaju oko 60 i imaju samo macke a drugi nemaju nikakve ljubimce.

a i prilično bezvezna tema, Ninica se uvredila jer joj je to neko rekao :zblesav:

Nisam osoba koja se vredja, cak me ne vredjaju ni tvoji maliciozni komentari na moje postove

ali nisam o tome mislila da pisem vec

Temu sam postavila bas na Zenama jer sam primetila da veliki broj korisnika koji pisu ovde, imaju kucne ljubimce
najvise je onih koji imaju pse i do sada ni kod jedne osobe nisam primetila da je usamljena i da nema svoj zivot iako
ima psa,naprotiv...svi su veselog duha, druzeljubivi i open mind.. zato mi ova generalizacija da osobe koje imaju pse
su usamljene i ne stoji bas..pa pitam..zasto ljudi tako misle ?

Poslednja izmena:
Nisam osoba koja se vredja, cak me ne vredjaju ni tvoji maliciozni komentari na moje postove

Temu sam postavila bas na Zenama jer sam primetila da veliki broj korisnika koji pisu ovde, imaju kucne ljubimce
najvise je onih koji imaju pse i do sada ni kod jedne osobe nisam primetila da je usamljena i da nema svoj zivot iako
ima psa,naprotiv...svi su veselog duha, druzeljubivi i open mind.. zato mi ova generalizacija da osobe koje imaju pse

a mozhda i ne misle,nego im lakshe da generalizuju...:roll:
onaj ko misli,sigurno nece doci do takvog zakljuchka...

zato sto nemaju pse i kucne ljubimce, pa svoju usamljenost i visak vremena trose tako sto na pogresannacin analiziraju ljude oko sebe
za sebe ne mislim da sam usamljena, cak i trazim povremeno neko vreme koje mogu da provedem samo sama sa sobom, ne bi li napunila baterije
ne znam kakav bi mi zivot bio bez ljubimaca..siromasniji, mnogo siromasniji za emociju koju samo oni mogu da daju

cinjenica je da pas zaista pomaze onima koji su usamljeni.ne mozes izaci na ulicu a da ti se neko ne obrati,sto da ti pomazi kuce,sto da te bogoradi u smislu bolje da gurate kolica,nego sto vodate kuce...verovatno misli da mi je vreme za unuce :lol:
kod mene bobi sluzi da mi popuni prazninu koja je nastala kad su deca prestala da mi se drze za suknju.poznato je da sam ja mama kvocka koja stalno mora da brine o nekome :)

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

Svi ljudi na svetu su usamljeni, neki manje, neki vise, a ogromna vecina njih najvise. Da li to ima bilo kakve veze sa kucnim ljubimcima je nebitno, jer su isto tako usamljeni i ovi koji nemaju kucne ljubimce.

I ne razumem zasto je toliko strasno reci da si usamljen? Ljudi to teze priznaju nego sto ubice priznaju ubistva.

Nije mi higijenski drzati pasa ili macku u stanu. Da imam dvoriste sigurno bih nabavio psa. To mi je bila zelja jos od djetinjsta kad nisam jos poceo da filozofiram o zivotu i preispitujem sve odluke , tako da nema to neke veze sa usamljenoscu.

I jos jedno pitanje:

cinjenica je da pas zaista pomaze onima koji su usamljeni.ne mozes izaci na ulicu a da ti se neko ne obrati,sto da ti pomazi kuce,sto da te bogoradi u smislu bolje da gurate kolica,nego sto vodate kuce...verovatno misli da mi je vreme za unuce :lol:
kod mene bobi sluzi da mi popuni prazninu koja je nastala kad su deca prestala da mi se drze za suknju.poznato je da sam ja mama kvocka koja stalno mora da brine o nekome :)
Mazili bi i ribice, kada bi bili ponudjeni istima... :rumenka:

Da pojednostavim: da li osobe koje imaju rodbine i pasa, prijatelja žene, usamljenosti i gomile često nemaju su, ili život?

I jos jedno pitanje:

meni je macka uvek bila i ostala simbol usamljenosti i povrsnosti.
imas drustvo a ne moras puno da se brines o njoj. tu je a i ko da je nema. voli tebe i jos hiljadu drugih...veza koje zapravo i nema.

meni je macka uvek bila i ostala simbol usamljenosti i povrsnosti.
imas drustvo a ne moras puno da se brines o njoj. tu je a i ko da je nema. voli tebe i jos hiljadu drugih...veza koje zapravo i nema.

Pa i macke su po prirodi takve, nisu privrzene gazdi, otud je i bliskost sa mackama manja nego sa psom.
Pas prosto trazi ljubav, macki je dovoljno da je toplo i da je sita.
Nemam uslove ali bih volela da imam psa.

Back